iPhone 5C 8GB

iPhone 5C 8GB
De iPhone 5C 8GB is de goedkopere uitvoering en opvolger van de iPhone 5. Nog nooit eerder werden er in een jaar twee verschillende iPhone smartphones aangekondigd. Dit jaar heeft Apple naast de nieuwe iPhone 5S ook een goedkopere variant op de markt gebracht, genaamd de iPhone 5C. De iPhone 5C heeft een 4 inch scherm met een uitstekende resolutie van 1136 x 640 pixels. De... Lees verder »

Voordelen iPhone 5C 8GB
  • 4 inch touchscreen
  • 8 GB opslaggeheugen
  • 8 megapixel camera
Ook een iPhone 5C 8GB met abonnement?
Beste alternatief
Apple iPhone 7
Actie!
300 minuten
300 SMS + 500MB
24 maanden
Abonnement:€ 8,50
Toestel:€ 25,00

Info & Bestel
Lees alle informatie over de iPhone 5C 8GB

Dat Apple de wereld inmiddels heeft veroverd met hun iPhone's mag duidelijk zijn. Met de komst van deze iPhone 5C heeft de fabrikant deze positie nogmaals weten te verstevigen, want het is feitelijk de goedkopere variant van de bestaande iPhone 5S. De iPhone 5C wordt dan ook door velen gezien als een prima oplossing wanneer het budget dit niet toelaat, maar toch een iPhone wensen. Ook het kleurrijke assortiment van deze iPhone 5C is misschien een extra motivatie voor veel kopers. Het is dan ook niet vreemd dat juist onder jongen deze iPhone enorm goed verkoopt. Je betaald een stuk minder, je hebt een kleurrijke smartphone en alsnog een Apple in je handen. Ook op het gebied van software en werking mag er zeker niet geklaagd worden en is deze versie goed te vergelijken met de bestaande iPhone 5S.

Besturingssysteem iOS

De kracht van elke iPhone, en dus ook deze iPhone 5C, is wel het besturingssysteem. Het zit erg slim in elkaar en werkt vrijwel altijd probleemloos. Het is dan ook Apple die hierin nog steeds groot marktleider is als het gaat om mobiele besturingssystemen op toestellen van eigen fabrikant. De naadloze integratie met bijvoorbeeld iTunes of OS X is nog een groot voordeel, waardoor gegevens nooit snel verloren zullen gaan en een backup ook zo weer terug is gezet. Ook voor deze iPhone 5C geldt dat je makkelijk de smartphone zelf kunt inrichten met eigen applicaties, maar standaard zijn er uiteraard al applicaties geïnstalleerd om de eerste start te kunnen maken.

Hardware

Als wij kijken naar de technische apsecten van deze iPhone 5C is er ook zeker niets te klagen. De iPhone 5C krijgt hetzelfde scherm mee uit de iPhone 5S en beschikt dus over een 4 inch touchscreen met een maximale resolutie van 1136 x 640 pixels. Nu lijkt dit wat weinig, maar door het gebruik van het Retina-display is het scherm enorm scherp en erg kleurrijk. Aan de achterzijde treffen wij een 8 megapixels camera aan, welke wij ook weer terugvinden in de iPhone 5S en ook de aanwezigheid van 4G mag als pluspunt genoteerd worden. Nu wordt de iPhone 5C standaard geleverd met een 1.3 Ghz dual-core processor en dit lijkt wat weinig in vergelijking met andere smartphones die nog eens voor minder worden geleverd. Dat de processor minder krachtig is heeft alles te maken met het slimme besturingssysteem die weinig capaciteit opeist. Dit is dus in tegenstelling met andere mobiele besturingssystemen, waar veelal al een deel van de kracht verloren gaat. Wederom scoort hier de iPhone 5C ook meer dan prima.

Ontwerp

Het ontwerp is misschien wat smakeloos in de zin van dat we het eerder hebben gezien. Door de hele linie van alle iPhone's lijkt het ontwerp nauwelijks aangepast te worden en ook dit lot heeft de iPhone 5C ondergaan. Nu is het wel enorm ergonomisch en dit is dan misschien ook belangrijker en het ontwerp is inmiddels onmiskenbaar van Apple. Ook dit speelt natuurlijk bij de fabrikant een rol. Dat wij dus in de nabije toekomst een ander ontwerp zullen zien valt nog te betwijfelen.

Conclusie

Voor weinig geld heb je een prima iPhone in huis en kun je ook nog eens kiezen uit een van de felle kleuren waarin deze iPhone 5C leverbaar is. Prijstechnisch lijkt deze iPhone dan ook vele malen interessanter dan andere modellen binnen de hele reeks, maar het model is enkel leverbaar met 8 GB opslag en dat kan voor sommige mensen net te weinig zijn. Dit laatste is dan ook het enigste nadeel wat wij kunnen opnoemen bij deze iPhone 5C.

De populairste alternatieven voor de iPhone 5C 8GB

Helaas is de iPhone 5C 8GB op dit moment niet (meer) leverbaar, daarom hebben we enkele populaire alternatieven van Apple op een rij gezet:

iPhone 5C 8GB met abonnement

De iPhone 5C 8GB is de goedkopere uitvoering en opvolger van de iPhone 5. Nog nooit eerder werden er in een jaar twee verschillende iPhone smartphones aangekondigd. Dit jaar heeft Apple naast de nieuwe iPhone 5S ook een goedkopere variant op de markt gebracht, genaamd de iPhone 5C. De iPhone 5C heeft een 4 inch scherm met een uitstekende resolutie van 1136 x 640 pixels. De iPhone 5C is gemaakt van een polycarbonaat behuizing, met nog altijd een uitstekende afwerking en kwaliteit. Dit goedkopere model heeft een 8 megapixels camera die zeer geschikt is voor het maken van foto's overdag èn in het donker. De iPhone 5C is leverbaar in verschillende kleuren, namelijk wit, roze, groen, geel en blauw. Het toestel beschikt over een opslagcapaciteit van 8GB. Meer weten? Check de beste aanbiedingen voor de iPhone 5C op deze pagina.