Android is het bekende en populaire besturingssysteem van zoekmachinegigant Google. Het besturingssysteem is geïnstalleerd op een overgrote meerderheid van alle smartphones in de wereld. Het marktaandeel van Android is de laatste jaren explosief gestegen tot zelfs twee derde van alle smartphone eigenaren. Ben jij ook op zoek naar een smartphone dat gebruik maakt van het besturingssysteem Android, maar weet je niet goed welke je het beste kunt kopen? Om de keuze te vereenvoudigen hebben wij een uitgebreide top 5 voor je gemaakt met de beste Android smartphones van dit moment. De lijst wordt regelmatig bijgewerkt zodat hij altijd actueel is. Staat jouw gewenste Android smartphone er niet tussen? Bekijk op deze pagina alle Android smartphones.

1. Samsung Galaxy S7

Samsung Galaxy S7
Bekijk specificaties
Los toestel: € 448,00
Abonnement vanaf € 20,00 p/m
Beste deal

De beste Android smartphone van dit moment is natuurlijk de Samsung Galaxy S7. Het marktaandeel van Samsung is opnieuw gestegen en als populairste merk in ons land kan het niet anders dat zijn vlaggenschip de populairste telefoon van dit moment is. De Galaxy S7 is geschikt voor iedereen die op zoek is naar de beste Android smartphone van dit moment.

2. Huawei P8 Lite

Huawei P8 Lite
Bekijk specificaties
Los toestel: € 159,00
Abonnement vanaf € 12,00 p/m
Beste deal

Een groot nadeel van de nummer 1 in deze lijst is het prijskaartje. De Samsung Galaxy S7 is Samsung’s vlaggenschip en wordt daardoor ook aangeboden voor een prijskaartje waar veel mensen van zullen schrikken. We hebben niet alleen naar de beste specificaties gekeken, maar ook naar de populariteit. De Huawei P8 Lite is op dit moment de populairste Android smartphone in zijn prijsklasse. Voor nog geen € 200,- koop je een hele mooie smartphone met midrange specificaties. Natuurlijk kan je de P8 Lite ook voordelig aanschaffen in combinatie met een abonnement.

3. Sony Xperia XZ

Sony Xperia XZ
Bekijk specificaties
Los toestel: € 408,00
Abonnement vanaf € 22,00 p/m
Beste deal

Sony heeft in 2016 niet stilgezeten. De overgang van Sony Xperia Z naar Xperia X is geruisloos gegaan en inmiddels zijn we al gewend aan het feit dat Sony met de Xperia X-serie zijn nieuwe lijn is begonnen. De Xperia XZ is de populairste van de serie op dit moment. De Sony Xperia XZ is Sony’s vlaggenschip van 2016. Het is een smartphone met een groot 5,2 inch scherm, een uitstekende 23 megapixels camera, snelle processor, 32 GB opslaggeheugen en meer. De Sony Xperia XZ is wat ons betreft één van de beste high-end smartphones met Android van dit moment.

4. HTC 10

HTC 10
Bekijk specificaties
Los toestel: € 399,00
Abonnement vanaf € 21,00 p/m
Beste deal

En van het vlaggenschip van Sony gaan we meteen door naar het vlaggenschip van HTC. De HTC 10 hoort zeker thuis in het rijtje populairste smartphones met Android van dit moment. De HTC 10 is de reden dat HTC in marktaandeel gestegen is. De smartphone werd gelijktijdig uitgebracht met G5 van LG, maar won qua populariteit op alle fronten. Het toestel is zijn vierde positie in deze top 5 dan ook meer dan waard.

5. Samsung Galaxy S7 Edge

Samsung Galaxy S7 Edge
Bekijk specificaties
Los toestel: € 515,00
Abonnement vanaf € 27,00 p/m
Beste deal

We begonnen dit overzicht met de Galaxy S7 en eindigen hem met de S7 Edge. De Edge uitvoering van de Samsung Galaxy S7 heeft als extra zijn gebogen scherm. Qua specificaties en mogelijkheden is de S7 Edge ongeveer hetzelfde, maar het scherm zorgt voor een iets hoger prijskaartje en een iets kortere accuduur. Desalniettemin een goede vijfde plek in deze top 5.

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones