Hoe kan je de accuduur van je smartphone verlengen?

Hoe kan je de accuduur van je smartphone verlengen?

Je kent het wel, je bent nog niet eens halverwege de dag en de batterij van je telefoon geeft al aan dat hij nog maar 30% capaciteit heeft. Paniek! De accuduur van je smartphone is altijd te kort en bij veel mensen ergernis nummer één. Toch is de accuduur van een smartphone makkelijk te verlengen. Wil je weten hoe? Op deze pagina geven we je een aantal handige tips die je kunt toepassen om je accu langer mee te laten gaan. 

Batterij besparen met je scherm

schermhelderheidEen scherm van een smartphone is het meest veeleisende onderdeel voor de accu. Er gaat dan ook erg veel energie verloren door het scherm. Toch kan je hiermee nog genoeg besparen. Zo kan je heel makkelijk de helderheid van het scherm terugschroeven en dit levert direct een besparing op. Ook kan je er voor kiezen om de spaarstand te activeren. Hiermee zal het scherm eerder op zwart springen en wanneer het scherm dus niets hoeft te tonen wordt er ook geen energie verbruikt. Per merk kunnen de instellingen verschillen, maar voor elke smartphone geldt dat dit wel makkelijk ingesteld kan worden en zeker een groot verschil zal maken.

Herstarten van je smartphone

Het heeft zeker zin om zo af en toe eens de telefoon compleet opnieuw te herstarten. Wat nog beter is om de smartphone uit te laten vallen zodra de accu helemaal leeg is. Begin hierna met het opladen van de accu en zet de telefoon op dat moment niet aan. Herhaal dit drie maal achter elkaar en de accu is weer flink bij zijn positieven. Bij het herstarten van de telefoon worden alle openstaande applicaties afgesloten en begin je eigenlijk met een schone lei, maar ook het wakker schudden van de accu heeft zeker zin.

Gebruik van communicatie diensten terugschroeven

Smartphones met goede gpsVeel mensen hebben tegenwoordig standaard hun WiFi, GPS en Bluetooth aan staan. In veel gevallen is dat echter niet nodig, op WiFi na dan misschien. Schakel daarom sowieso GPS en Bluetooth uit wanneer je deze niet gebruikt. Als je GPS of Bluetooth nodig hebt zal je smartphone er vanzelf om vragen. Vooral GPS kan enorm veel opeisen aangezien er constant communicatie is met satellieten. Gebruik daarom alleen GPS als je deze ook echt nodig hebt. Zoals bijvoorbeeld bij het navigeren.

Sluit apps af als je ze niet gebruikt

Op vrijwel elke smartphone zijn tientallen apps terug te vinden die door jezelf geïnstalleerd zijn. Denk hierbij aan applicaties zoals Facebook, Twitter en WhatsApp. Deze apps draaien constant op de achtergrond, maar er zijn ook apps die je amper gebruikt. Deze kunnen open blijven staan, en accu verbruiken, zolang de applicatie niet op de juiste wijze is afgesloten. Controleer daarom regelmatig of er apps op de achtergrond werken die je op dat moment niet gebruikt. Stop deze applicaties om verdere verspilling van de accu te voorkomen.

Je accu kan moeilijk tegen warmte

Waar een accu zeker niet goed tegen kan is warmte. Wanneer de accu te warm wordt zal de energie binnen de accu verdampen. Het resultaat is dan dat je telefoon sneller leeg gaat. Het is raadzaam om de smartphone niet bij een kachel of verwarming te leggen en ook niet op een tafel in de volle zon. Binnen de kortste keren kan de telefoon een hoge temperatuur hebben bereikt en zie je de accuduur zienderogen achteruit gaan.

Benieuwd welke telefoons er nog meer zijn?
Vond je deze pagina nuttig?
René Dekker
Over de auteur: René Dekker

Mede-oprichter van Telefoonabonnement.nl. Al 8 jaar telecomspecialist. Verantwoordelijk voor de content en redactie. Passie voor online. Diehard Apple-fan. Houdt van gadgets, en zijn katten. Favoriete papa van Joris.

Neem gerust contact op:      rene@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26