Een budget smartphone is een smartphone met dezelfde functies als ieder andere willekeurige smartphone, maar dan met minder krachtige specificaties en voor een veel lagere prijs. Een budget toestel is niet duurder dan € 200,-. Het leven is al duur genoeg, dus waarom zou je te veel voor een telefoon betalen? Fabrikanten als Samsung, Huawei, Honor, Motorola en LG spelen handig in op alle mogelijke geïnteresseerden en bieden voor ieder wat wils. De meeste fabrikanten hebben dan ook een uitgebreid assortiment aan voordelige budget smartphones. Wil je weten welke budget smartphone je het beste kunt kopen? Wij hebben een uitgebreid overzicht gemaakt van de 5 beste goedkope telefoons van dit moment. We werken deze lijst regelmatig bij zodat hij altijd actueel is.

1. Samsung Galaxy J3 (2016)

Samsung Galaxy J3
Bekijk specificaties
Los toestel: € 126,00
Abonnement vanaf € 10,50 p/m
Beste deal

De Samsung Galaxy J3 van 2016 is volgens ons de beste low budget smartphone van dit moment. Het toestel beschikt ondanks zijn bijzonder lage prijskaartje van zo’n € 150,- toch nog over prima specificaties. Zo beschikt de Samsung Galaxy J3 over een fors 5 inch Super-AMOLED scherm. Dit scherm is zeer scherp en heeft erg mooie kleuren. Hierdoor lijkt het alsof je in het bezit bent van een midrange smartphone, maar dan voor een heel voordelig prijskaartje. Een extra bijkomstigheid van de Samsung Galaxy J3 is de grote accu en de dual sim functie. Door de grote accu met een capaciteit van 2600 mAh kan je ruim een dag met het toestel uit de voeten zonder opnieuw te moeten laden. De dual sim functie geeft je de gelegenheid om twee verschillende simkaarten in het toestel te plaatsen. Zo kan je bijvoorbeeld een abonnement voor privé en zakelijk in hetzelfde toestel gebruiken. Deze functies zien we niet snel bij een smartphone in deze prijsklasse.

2. Huawei Y6 II Compact

Huawei Y6 II Compact
Bekijk specificaties
Los toestel: € 140,00
Abonnement vanaf € 11,50 p/m
Beste deal

Van Samsung op nummer 1 gaan we door naar Huawei. Een fabrikant dat bekend staat om zijn uiterst vriendelijke prijs/kwaliteit verhouding. De Huawei Y6 II Compact is nou typisch zo’n smartphone die in dit overzicht thuishoort. Het toestel beschikt over een snelle processor, een 13 megapixels camera en net als de Galaxy J3 een Dual Sim functie. Met name de kwaliteit van de camera is een eigenschap die we niet vaak tegenkomen bij een smartphone in deze prijsklasse en daarmee hoort de Huawei Y6 II Compact op de nummer 2 van de 5 beste low budget telefoons van dit moment.

3. Motorola Moto G4 Play

Motorola Moto G4 Play
Bekijk specificaties
Los toestel: € 145,00
Abonnement vanaf € 10,50 p/m
Beste deal

Op nummer drie hebben we de Motorola Moto G4 Play gezet. Zeker in zijn vriendelijke prijsklasse beschikt het toestel over uitstekende specificaties. De Moto G4 Play heeft bijvoorbeeld 16 GB opslaggeheugen. Dit is voor de gemiddelde gebruiker nog steeds voldoende. En al helemaal als je je geheugen kan uitbreiden met een MicroSD kaart. De Moto G4 Play beschikt verder over een snelle processor met voldoende werkgeheugen. Dit zorgt ervoor dat je de smartphone optimaal kunt gebruiken en dat je geen last zal hebben van haperingen bij het opstarten en afspelen van apps. Als je zowel een zakelijk als particulier abonnement hebt kan je beide simkaarten in dit toestel gebruiken dankzij de Dual Sim functie. Kortom, met de Motorola Moto G4 Play heb je kwaliteit en voldoende snelheid in handen voor een zeer scherpe prijs van nog geen € 200,-.

4. Alcatel Pop 4

Alcatel Pop 4
Bekijk specificaties
Los toestel: € 99,00
Abonnement vanaf € 10,00 p/m
Beste deal

Een merk dat je misschien nog niet zo vaak heb gehoord bij smartphones is Alcatel. Echter maakt de fabrikant al vele jaren smartphones en zijn ze met name groot in de ontwikkeling van budget telefoons. De Alcatel Pop 4 is volgens ons de beste van deze fabrikant van dit moment. Met de Alcatel Pop 4 haal je echt wat moois in huis voor nog geen € 100,-. Zo beschikt het toestel over een grote accu die minstens een dag meegaat. Net als de voorgangers hierboven heeft de Alcatel Pop 4 een dual sim functie. Dit betekent dat je er twee simkaarten in kunt plaatsen. Handig als je bijvoorbeeld je smartphone met je partner wilt delen. Verwacht niet heel veel snelheid bij dit toestel, maar hij is krachtig genoeg om alle apps van dit moment te kunnen gebruiken. Met recht een vierde plaats in dit overzicht.

5. Samsung Galaxy J1 (2016)

Samsung Galaxy J1
Bekijk specificaties
Los toestel: € 119,95
Abonnement vanaf € 12,00 p/m
Beste deal

En met de nummer 5 zijn we bij het einde gekomen van deze top 5. We begonnen de lijst met een Samsung en eindigen hem wat ons betreft ook met een Samsung, maar dan de Galaxy J1. Dit toestel is de goedkopere en iets minder krachtige versie van de Galaxy J-serie. Het toestel is verkrijgbaar voor zo’n € 130,- en beschikt over een 4,5 inch SAMOLED scherm. De Galaxy J1 is een echt instapmodel waar je wel prima mee uit de voeten kunt. Apps en games kan je via het besturingssysteem Android downloaden, installeren en vlekkeloos afspelen. Een leuke bijkomstigheid van de Galaxy J1 is dat hij 4G ondersteuning biedt. Dat is iets wat je bij smartphones in deze prijsklasse niet snel zult tegenkomen.

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones