Wat is NFC?

Wat is NFC?

NFC is een protocol om op korte afstand draadloos te communiceren. De gemiddelde afstand is 10 centimeter en de techniek is vooral bedoeld om te kunnen gaan betalen met je mobiele telefoon. Tegenwoordig heeft vrijwel iedere nieuwe smartphones deze NFC chip standaard ingebouwd en wordt het steeds vaker als betaalmiddel gebruikt.

Veilig betalen met behulp van NFC

betalen-nfcHet zal je niet zijn ontgaan dat er tegenwoordig veel pinautomaten de mogelijkheid bieden om je pinpas of smartphone er langs te halen om af te rekenen. Dit brengt veel voordelen met zich mee. Het is veel sneller en nog altijd erg veilig. Daarnaast heb je in principe geen portemonnee meer nodig om te betalen. Je smartphone bij je hebben is voldoende. Bij bedragen tot 25 euro kan je afrekenen zonder je pincode in te voeren. Uit oogpunt van veiligheid wordt aangeraden om bedragen boven de 25 euro in te stellen met een pincode. Die bedragen kan je overigens zelf handmatig weer wijzigen. De meeste banken hebben inmiddels de nieuwe bankpassen voorzien van een NFC-chip en veel smartphones ondersteunde deze functionaliteit al.

NFC in de nieuwe OV-Chipkaart

Een ander goed voorbeeld van NFC is de huidige OV-chipkaart. Als je de OV-chipkaart voor de lezer houdt ben je automatisch ingecheckt. Houd de pas nogmaals voor de lezer en je bent uitgecheckt en automatisch wordt het saldo afgeschreven. Deze chipkaart werkt niet op 30 centimeter afstand en moet echt goed voor de lezer gehouden worden. Overigens werkt deze chipkaart ook op basis van NFC en is dus een mooi voorbeeld van de mogelijkheden van NFC en de functionaliteit daarvan. Bij sommige providers kun je op dit moment je smartphone ook gebruik als OV chipkaart. Zo hoef je straks helemaal niet meer je portemonnee mee te nemen.

De beste smartphones met NFC

Ben je op zoek naar een nieuwe smartphone met NFC? Wij hebben een overzicht voor je gemaakt van de drie populairste smartphones van dit moment:

Op nummer 1 staat de iPhone 7. Apple is één van de veiligste en betrouwbaarste smartphone merken ter wereld. Naast NFC biedt Apple ook eigen diensten aan om mee te kunnen betalen zoals Apple Pay.

iPhone 7

Op de tweede plaats hebben we gekozen voor de Samsung Galaxy S8. Solide, betrouwbaar en krachtig. De Samsug Galaxy S8 is het full screen vlaggenschip van Samsung in 2017. Het toestel kost minder dan de iPhone 7 en is net zo snel en beschikt over luxe specificaties. Een complete smartphone met NFC.

Samsung Galaxy S8
Vond je deze pagina nuttig?
René Dekker
Over de auteur: René Dekker

Mede-oprichter van Telefoonabonnement.nl. Al 10 jaar telecomspecialist. Verantwoordelijk voor de content en redactie. Passie voor online. Diehard Apple-fan. Houdt van gadgets, en zijn katten. Favoriete papa van Joris en Ruben.

Neem gerust contact op:      rene@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding
Apple telefoons
Samsung telefoons
Huawei telefoons
Sony telefoons
LG telefoons
Honor telefoons
Motorola telefoons
Nokia telefoons