Betalen in de winkel met je smartphone

Tegenwoordig doen we steeds meer met onze smartphone. We gebruiken hem om in contact te blijven met vrienden en familie, downloaden en spelen spelletjes, gebruiken hem voor zakelijke doeleinden en tegenwoordig dient de smartphone ook als handig hulpmiddel om mee te kunnen betalen. Online betalingen zijn hier een goed voorbeeld van, want steeds meer aankopen worden gedaan via de mobiele telefoon. Met handige koppelingen naar Ideal of andere betaalproviders kun je gemakkelijk je bestelling binnen de webshop afronden. Maar dankzij de techniek van NFC is het vandaag de dag ook mogelijk om direct met je telefoon af te rekenen. Het aanraken van een pinapparaat met je smartphone kan al voldoende zijn om een betaling door te voeren. Handig voor tijdens het winkelen of als je wat drankjes wilt afrekenen op een terras.

Betalen met behulp van NFC

nfcBetalen met je smartphone met behulp van NFC is alleen mogelijk als je smartphone over NFC beschikt. NFC staat voor Near Field Communication en draagt belangrijke gegevens over naar een betaalterminal waarna er contactloos een betaling uitgevoerd kan worden. Steeds meer winkeliers hebben tegenwoordig betaalautomaten met NFC in de winkel en consumenten maken er dan ook handig gebruik van. Alle bedragen tot 25 euro kunnen zonder gebruik van een pincode worden afgerekend. Alle bedragen daar boven moeten bevestigd worden met een pincode. Je hoeft dus geen portemonnee meer mee te nemen, omdat je altijd met je smartphone kunt betalen.

Mobiel winkelen met je smartphone

Ook het winkelen op je smartphone of tablet wordt vandaag de dag steeds meer gedaan. Uit onderzoek is gebleken dat de stijging steeds harder inzet en de groei in deze nieuwe vorm van online bestellen voorlopig nog wel even doorzet. Bij ons op de website ontvangen wij momenteel de helft van onze bezoekers via een mobiele telefoon, terwijl dit een aantal jaar geleden nog slechts een kwart was. Vreemd is deze trend zeker niet, want ook met de smartphone kan er makkelijk een betaling gedaan worden zoals je dit gewend bent via de computer. Je moet het misschien op een kleiner scherm allemaal bekijken en lezen, maar qua werking is er geen verschil. Vooral online eten bestellen via de smartphone is erg populair, maar ook webwinkels zien steeds meer een groei in deze trend.

PayPal als handig betaalmiddel

paypal_logoEen handige hulpmiddel bij online betalen is PayPal. Deze betaalprovider wordt in vrijwel elke webwinkel geaccepteerd en het stelt jou in staat om met een tegoed op deze rekening online een betaling af te ronden. PayPal heeft voor deze trend een applicatie ontwikkelt waarmee je ook nog eens heel eenvoudig de rekening kan beheren. Het is een veel gebruikte methode en vereist geen extra handelingen zoals extra pincodes invoeren of een verplichte reader bij de hand te hebben. Door deze laagdrempelige constructie neemt ook deze betaalmethode in populariteit toe.

Is betalen met je smartphone wel veilig?

Ja zeker! Betalen met de smartphone is net zo veilig als wanneer je een aankoop via de computer doet. Ook het draadloos betalen in de winkel kun je veilig doen. De communicatie is namelijk van dichtbij en iemand die verder dan 30 cm van je af staat kan absoluut niets uitlezen. Wat dat betreft is deze vorm van betalen zelfs een stuk veiliger dan wanneer je de pinpas gebruikt. Het is namelijk niet meer mogelijk om de gegevens te skimmen en het afkijken van een pincode is ook verleden tijd. Je kunt wat ons betreft met een gerust hart de poging wagen om eens draadloos te gaan betalen in de winkel.

Ook een smartphone met NFC?
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones