-

BlackBerry Leap abonnement

BlackBerry Leap

Ben je op zoek naar een BlackBerry Leap abonnement? Vergelijk alle BlackBerry Leap aanbiedingen bij onze betrouwbare aanbieders en bespaar binnen enkele klikken op de kosten van je abonnement.

Alles over de BlackBerry Leap

Met de komst van de nieuwe Blackberry Leap lijkt deze fabrikant de teruggang te willen keren. Zo komt ook de Leap, net als de Z3, met een volledig 5 inch touchscreen en biedt wederom een enorm goede gebruikservaring voor zowel nieuwe gebruikers als voor bestaande Blackberry fans. Binnen de kortste keren heb je de Leap prima onder de knie en wil je eigenlijk niets meer anders. Voor diegene die de bekende QWERTY-toetsenborden gewend zijn van Blackberry hebben wij dus even slecht nieuws, maar ook deze trouwe groep laat Blackberry zeker niet in de steek met deze Leap. Zo is het toetsenbord erg verfijnd en leert het toetsenbord van jou manier van schrijven en kan eventueel corrigeren waar nodig. Het toetsenbord op het scherm is dan ook meer dan een prima vervanger. Toch biedt de Leap meer dan enkel en alleen een volledige touchscreen en een verfijnd toetsenbord.

Blackberry Hub

Een belangrijk aspect binnen deze nieuwe Leap is wel de Hub. Ook andere fabrikanten, waaronder Samsung, werken met dergelijke systemen. Toch is de Hub van Blackberry wel heel erg makkelijk en ook erg gebruiksvriendelijk. Het komt er feitelijk op neer dat alle berichten en notificaties worden verzameld op een plek, in dit geval de Hub. Je kunt ook vanuit deze Hub direct alle berichten lezen en zelfs beantwoorden. Hiervoor hoeft feitelijk het programma dus niet gestart te worden. De snelheid en het gemak waarmee dit gaat is ongekend en is niet te vergelijken met andere Hub's van andere fabrikanten. Ook hier laat Blackberry weer zien waar ze goed in zijn, communicatie op schrift.

Android

De downloadwinkel van Blackberry is nooit echt goed van de grond gekomen en ook ontwikkelaars blijven er helaas ver van weg. Het gevolg is dat het aanbod van applicaties erg summier is, maar deze Leap brengt hier verandering in. De Leap ondersteunt namelijk ook de downloadwinkel van Google, waardoor ook Android applicaties kunnen worden gedownload. Ook het gebruik van Android applicaties verloopt zonder problemen en hiermee heeft Blackberry plotseling een enorm aanbod weten te creëren en is plotseling de Leap vele malen interessanter geworden in vergelijking met andere Blackberry smartphones.

Kwaliteit

Globaal genomen is de nieuwe Leap een Blackberry die eigenlijk in zijn eigen wereld leeft. Dit is overigens wel in positieve zin bedoeld. Ook onderhuids is de Leap prima in orde met onder andere een 1.5 Ghz dual-core processor en een 8 megapixels camera aan de achterzijde. Je hebt wellicht niet de beste specificaties, maar de combinatie van de software en deze hardware lijkt het ook overbodig om de Leap meer mee te geven, want alles werkt vlekkeloos en het is een genot om het toestel in de hand te houden. Hij ligt fijn in de hand en je hebt zeker niet het idee dat je tegen een goedkope smartphone aan zit te kijken.

Conclusie

De Leap heeft wederom Blackberry op de kaart gezet. Het is misschien wel een mooie tussenstap vanuit Blackberry om hierna volledig over te stappen op Android. De tijd zal het hier leren. Voor zowel particulieren als voor de zakelijke markt is dit een erg interessante smartphone, mede dankzij de mogelijkheden qua communicatie, het ontwerp en natuurlijk ook de prijs. Voor relatief weinig geld heb je een prima Blackberry in je bezit die naadloos werkt op de hedendaagse technieken.

Alternatieven voor de BlackBerry Leap vergelijken