NFC staat voor Near Field Communication. Zoals de naam het al een beetje doet vermoeden is dit een protocol om op korte afstand te communiceren. De gemiddelde afstand is 10 centimeter en de techniek is vooral bedoeld om te kunnen gaan betalen met je mobiele telefoon. Tegenwoordig heeft vrijwel iedere nieuwe smartphones deze NFC chip standaard ingebouwd en langzaam aan worden de eerste diensten voor NFC gelanceerd.

Veilig betalen met behulp van NFC

betalen-nfcHet zal je niet zijn ontgaan dat er tegenwoordig veel pinautomaten de mogelijkheid bieden om je pinpas of smartphone er langs te halen om af te rekenen. Dit brengt veel voordelen met zich mee. Het is veel sneller en nog altijd erg veilig. Daarnaast heb je in principe geen portemonnee meer nodig om te betalen. Je smartphone bij je hebben is voldoende. Bij bedragen tot 25 euro kan je afrekenen zonder je pincode in te voeren. Uit oogpunt van veiligheid wordt aangeraden om bedragen boven de 25 euro in te stellen met een pincode. Dit kan je overigens zelf handmatig weer wijzigen. De meeste banken hebben inmiddels de nieuwe bankpassen voorzien van een NFC-chip en veel smartphones ondersteunde deze functionaliteit al.

NFC in de nieuwe OV-Chipkaart

Een ander goed voorbeeld van NFC is de huidige OV-chipkaart. Als je de OV-chipkaart voor de lezer houdt ben je automatisch ingecheckt. Houd de pas nogmaals voor de lezer en je bent uitgecheckt en automatisch wordt het saldo afgeschreven. Deze chipkaart werkt niet op 30 centimeter afstand en moet echt goed voor de lezer gehouden worden. Overigens werkt deze chipkaart ook op basis van NFC en is dus een mooi voorbeeld van de mogelijkheden van NFC en de functionaliteit daarvan.

De beste smartphones met NFC

Ben je op zoek naar een nieuwe smartphone met NFC? Wij hebben een overzicht voor je gemaakt van de drie populairste smartphones van dit moment:

Op nummer 1 staat de iPhone 7. Apple is één van de veiligste en betrouwbaarste smartphone merken ter wereld. Naast NFC biedt Apple ook eigen diensten aan om mee te kunnen betalen zoals Apple Pay.

iPhone 7
Bekijk specificaties
Los toestel: € 611,00
Abonnement vanaf € 30,00 p/m
Beste deal

Op de tweede plaats hebben we gekozen voor de HTC 10. Solide, betrouwbaar en krachtig. De HTC 10 is HTC’s vlaggenschip van 2016 en verkrijgbaar voor circa 100 euro minder dan de iPhone 7.

HTC 10
Bekijk specificaties
Los toestel: € 399,00
Abonnement vanaf € 21,00 p/m
Beste deal

En op de derde plaats kiezen we voor de Huawei P9. Deze smartphone doet qua prestaties niet veel onder dan die van de HTC 10 en is minstens net zo betrouwbaar. Daarnaast is de Huawei P9 de goedkoopste van de drie.

Huawei P9
Bekijk specificaties
Los toestel: € 330,00
Abonnement vanaf € 16,00 p/m
Beste deal

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones