Huawei Mate 10

Huawei Mate 10
Het aankomende vlaggenschip van Huawei is de Huawei Mate 10. Sinds jaar en dag lanceert de Chinese nummer drie smartphone maker in de wereld twee vlaggenschip modellen per jaar. Aan het begin van het jaar zien we een Huawei P smartphone en daarna in het laatst kwartaal het grotere Huawei Mate vlaggenschip. In oktober van 2017 verschijnt de nieuwste generatie Mate en volgens de bestuurder van Huawei, Richard Yu, mogen wij een volwaardige concurrent van de Samsung Galaxy Note 8 en iPhone 8 verwachten.
Specificaties
Schermformaat
0 inch
Opslaggeheugen
0 GB
Cameraresolutie
0 MP
Toestelinformatie

Nieuwsgierig naar de Huawei Mate 10? Hier hebben we de laatste geruchten en verwachtingen voor je op een rij gezet.

  • 6 inch EntireView display
  • zeer waarschijnlijk full screen design
  • 2.160 x 1080 pixel schermresolutie met 18:9 schermverhouding
  • krachtige 10nm Kirin 970 SoC
  • 6 GB of / en 8 GB werkgeheugen
  • dedicated AI chip
  • dual Leica hoofdcamera setup
  • dual Leica selfie camera setup
Full screen ontwerp trend 2017

Zoals je weet worden smartphones steeds groter. Vroeger was een 4 inch apparaat al fors, maar tegenwoordig is dat 6,4 inch. De meest verkochte smartphones hebben 5 inch of 5,5 inch beeldschermen en zijn dus best groot. Consumenten willen steeds meer kunnen doen met hun toestel en dan zijn grotere schermen gewoon handiger. Sinds 2017 is er een trend ontstaan waarbij fabrikanten kiezen voor kleinere randen rond het beeldscherm. LG lanceerde de LG G6 en Samsung de Galaxy S8. Huawei zal meegaan in deze trend met de Huawei Mate 10. Het toestel krijgt vermoedelijk een groot 6 inch beeldscherm met een resolutie van 2160 x 1080 pixels en 18:9 verhouding. Huawei noemt dit beeldscherm EntireView display. Een lang en slank scherm en het totale apparaat zal dus niet zo enorm groot zijn.

Hoewel de meeste geruchten het full screen ontwerp ondersteunen, zijn er vanaf augustus ook geruchten van betrouwbare Weibo bronnen die menen dat de Huawei Mate 10 niet zal worden uitgerust met een full screen zoals het concept van de Samsung Galaxy S8.

Twee keer dual Leica camera’s?

De Huawei P10 liet ons wederom de vruchten van de succesvolle Duits Chinese samenwerking zien tussen Huawei en Leica. Voor de Huawei Mate 10 verwachten we natuurlijk ook Leica camera’s. Er is zelfs een gerucht op Weibo dat de Chinese fabrikant een dual selfie camera zal gebruiken. Hoe gaaf is dat, vier Leica camera’s voor de prijs van één! Juich alleen niet te vroeg, want op dit moment zijn er nog geen zekerheden omtrent de camera’s van het toestel. Yu heeft ons in ieder geval wel beloofd, dat de camera’s worden verbeterd. Je mag dus gerust aannemen dat de Mate 10 aan de achterkant ook twee camera’s heeft net als zijn voorganger de Huawei Mate 9. Om je een idee te geven, de Mate 9 heeft een 20 megapixel primaire hoofdcamera samen met een 12 megapixel camera en een 8 megapixel f/1.9 selfie camera.

Vurige Kirin processor

Huawei is een van de fabrikanten die zelf zijn processors ontwikkeld. De Chinese fabrikant ontwikkeld uitstekende en snelle processors. In de smartphone processor markt zijn slechts enkele partijen van betekenis. Samsung is daarin de dominerende kracht van 2017. De Zuid-Koreaanse fabrikant maakte de Snapdragon 835 processor en zijn eigen Exynos 8895 processor. Beide SoC’s zijn gemaakt middels het 10nm proces en behoren tot de snelste processors van dit moment. Apple maakt al jaren A processors en die zijn zelfs nog sneller. Met de nieuwe lichting iPhones verwachten wij de A11 processor. Dan heb je ook nog MediaTek die budget processors maakt. De Kirin processors zijn sinds de Huawei P9 ( Kirin 950 ) in snelheid vergelijkbaar met de Snapdragon varianten en een flink stuk sneller dan de MediaTek processors.

De Kirin 970 processor

Met de lancering van de Huawei Mate 10 verschijnt de nieuwe Kirin 970 processor. Het is een 10nm processor die in snelheid vermoedelijk weer volledig mee kan met de Exynos 8895 en natuurlijk de Snapdragon 835 van Qualcomm. De Kirin 970 processor wordt gemaakt via het TSMC 10 nanometer proces. De Kirin 970 krijgt vermoedelijk acht kernen met een BigLittle CPU architectuur. Er zullen vier grote A73 kernen zijn maximaal geklokt op 2.8 GHz en vier lichtere A53 kernen. De Chinese marktanalist Pan Jiutang verwacht daarnaast dat de GPU voor de Kirin 970 wordt opgewaardeerd naar de ARM12 HeimdallrMP. De performance van de Huawei processor zal vergelijkbaar zijn met de snelheid van de Snapdragon 835.

Naast de Kirin 970 krijgt de Huawei Mate 10 een eigen kunstmatige intelligentie chip, AI chip. Wat dat precies inhoudt weet nog niemand. Huawei zal dat tijdens IFA 2017 in Berlijn waarschijnlijk uitleggen. Daar introduceert de Chinese fabrikant de Kirin 970 en geeft meer details over de AI chip. Het is in ieder geval wel duidelijk dat de AI chip meer is dan alleen een voice assistent.

Verwachte specificaties Huawei Mate 10

We verwachten de Huawei Mate 10 met een groot 6 inch beeldscherm en vermoedelijk een full screen ontwerp. Het EntireView beeldscherm krijgt een resolutie van 2160 x 1080 pixels en wordt waarschijnlijk door sterk Corning glass beschermd. Wil de Chinese fabrikant echt mee in het premium segment, dan mag je verwachten dat de telefoon minstens IP67 gecertificeerd is. De krachtbron is een super snelle 10nm Kirin 970 processor. Een rappe octa-core die maximaal is geklokt op 2.8 GHz met vernieuwde GPU. Naast de snelle Kirin zal het vlaggenschip een eigen AI chip krijgen. De smartphone is vermoedelijk beschikbaar met 6 GB of 8 GB aan werkgeheugen.

Een flinke accu van 4.000 mAh levert stroom en aangezien de telefoon in oktober wordt gepresenteerd kun je uitgaan van Android 8 met de nieuwste EMUI AI software skin. Aan de voorkant en ook de achterkant van dit krachtige toestel vind je twee Leica camera’s met de speciale Leica camera mode.

Porsche Design Special Edition

Naast de normale Huawei Mate 9 verscheen vorig jaar ook de speciale Huawei Mate 9 Porsche Design Special Edition. Het prachtige vlaggenschip was een volledige verrassing in de markt en er was werkelijk niets over gelekt. De samenwerking tussen Huawei en Porsche Design leverde een prachtig high end model. Er zijn nog geen berichten over een mogelijke Mate 10 Porsche Design of bijvoorbeeld Huawei Mate 10 Bugatti. Het wil natuurlijk niet zeggen dat de Chinese fabrikant geen een Special Edition in petto heeft.

We verwachten dat de Chinese fabrikant de Huawei Mate 10 op 16 oktober zal lanceren.

Wil je weten hoe de Huawei Mate 10 eruit kan zien? De Nederlandse Concept Creator heeft alle lekken bij elkaar gestopt en daar een prachtige 3D render van gemaakt. Beelden uit de render gingen zelfs rond als echte Mate 10 lekken binnen de smartphone markt.

⇧ Terug naar boven