3 tips om je Android smartphone sneller te maken

3 tips om je Android smartphone sneller te maken

Als je een Android smartphone langer in gebruik hebt zal je merken dat het toestel vaak wat langzamer wordt. Met de tijd worden er namelijk steeds meer applicaties gedownload en komt het geheugen voller te staan met foto’s, video’s en meer. Het directe gevolg is dat de smartphone vaker en langer moet nadenken om alles in te kunnen laden, met als resultaat dat je telefoon langzamer wordt. Dit proces hoort erbij, maar er zijn wel manieren om het zo goed mogelijk tegen te gaan. Op deze pagina geven wij je graat een aantal handige tips om je Android toestel sneller te maken.

Ruim je homescreen op

android-homescreenEen eenvoudige manier om de Android smartphone sneller te krijgen is door de homescreen op te ruimen. Vaak staat dit beginscherm vol met applicaties en een dynamische achtergrond. Ook widgets in de homescreen kunnen een belangrijke oorzaak zijn van een trage smartphone. Het opruimen van je homescreen is dan ook essentieel. Deactiveer zware widgets en maak de dynamische achtergrond gewoon statisch. Juist deze dynamische achtergrond vraagt veel capaciteit van de processor, terwijl je hier amper naar kijkt.

Verwijder apps die je amper gebruikt

Door de tijd heen download je genoeg applicaties. In de regel zal een applicatie een paar keer worden opgestart waarna de applicatie in de vergetelheid raakt. Het aantal applicaties wat op de Android smartphone staat heeft ook direct effect op de prestaties van de smartphone. Verwijder daarom ook applicaties die je niet gebruikt. Hiermee maak je ook direct weer ruimte vrij op de smartphone. Het is aan te raden om sowieso enkele honderden MB’s vrij te houden om zo op deze manier het besturingssysteem ook wat ademruimte te geven.

Schoon met regelmaat je cache op

Het woord “cache” ken je waarschijnlijk wel van je internetbrowser op de computer, maar ook een smartphone maakt gebruik van cache. Wanneer een applicatie vaker wordt opgestart zal er gebruik worden gemaakt van de cache om de applicatie sneller op te starten. Daar is niks mis mee, maar wanneer je meerdere applicaties hebt zal de cache snel vollopen en ook nog eens voor crashes en foutmeldingen kunnen zorgen. Houdt daarom ook de cache op je telefoon in de gaten en schoon deze met enige regelmaat op. Op deze manier zorg je er voor dat je smartphone toch een stuk beter presteert dan wanneer je wel volledig gebruik maakt van de cache.

Vond je deze pagina nuttig?
René Dekker
Over de auteur: René Dekker

Mede-oprichter van Telefoonabonnement.nl. Al 8 jaar telecomspecialist. Verantwoordelijk voor de content en redactie. Passie voor online. Diehard Apple-fan. Houdt van gadgets, en zijn katten. Favoriete papa van Joris.

Neem gerust contact op:      rene@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26