Hoeveel MB’s of GB’s je denkt te gebruiken is lastig te beantwoorden zonder inzicht te hebben in je gemiddelde verbruik van de voorgaande periode. Grofweg zijn er vier verschillende gebruikers. Wij noemen ze de “Sporadische internetter”, de “Standaard internetter”, de “Fanatieke internetter” en de “Hardcore internetter”.

Als je een sporadische internetter bent maak je weinig gebruik van internet. Je hebt wel een smartphone, maar eigenlijk gebruik je hem alleen voor het versturen van whatsapp berichten en het bereikbaar willen zijn. De standaard internetter is al veel meer gewend aan mobiel internet. Hij of zij download zo nu en dan een app waar internet voor nodig is, stuurt regelmatig whatsapp berichten en gebruikt zijn smartphone bijvoorbeeld voor navigatie-doeleinden. De fanatieke en hardcore internetters zitten dagelijks op internet, houden zich vrijwel ieder uur van de dag bezig met social media en maken gebruik van streamsoftware zoals Youtube en Spotify.

Bij welke categorie hoor jij? In onderstaande tabel laten we zien hoeveel MB’s je ongeveer nodig zal hebben per categorie.

Ik ben een:Ik gebruik internet voor de volgende doeleinden:Advies aantal MB's per maand
Sporadische internetterZo nu en dan een Whatsapp bericht versturen en wat surfen op internet.500 MB
Standaard internetterRegelmatig versturen van Whatsappberichten, surfen, navigatie apps.1000 MB / 1500 MB
Fanatieke internetterApps, games, WhatsApp, Social Media, zo nu en dan streamen van Spotify.2500 MB / 4000 MB
Hardcore internetterAlles! Mijn leven staat op internet. Van social media tot online gamen tot dagelijks streamen van youtube en spotify.Vanaf 5000 MB. Liever meer dan 10 GB. Bij voorkeur zelfs onbeperkt.

Waar gebruik ik mobiel internet voor?

De eerste vraag die je jezelf moet stellen is waar je mobiel internet werkelijk voor gebruikt. Veel mensen zullen dan het antwoord al snel geven om snel even de updates op Facebook of Twitter te bekijken. Een ander zal ook nog eens kunnen zeggen om even de e-mail te controleren en de ander zegt om misschien wat spelletjes te spelen of om filmpjes op Youtube te bekijken. De toegang tot deze applicaties wordt heel eenvoudig gemaakt, maar allen verbruiken zij data. Ga dus goed bij jezelf ten rade wat je veel doet op jouw smartphone of wilt gaan doen. Als je nog niet over een smartphone beschikt kun je wellicht de vergelijking het beste gaan leggen bij de computer. Wat doe jij hier dagelijks op? In veel gevallen zul jij deze activiteiten ook gaan toepassen op de smartphone.

Hoeveel MB verbruikt een app?

Het verbruik van MB’s kan per app enorm verschillen. Zo is Youtube een applicatie die enorm veel data gebruikt en ook niet echt aan te raden is om werkelijk te gebruiken buitenshuis. Facebook kan zomaar op de voet volgen wanneer er veel video’s op jouw tijdlijn verschijnen. Net als Youtube verbruikt het streamen van video’s de meeste data. Aangezien Facebook door erg veel mensen wordt gebruikt en dagelijks wordt bekeken is het dus even een serieuze applicatie om rekening mee te houden. Twitter en e-mail zijn vooral tekstueel en zullen bij normaal gebruik niet veel data verbruiken ten opzichte van de eerste genoemde applicaties.

Heb jij al mobiel internet?

Als jij al over een smartphone of tablet beschikt met mobiel internet kun je het jezelf ook heel makkelijk maken. Log eens in op de website van jouw provider en bekijk eens jouw verbruik. Veel providers hebben deze mogelijkheden in jouw persoonlijke pagina opgenomen waardoor jij direct ziet wat je normaal verbruikt. Dit geeft ook direct inzicht in wat jij dus maandelijks verbruikt en wat jij dus werkelijk nodig hebt! Dit scheelt wellicht een hoop denkwerk en wellicht de verkeerde keuze of overschat je jezelf.

De handige tip: Maak gebruik van WiFi!

Veel mensen hebben tegenwoordig thuis of op het werk toegang tot WiFi. Maak hier dan ook zo veel mogelijk gebruik van. Doordat smartphones of tablets tegenwoordig hier al standaard op kunnen inloggen kun jij jouw eigen databundel ontzien en heb je nog steeds wel toegang tot internet. Hiermee kun je aanzienlijk besparen op de mobiele internet kosten en reduceer je aanzienlijk het aantal verbruikte MB’s.

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones