-

Meer informatie over Gigaset smartphones

Gigaset AG stond voorheen bekend als Siemens Home and Office Communication Devices. Het is een grote multinational gevestigd in München Duitsland. De onderneming is vooral actief op het gebied van communicatietechnologie. Gigaset maakt de populaire DECT telefoons en tegenwoordig ook aantrekkelijke smartphones. Het bedrijf heeft circa 1.250 werknemers en verkoopt haar producten in ruim 70 verschillende landen. Gigaset AG is een beurs genoteerde onderneming en de aandelen van het bedrijf worden verhandeld in Frankfurt op de Frankfurt Stock Exchange.

Gigaset telefoons gigaset smartphone

Gigaset is zeer groot in de vaste telefonie. Het merk maakt uitstekende draadloze telefoons voor de vaste lijn. De draadloze toestellen kun je eenvoudig in huis neerzetten en door het hele huis bellen. De Duitse onderneming is zeer sterk aanwezig in de markt voor Voice over IP (VoIP) telefoons. Gigaset is Europese marktleider op het gebied van draadloze telefoons voor de zakelijke markt en consumentenmarkt.

Gigaset smartphones

In september 2015 kondigde het Duitse Gigaset tijdens IFA Berlijn aan dat het de smartphone markt zou bestormen. De fabrikant had hiervoor een letterlijk en figuurlijk ijzersterke smartphone lijn ontwikkeld die later dat jaar werd gepresenteerd; de Gigaset ME lijn. Drie degelijke smartphones met superieure camera’s, krachtige accu’s en een ijzersterk geluid.

De vormgeving van de drie Gigaset ME toestellen was vergelijkbaar. De Gigaset Pure met Snapdragon 615 was bedoelt voor het middensegment terwijl de ijzeren Gigaset ME en de Gigaset ME Pro behoorden tot het premium segment met snelle Snapdragon 810 processors. Beide vlaggenschepen waren voorzien van een roestvrij stalen behuizing terwijl de voordelige ME Pure van aluminium was gemaakt.

De laatste smartphone lijn van Gigaset is helemaal van deze tijd. Het merk heeft zich tegenwoordig vooral gericht op het budget segment. De nieuwe telefoons zijn namelijk twee voordelige smartphones met een eenvoudige behuizing. De Gigaset GS270 is een voordelige telefoon met groot 5,2 inch Full HD beeldscherm van 2.5D glas. Het toestel heeft een 1,5 GHz octa core processor als krachtbron met 2 GB werkgeheugen en 16 GB opslagruimte. De mega 5000 mAh accu voorziet deze telefoon van meer dan genoeg stroom voor een tot twee dagen afhankelijk van gebruik. Er is ook een Gigaset GS270 Plus met 3 GB werkgeheugen en 32 GB opslagruimte.

In 2018 verscheen de Gigaset GS370 in Nederland. In tegenstelling tot de krachtige Gigaset Me vlaggenschepen is het een aantrekkelijke budget smartphone met goede specificaties. De telefoon heeft een fris edge-to-edge ontwerp en beschikt over een sterke aluminium behuizing. Het toestel beschikt over een groot 5,7 inch 18:9 beeldscherm met slanke randen daar omheen. De krachtbron is een zuinige MediaTek octa core processor met 3 GB aan werkgeheugen en 32 GB opslagruimte. De Gigaset GS370 Plus is uitgerust met 4 GB en 64 GB werkgeheugen. Dit model heeft ook een iets betere 8 megapixel selfie camera. De Duitse fabrikant heeft deze smartphone uitgerust met een 3.000 mAh accu. Het besturingssysteem is Android 7 Nougat.

Gigaset besturingssysteem

Gigaset gebruikt het Android besturingssysteem van Google. Dit besturingssysteem wordt in bijna 85% van alle smartphones van nu gebruik. De overstap van je huidige telefoon naar een Gigaset telefoon is daarom niet zo’n grote. Android is een gebruiksvriendelijk besturingssysteem dat toegang geeft tot de Google Play Store. Vanuit de Play Store kun je miljoenen apps downloaden en veel daarvan zijn zelfs gratis.

Ga terug naar boven »

Veelgestelde vragen over Gigaset telefoons