Hoe blijf ik binnen mijn databundel?

Hoe blijf ik binnen mijn databundel?

Tegenwoordig biedt vrijwel iedere provider 4G aan. Daardoor is razend snel internet niet langer ongewoon, maar de standaard geworden. Deze mooie vooruitgang heeft als gevolg dat mensen meer gebruik maken van mobiel internet en dat hun datalimiet sneller bereikt wordt. Hoewel de databundels bij providers meegroeien en ook steeds groter worden kan het nog steeds voorkomen dat je te veel data hebt verbruikt en je telefoonrekening onnodig hoog uitvalt. Heb je hier ervaring mee en wil je weten hoe je het beste binnen je databundel blijft? In dit artikel geven we je graag enkele handige tips om zo veel mogelijk binnen het datalimiet te blijven.

Maak zoveel mogelijk gebruik van WiFi

gratis-wifiDe belangrijkste en meest eenvoudige tip is: Maak gebruik van WiFi. Steeds meer huishoudens, maar ook openbare plekken en kantoren, beschikken vandaag de dag over een goede, snelle en vooral gratis WiFi-verbinding. Het is draadloos internet met een beperkt signaal, maar vaak goed genoeg om het signaal in de huiskamer op te vangen met de smartphone. Hierdoor kan je via de vaste internetverbinding surfen op de smartphone en kan je ongestoord filmpjes bekijken, applicaties downloaden en/of updaten. Doordat je gebruik maakt van WiFi zal jouw databundel onaangetast blijven en kan je buiten de deur nog steeds gebruik maken van de databundel en hoef je er minder op te letten.

Synchronisatie

Steeds meer applicaties vereisen een dataverbinding. Kijk bijvoorbeeld eens naar WhatsApp, Facebook of e-mail. Op de achtergrond draaien deze applicaties constant en dit vergt dan ook data. In veel gevallen kan je op je smartphone instellen welke applicaties wel mogen synchroniseren en om de hoeveel minuten of zelfs uur. Hierdoor haal je in één klap alle data snel binnen en bespaar je direct op de databundel.

Streamen kost veel data

Zorg ervoor dat je applicaties zoals Youtube of Spotify niet buitenshuis gebruikt. Dit zijn applicaties die de meeste data verbruiken en zijn dan ook de oorzaak van het bereiken van je datalimiet. Ook filmpjes of Facebook kunnen erg verslindend zijn in data. Vermijd dergelijke filmpjes zo veel mogelijk. Ook navigeren via Google Maps kan erg veel data vereisen, aangezien de dienst volledig online werkt. Probeer daarom ook de eindbestemming nog in te voeren wanneer je nog WiFi hebt. De routeberekening is namelijk het meest veeleisend als het gaat om data. Tegenwoordig kan je bij apps als Google Maps kaarten downloaden zodat je dit tijdens de rit niet meer hoeft te doen.

Dataverbruik in de gaten houden

Steeds meer providers maken het inzichtelijk hoeveel data je nog over hebt gedurende de maand. Dit kan via de website van de provider zelf, maar ook via een applicatie die steeds meer providers hebben. Hierdoor wordt je snel bewust hoeveel je nog werkelijk kunt doen. Ook zijn er applicaties, buiten de providers om, die het dataverbruik inzichtelijk maken en ook aangeven welke applicatie het meest verbruikt. Hierdoor kun je wellicht besluiten om de applicatie buitenshuis niet meer te gebruiken of de telefoon op een andere manier in te stellen.

Benieuwd welke telefoons er nog meer zijn?
Vond je deze pagina nuttig?
René Dekker
Over de auteur: René Dekker

Mede-oprichter van Telefoonabonnement.nl. Al 8 jaar telecomspecialist. Verantwoordelijk voor de content en redactie. Passie voor online. Diehard Apple-fan. Houdt van gadgets, en zijn katten. Favoriete papa van Joris.

Neem gerust contact op:      rene@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26