Beste smartphones met AI assistent

De wereld van de smartphone ontwikkelt zich in rap tempo. Communicatie is hierin een belangrijk onderdeel, maar tegenwoordig zijn de mobiele telefoons veel slimmer geworden. Ze helpen ons met allerlei slimmigheden en je kunt verschillende mobiele telefoons al pratend opdrachten geven. Apple introduceerde de slimme assistent jaren geleden al. Siri is de eerste artificial intelligence (AI) assistent die je kon raadplegen op een smartphone. Na 2016 zijn er verschillende Android telefoons gelanceerd met AI assistenten. Welke smartphones zijn de beste? AI assistenten helpen je bij het opzetten van muziek, plannen van je agenda en bij het bellen naar je beste vrienden.

Er zijn verschillende fabrikanten zoals Apple, HTC en Samsung met een eigen AI assistent. Andere fabrikanten gebruiken de AI assistent van Google of soms zelfs Alexa. In tegenstelling tot de eerste AI assistenten zijn de hedendaagse kunstmatig intelligente assistenten niet langer alleen een gimmick. Ze assisteren je smartphone bij het vertalen van buitenlandse teksten en kunnen steeds meer. De volgende vijf toestellen zijn de beste smartphones met AI assistent.

Tip: Heeft onze koopgids je nog niet voldoende geholpen? Bekijk dan ons actuele overzicht van alle mobiele telefoons.

1. Apple iPhone X

iPhone X

Apple is al jaren een grote naam in premium smartphones. In de Apple iPhone X komt tien jaar aan premium smartphone kennis samen. Het is een van de duurste smartphones in de markt, maar Apple geeft daarvoor erg veel terug. De iPhone X heeft natuurlijk de oudste AI assistent in de smartphone markt, Siri. Het is een slimme assistent, die al zeer volwassen is in vergelijking met andere assistenten zoals Bixby en Sense Companion. Naast de betrouwbare Siri beschikt de iPhone X over de beste dual hoofdcamera’s en zijn de prachtige foto’s haarscherp te zien op het grote 5,8 inch AMOLED beeldscherm. Het toestel is de meest krachtige smartphone in de markt van 2017 en een groot deel van 2018. Het premium vlaggenschip wordt aangedreven door de A11 processor met 3 GB aan werkgeheugen en 64 GB of 256 GB aan opslagcapaciteit.

2. Samsung Galaxy S8

Samsung Galaxy S8

Nadat Apple al jaren Siri had, kwam ook Samsung met een eigen AI assistent. Bixby is één van de nieuwste AI assistenten. Het is een slimme AI assistent die samen met de succesvolle Samsung Galaxy S8 werd gelanceerd. Je kunt deze slimme assistent met je stem op te roepen en Bixby kan verschillende apps starten en handelingen uitvoeren. De Samsung Galaxy S8 is de eerste smartphone van Samsung die uitgerust is met de nieuwe AI assistent. De S8 is een krachtige premium smartphone voorzien van de laatste technieken. Zo is de Koreaanse smartphone uitgerust met een bijzonder geplaatste vingerafdrukscanner en snelle irisscanner zodat je veilig kunt ontgrendelen.

Binnen het vlaggenschip vind je een krachtige Exynos 8895 processor samen met 4 GB aan werkgeheugen. Hiermee kun je werkelijk iedere game of app aan. Games spelen is een waar genot dankzij het grote 5,8 inch WQHD Super AMOLED beeldscherm. Aan de achterkant van de waterdichte smartphone vind je één hoofdcamera. Een krachtige 12 megapixel f/1.7 camera met 8 megapixel selfie camera.

3. Honor View 10

Honor View 10

Een van de nieuwste smartphones met artificial intelligence is de Honor View 10. Het is een zeer krachtig en compleet toestel. De View 10 beschikt over de snelle Kirin 970 processor van Huawei. Deze processor is voorzien van een speciale AI chip die help bij het maken van de mooiste foto’s. De smartphone herkent namelijk verschillende scenario’s en past camera instellingen aan voordat je een foto maakt. Naast deze speciale AI chip kun je natuurlijk ook de slimme AI assistent van Google oproepen. Google Assistent is de slimme hulp van dit voordelige vlaggenschip. De Kirin 970 processor heeft 6 GB aan werkgeheugen en je krijgt 128 GB aan opslagcapaciteit. Games zijn dus geen enkel probleem en zien er prachtig uit op het grote 5,99 inch Full HD+ beeldscherm.

Het slanke toestel is gemaakt van premium glas en aluminium. Aan de achterkant tref je twee hoofdcamera’s bestaande uit een 16 megapixel en 20 megapixel camera. Selfies maak je me de 13 megapixel camera aan de voorkant. De Honor View 10 is een razend snel budget vlaggenschip met AI assistent van Google.

4. LG G7 ThinQ

LG G7

LG heeft dan misschien geen eigen AI assistent, de LG G7 ThinQ heeft wel een speciale knop voor het razend snel oproepen van Google Assistent. De slimme AI assistent van Google is volledig geïntegreerd in het snelle vlaggenschip van LG. Het toestel heeft een groot 6,1 inch Quad HD+ beeldscherm. Binnen de sterke behuizing met MIL STD 810G certificering schuilt een krachtige Snapdragon 845 processor voorzien van 4 tot 6 GB aan werkgeheugen. Het robuuste toestel kun je gerust laten vallen en is ook nog waterdicht tot 1,5 meter diepte.

De slimme assistent kan allerlei taken voor je uitvoeren. AI is ook in de camera verwerkt. De hoofdcamera’s bestaan uit een 16 megapixel camera samen met de 13 megapixel camera voorzien van breedhoek lens. De LG G7 ThinQ is daarnaast uitgerust met high tech audio, een quad DAC.

5. HTC U11 Life

HTC U11 Life

Een buitenbeentje binnen een lijst van dure premium smartphones is de HTC U11 Life. Het is een voordelige smartphone met rijke uitrusting. Het toestel heeft de slimme AI assistent HTC Sense en kost de helft van een vlaggenschip smartphone. De slimme assistent van HTC kun je net zoals Bixby en Siri oproepen. Het fijne van die assistent is dat het je helpt bij allerlei zoekopdrachten. De telefoon heeft een schitterende glazen behuizing met een 5,2 inch Full HD beeldscherm. Een snelle Snapdragon 630 processor van Qualcomm is de krachtbron van het toestel samen met 3 tot 4 GB aan werkgeheugen.

Zowel aan de voorkant als aan de achterkant tref je een 16 megapixel camera. De HTC U11 Life beschikt over een 2.600 mAh accu en de telefoon is super snel opgeladen via de USB Type C poort.

Vond je deze pagina nuttig?