Beste onverwoestbare rough phones

Rough phones zijn vrijwel onverwoestbare smartphones. Ze hebben een zeer robuuste bouw en zijn regelmatig voorzien van rubber voor extra glip en bescherming. Het zijn ideale smartphones voor bouwvakker en ook hoveniers. De rough phones vind je geregeld in de horeca terug. Obers nemen orders op met deze ruige toestellen en zijn regelmatig dankbaar voor de waterdichtheid van de toestellen. Een pure rough phone is groot en lijkt wel een hoesje om zich heen te hebben. Er zijn ook een aantal premium toestellen die geweldig sterk en robuust zijn. Een paar kenmerken van deze mobiele telefoons zijn stof- en waterdichtheid en dus een hoge IPxx ( IP68 ) certificering. De ruige telefoons in deze top 5 voldoen bijna allemaal aan de militaire standaard voor robuustheid, MIL-STD-810G. Bekijk hier onze toplijst van sterke smartphones die tegen een stootje kunnen.

Tip: Heeft onze koopgids je nog niet voldoende geholpen? Bekijk dan ons actuele overzicht van alle mobiele telefoons.

1. CAT S60

CAT S60

Een van de beste of misschien wel de allerbeste rough phones is natuurlijk de CAT S60. Het ruige toestel werd halverwege vorig jaar gelanceerd. Het is de eerste smartphone met infrarood/warmte camera en een geweldig apparaat voor loodgieters, monteurs en bouwvakkers. De ruige smartphone is vrijwel onverwoestbaar en heeft een opvallend uiterlijk. Het toestel is water en stof bestendig ( IP 68 ) tot wel 5 meter diepte voor 60 minuten. De CAT S60 voldoet aan de militaire standaard MIL-STD-810G en overleeft zelfs een val van 1,8 meter hoogte op beton. Aan de achterkant tref je een degelijke 13 megapixel camera met autofocus en daaronder de warmte camera van FLIR. Een zuinige Snapdragon processor met 3 GB is de krachtbron en er is 32 GB aan opslagruimte voor foto’s, apps en muziek. De Caterpiller rough phone CAT S60 is één van de beste bouw telefoons en zelfs te bedienen met handschoenen aan.

2. CAT S41

CAT S41

Caterpillar staat synoniem voor de bouw en de smartphones van het merk zijn gemaakt voor de bouwwereld. Het zijn geweldig sterke apparaten in een robuuste behuizing die niet zomaar uit je klauwen glipt. De CAT S41 is een van de nieuwste telgen in de CAT Phones familie. Het is een krachtige en sterke smartphone voorzien van een snelle MediaTek P20 processor en 3 GB aan werkgeheugen. Deze processor uit het middensegment geeft meer dan genoeg werkkracht om alle apps en spellen aan te kunnen. Het toestel heeft een 5 inch beeldscherm die je ook met natte vingers of handschoenen kunt bedienen. Een ideale smartphone dus voor de bouw, tuiniers en hoveniers. De smartphone is namelijk waterdicht tot 2 meter diepte voor 60 minuten en voldoet aan de militaire standaard voor robuustheid, MIL-STD-810G. Mocht de CAT S41 op beton vallen? Geen enkele probleem, want de smartphone overleeft een val tot 1,8 meter hoogte zonder gevolgen.

3. Samsung Galaxy Xcover 4

Samsung Galaxy Xcover 4

Een van de beste rough phones is van de nummer 1 smartphone maker in de wereld, Samsung. De Samsung Galaxy Xcover 4 is een complete smartphone die er goed uit ziet en degelijke specificaties heeft. Een zuinige Exynos processor van Samsung zelf met 2 GB aan werkgeheugen geeft de telefoon genoeg kracht om de basis apps te draaien. Aan de achterkant tref je een 13 megapixel camera waarmee je prachtige foto’s maakt. Het is de optimale telefoon voor de bouw vanwege de sterke behuizing. De telefoon is MIL-STD-810G gecertificeerd en ook IP68. Stof heeft geen invloed op deze robuuste smartphone. Mocht de telefoon in water 1,5 meter diepte vallen, dan is er niets aan de hand mis het toestel binnen 30 minuten wordt gered.

4. LG G6

LG G6

Het is misschien niet een smartphone die je in deze lijst verwacht, maar de LG G6 is de ideale smartphone voor de tuinier of hovenier. De krachtige rough smartphone is robuust gemaakt en schiet ook nog een prachtige foto’s van afgeleverde opdrachten. De dual hoofdcamera bestaat uit een handige telelens en breedhoeklens. Het is al een wat ouder premium toestel met een aantrekkelijke prijs. De LG G6 voldoet aan de MIL-STD-810G standaard en is bestand tegen stof en water (IP68). Het voordeel van deze sterke telefoon ligt in de dubbele hoofdcamera en de krachtige specificaties. De behuizing is iets minder beschermd dan de andere telefoons in deze lijst. De LG G6 combineert een high tech functies met de robuustheid van een rough phone.

5. Nokia 3310

Nokia 3310

Een van de meest bekende smartphones die onverwoestbaar is, is de oude Nokia 3310. Het toestel heeft in 2017 een waardige opvolger gekregen met de nieuwe Nokia 3310. Een GSM met net iets meer mogelijkheden. De laatste versie is namelijk 3G en geeft nog net toegang tot Whatsapp. De Nokia is natuurlijk geen pure rough phone. Het toestel is niet waterdicht en voldoet ook absoluut niet aan enige militaire robuustheid criteria. Het is wel een zeer compact toestel dat vrijwel onverwoestbaar is. Nadat de smartphone uit kwam is het natuurlijk veelvuldig getest in allerlei val testen. Het toestel lijkt een val van meerdere verdiepingen prima te overleven en mag dan ook met recht een rough phone genoemd worden. De Nokia 3310 heeft een microSD kaart voor extra muziek en beschikt over een bescheiden 2 megapixel camera. Vanwege de indrukwekkende batterijduur en degelijke bouw is dit een goed toestel voor de bouw.

Vond je deze pagina nuttig?