Een midrange smartphone, ook wel middenklasse genoemd, is een wat ruim begrip. Eigenlijk bevat deze groep alle smartphones in de prijsklasse € 200,- tot € 500,-. Daarboven noemen we het high-end en daaronder kan je het scharen onder de categorie budget / low-budget. Met een midrange smartphone kan je over het algemeen uitstekend uit de voeten. Het biedt voldoende snelheid om alle apps van dit moment te gebruiken. Geen wonder dat deze groep smartphones ontzettend populair is en het meest wordt verkocht. Zoek je een nieuwe smartphone waar je de komende jaren plezier van zult hebben, zonder hier te veel voor te moeten betalen? Wij hebben de vijf beste middenklasse smartphones van dit moment voor je uitgezocht.

1. iPhone SE

iPhone SE
Bekijk specificaties
Los toestel: € 337,00
Abonnement vanaf € 18,00 p/m
Beste deal

Een uiterlijk van de iPhone 5S met specificaties van de iPhone 6S. Dat is de iPhone SE. De eerste iPhone die nieuw los verkrijgbaar is voor minder dan € 500,- en daarmee onze favoriet. De iPhone SE is speciaal op de markt gebracht voor mensen die het scherm van de nieuwere iPhones iets aan de grote kant vonden. Met de iPhone SE is Apple namelijk weer teruggegaan naar een smartphone met een scherm van slechts 4 inch. De iPhone SE maakt gebruik van dezelfde processor als de 6S, namelijk de Apple A9. Daarnaast staat versie iOS 10 erop geïnstalleerd en kan je er jaren mee vooruit zonder er al te veel voor te betalen. Een echte aanrader voor alle Apple-liefhebbers.

2. Samsung Galaxy S6

Samsung Galaxy S6
Bekijk specificaties
Los toestel: € 329,00
Abonnement vanaf € 22,00 p/m
Beste deal

De Samsung Galaxy S6 is het vlaggenschip van 2015 en kunnen we nu beschouwen als één van de beste middenklasse toestellen. De Galaxy S6 is los verkrijgbaar voor iets meer dan € 400,- en beschikt over specificaties waar je nog lange tijd plezier aan zult beleven. Zo vind je in de Galaxy S6 een krachtige 1.9 GHz Octa Core processor met 3 GB RAM geheugen. Het scherm van de Samsung Galaxy S6 is een 5,1 inch SAMOLED scherm met een levensechte kleuren. Met de camera kan je prachtige foto’s maken dankzij vandaag de dag nog steeds één van de beste camera’s ooit ontwikkeld. Een waardige concurrent van de iPhone SE en volgens ons een verdiende tweede plaats in dit overzicht.

3. Huawei P9 Lite

Huawei P9 Lite
Bekijk specificaties
Los toestel: € 218,00
Abonnement vanaf € 16,00 p/m
Beste deal

De Huawei P9 Lite is de “lichtere” versie van de P9 en is een heel stuk voordeliger dan de twee smartphones hierboven. Zijn bijzonder lage prijskaartje van nog geen € 250,- maakt het een uitstekende middenklasse smartphone die een brede doelgroep aanspreekt. De specificaties van de Huawei P9 Lite zijn erg goed. Zeker voor deze prijs. Zo beschikt het toestel over een krachtige OctaCore processor met 2 GB RAM geheugen. Verder heeft het toestel een erg goede camera met 13 megapixels aan de achterkant en 8 megapixels aan de voorkant. En dat alles zichtbaar op een 5 inch scherm met een Full HD resolutie. Kortom, bij de Huawei P9 Lite kan je rekenen op veel voor weinig.

4. Honor 8

Honor 8
Bekijk specificaties
Los toestel: € 349,00
Abonnement vanaf € 20,00 p/m
Beste deal

Een redelijk nieuw merk in smartphoneland is Honor. Een dochteronderneming van Huawei. Honor richt zich hoofdzakelijk op kwalitatieve smartphones voor een eerlijke prijs. Honor is erg aanwezig in de budgetmarkt, maar heeft daarnaast ook enkele midrange smartphones uitgebracht. De beste middenklasse smartphone van Honor verdient wat ons betreft zeker een plek in deze top 5. Het gaat hierbij om de Honor 8. Een erg gave smartphone om te zien met mooie specificaties. Zo beschikt de Honor 8 over een 5,2 inch scherm met een full HD resolutie, een 2,3 GHz Octa Core processor en 4 GB RAM geheugen. Het mag geen high-end smartphone heten, maar de specs zijn uitstekend voor zijn prijsklasse. Een echte aanrader.

5. Sony Xperia X Compact

Sony Xperia X Compact
Bekijk specificaties
Los toestel: € 330,00
Abonnement vanaf € 18,50 p/m
Beste deal

En als laatste een Sony smartphone. Op nummer 5 van dit overzicht hebben wij de Sony Xperia X Compact gezet. Een uitstekende middenklasse smartphone voor iets meer dan € 400,-. De Sony Xperia X Compact beschikt over een niet al te groot scherm en erg goede specificaties. Het toestel heet natuurlijk niet voor niks compact en beschikt over een 4,6 inch scherm. Een erg mooi pluspunt van deze smartphone is de camera. De Sony Xperia X Compact beschikt over een uitstekende 23 megapixels camera. Hiermee maak je foto’s van verbluffende kwaliteit. Verder beschikt de Sony Xperia X Compact over een erg snelle Hexa Core processor met 3 GB werkgeheugen. Kortom, prima specificaties voor een smartphone in deze prijsklasse.

 

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones