Wat is portable storage?

Wat is portable storage?

Potable storage is de extra opslagruimte die je aan je smartphone toevoegt. Deze wordt gebruikt om foto’s, video’s, muziek en andere persoonlijke bestanden op te slaan. Je mag portable storage niet verwarren met adoptable storage.

Extra opslagcapaciteitBenieuwd welk abonnement het beste bij je past?

Bekijk keuzehulp
Iedere smartphone heef standaard een bepaalde hoeveelheid aan geheugen. Deze wordt uitgedrukt in gigabyte of GB. Zodra deze vol is, kun je geen nieuwe apps meer installeren of foto’s, video’s of andere media opslaan. Tevens kun je niet langer updates installeren voor het besturingssysteem of apps op je toestel.

Gelukkig hoef je niet meteen naar je beurs te grijpen om een nieuwe smartphone te kopen. Bij de meeste Android-telefoons is het mogelijk om het geheugen uit te breiden met een microSD-kaart. Daarmee verdubbel of verviervoudig je zelfs de beschikbare opslagcapaciteit, afhankelijk van wat voor soort kaart je in je telefoon stopt.

Weten hoe je de juiste microSD-kaart uitkiest? Lees dan het artikel ‘Wat is een microSD-kaart?’.

Portable storage vs. adoptable storage

Naast portable storage bestaat er ook adoptable storage. Wat is het verschil tussen beide vormen van opslag? Simpel gezegd kun je portable storage alleen gebruiken om foto’s, video’s, muziek, tekstbestanden, diapresentaties, sheets en dergelijke bestanden op te slaan. Nieuwe apps en bijbehorende app-data opslaan is niet mogelijk. Daarvoor heb je een smartphone nodig die op Android 6.0 Marshmallow of hoger draait en adoptable storage ondersteunt.

Meer weten over adoptable storage en hoe je een microSD-kaart instelt om je intern geheugen uit te breiden? Lees dan het artikel ‘Wat is adoptable storage?’.

Voordeel portable storage

Een microSD-kaart die je voor portable storage gebruikt heeft het voordeel dat je hem van het ene naar het andere toestel kunt meenemen en data overzetten. Doordat de geheugenkaart bij adoptable storage een inherent onderdeel uitmaakt van het intern geheugen, is deze gekoppeld aan één specifieke mobiele telefoon. Zodra je hem in een andere smartphone stopt, krijg je de vraag voorgeschoteld of je deze wilt formatteren. Zodra je dat doet gaat alle data op de kaart verloren.

 

Op zoek naar een smartphone met veel geheugen?
Vond je deze pagina nuttig?
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26