4 tips om te besparen op bellen in het buitenland

4 tips om te besparen op bellen in het buitenland

Als je op vakantie bent of voor zaken in het buitenland zit, is het verstandig om van te voren goed te letten op de tarieven voor bellen en internet. Deze tarieven kunnen namelijk enorm verschillen per land en voor een hoge telefoonrekening zorgen. En dat is nou niet bepaald waar je op zit te wachten. Voor mensen die binnen Europa reizen worden de tarieven steeds voordeliger. En vanaf juni 2017 zijn de tarieven voor roaming in Europa gelijk aan de tarieven in Nederland. Reis je echter buiten Europa dan is het nog altijd oppassen geblazen.  Een paar minuten bellen kan je al snel een paar euro kosten. Gelukkig hebben wij een aantal tips voor je om de kosten laag te houden.

Sluit bij je provider een buitenlandbundel af

belbundel-buitenlandVrijwel iedere provider heeft tegenwoordig een speciale buitenlandbundel. Met minimale kosten per maand kun je behoorlijk besparen op de kosten voor het bellen in het buitenland, doordat je korting krijgt op je buitenlandse belminuten. Afhankelijk van de provider is deze bundel ook nog eens maandelijks op te zeggen of weer te activeren. Ideaal om bijvoorbeeld in de zomer- en wintermaanden te activeren wanneer je voor vakantie naar het buitenland vertrekt. Gemiddeld kost een dergelijke bundel ongeveer vijf euro per maand, maar zodra je wat vaker belt is het voordeel ook snel weer terugverdiend!

Stuur een WhatsApp bericht of bel via WhatsApp

Er zijn natuurlijk altijd situaties te bedenken waarom je in het buitenland moet bellen, maar probeer het zoveel mogelijk te beperken. Hou het bij korte gesprekken of stuur bijvoorbeeld enkel een SMS om het thuisfront te laten weten hoe het is. Tegenwoordig heeft vrijwel iedereen WhatsApp en daarmee is contact met het thuisfront nog eenvoudiger. Zoek een WiFi netwerk en vervolgens kun je gratis bellen en berichten versturen via WhatsApp. Kies altijd een betrouwbaar netwerk in het buitenland en kijk uit met het regelen van bankzaken. De meeste hotels en restaurants hebben een WiFi netwerk met code zodat je al iets veiliger internet.

Maak gebruik van een lokale belkaart

telefooncelEen andere handige bespaartip is de lokale belkaart. In Nederland zijn alle telefooncellen inmiddels massaal uit het straatbeeld verdwenen, maar in het buitenland vind je ze op iedere hoek van de straat. Zeker in toeristische gebieden. Met een lokale belkaart kan je tegen de lokale tarieven bellen en bespaar je direct een hoop geld. Je maakt dan alleen gebruik van je eigen mobiele telefoon in geval van nood of om bereikbaar te zijn voor je familie thuis. Zo’n kaart kan je vrijwel overal kopen en gebruiken. Uiteraard doe je er wel verstandig aan om voordat je op vakantie gaat even de mogelijkheden van je bestemming te bekijken. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en dat is op vakantie wel zo prettig.

Prepaid bellen in het buitenland

Bij een langer verblijf in het buitenland is het verstandig om een prepaidkaart of zelfs prepaidpakket te kopen. Hiermee bel je met veel lagere tarieven terug naar Nederland en ben je ook gewoon makkelijk bereikbaar in het buitenland. Het nadeel is dan wel dat je dit telefoonnummer ook weer moet doorgeven aan het thuisfront.

Benieuwd welke telefoons er nog meer zijn?
Vond je deze pagina nuttig?
René Dekker
Over de auteur: René Dekker

Mede-oprichter van Telefoonabonnement.nl. Al 8 jaar telecomspecialist. Verantwoordelijk voor de content en redactie. Passie voor online. Diehard Apple-fan. Houdt van gadgets, en zijn katten. Favoriete papa van Joris.

Neem gerust contact op:      rene@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26