3 tips om je iPhone sneller te maken

3 tips om je iPhone sneller te maken

Iedere smartphone kan na verloop van tijd trager worden. Ook je iPhone, ook al is hij nog zo krachtig. Gelukkig hebben wij een aantal handige tips voor je die je kunt toepassen om je iPhone weer razend snel te krijgen. Het zijn tips die je sneller bewust maken van de werking van je iPhone en hoe je deze het beste kunt gebruiken en onderhouden.

Apps sluiten om je iPhone sneller te maken

appsTe veel apps open hebben staan is een veel voorkomende oorzaak van het trager worden van je telefoon. Vaak heb je zelf niet in de gaten hoeveel apps je op het moment open hebt staan. De meeste apps kunnen prima open blijven staan, maar er zijn ook apps die op de achtergrond blijven werken en rekenkracht van je processor afsnoepen. De apps die op de achtergrond aan blijven staan vergen niet alleen veel accu, maar zorgen er ook voor dat de processor onnodig aan het werk is. Hierdoor verlies je rekencapaciteit en wordt de iPhone uiteindelijk ook trager. Sluit daarom altijd alle apps af die je niet meer gebruikt en stop de applicaties handmatig op de achtergrond.

Daarnaast kunnen de hoeveelheid apps op je iPhone ook voor problemen zorgen. Als je opslagcapaciteit op begint te raken wordt je smartphone trager. Na verloop van tijd heb je vaak een enorme wirwar aan verschillende soorten apps op je telefoon die je niet meer gebruikt. Als je eens per maand of per kwartaal aandachtig door je apps
bladert en verwijdert welke apps je niet meer gebruikt, zal je merken dat je telefoon een heel stuk sneller gaat werken.

Updaten maakt je iPhone sneller

Apple komt vaak genoeg met nieuwe updates uit voor iOS. De complete lijst met versies van iOS vind je hier. Zorg ervoor dat je deze updates ook frequent installeert, want hiermee worden bugs uit het systeem verwijdert maar ook wordt het besturingssysteem een stuk stabieler en vaak sneller. Het updaten van je apps raden wij ook aan. Het updaten is verstandig wanneer je ook binnen het bereik van een WiFi-signaal bent. Een update kan immers enkele honderden MB’s groot zijn en door deze te downloaden binnen je Wifi bereik voorkom je dat je datalimiet wordt overschreden.

Opnieuw opstarten

Een smartphone blijft vaak aan staan en tegenwoordig ook in de nachtelijke uurtjes wanneer wij onze rust pakken. Dat is niet goed. Je iPhone heeft soms ook even rust nodig of moet weer even goed wakker geschud worden. Het is dan ook aan te raden om zo nu en dan je iPhone opnieuw op te starten. Hiermee stop je direct alle werkende applicaties en wordt volgelopen geheugen gewist. Ook hier kan je dus op een eenvoudige wijze je iPhone een stuk sneller maken.

Vond je deze pagina nuttig?
René Dekker
Over de auteur: René Dekker

Mede-oprichter van Telefoonabonnement.nl. Al 8 jaar telecomspecialist. Verantwoordelijk voor de content en redactie. Passie voor online. Diehard Apple-fan. Houdt van gadgets, en zijn katten. Favoriete papa van Joris.

Neem gerust contact op:      rene@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26