Microsoft telefoons vergelijken

Microsoft

Microsoft is naast Apple de grootste ontwikkelaar op het gebied van software voor computers en is jaren geleden gestart met de ontwikkeling van eigen producten zoals smartphones, tablets en zelfs spelcomputers. Hoewel Apple vaak bekend staat als de bedenker van de smartphone, had in werkelijkheid Microsoft al ver daarvoor een smartphone draaien op hun destijds ontwikkelde besturingssysteem. Helaas sloeg dit vanwege het ontbreken van gebruiksgemak niet aan en was het wachten op een bedrijf dat een smartphone op de markt bracht die door iedereen te bedienen was. Sinds 2014 heeft Microsoft nu officiëel Nokia in handen. Inmiddels is hun besturingssysteem ook ver gevorderd en wordt de aanhang van Microsoft liefhebbers steeds groter. Vanaf 2015 heeft Microsoft een besturingssysteem ontwikkeld dat te gebruiken is op ieder platform, of je nu gebruik maakt van een smartphone, tablet, laptop of desktop. Windows Phone 10 wordt razend populair en in combinatie met de Lumia serie ongetwijfeld een succes. Meer weten over Microsoft Lumia of alle Microsoft Lumia aanbiedingen bekijken? Je leest het op deze pagina. Liever toch nog even spieken bij de andere merken? Bekijk dan alle mobiele telefoons.

Keuzehulp: Welk mobiel abonnement past bij mij? | Zal ik een 1- of 2-jarig abonnement kiezen? | Hoeveel MB heb ik nodig? | Hoeveel belminuten heb ik nodig? | Hoe werkt overstappen?

Meer informatie over Microsoft smartphones

microsoft lumiaDe grootste nieuwkomer op de smartphone markt is Microsoft, maar geheel nieuw is de fabrikant niet op de markt van de mobiele telefonie. Al geruime tijd ontwikkeld Microsoft software voor smartphones. Zo kent iedereen nog wel Windows Mobile. Het was het eerste echte mobiele besturingssysteem, maar werd helaas snel weer ingehaald door Apple met iOS en Google met Android. Toch heeft Microsoft zich goed staande weten te houden en heeft sinds enkele jaren dan ook Windows Phone op de markt gebracht. Een mobiel besturingssysteem wat echt gemaakt is voor de smartphone. Dit nieuwe besturingssysteem kwamen wij voor het eerst tegen in modellen van Nokia. Nokia heeft onder de Lumia-reeks verschillende modellen uitgebracht met die nieuwe besturingssysteem, maar Nokia kreeg het erg zwaar in de zwaar bevochte smartphone markt en sinds 2013 is Microsoft dan ook vol eigenaar van Nokia.

Microsoft heeft Nokia Lumia overgenomen

microsoft lumia 950 smartphoneMet de overname van Nokia heeft Microsoft zich het doel gesteld om ook de smartphonemarkt te gaan betreden. Hierbij zal de naam Lumia gehandhaafd blijven en zal de ontwikkeling van smartphones nog steeds voor rekening van Nokia zijn. Momenteel heeft Nokia nog wel zijn eigen modellen op de markt staan, maar inmiddels zijn ook de eerste smartphones van Microsoft op de markt gekomen waarbij ook het merklogo Microsoft op de smartphones terug te vinden is. Zo is de Lumia 535 het eerste model met dit logo en er zullen er op korte termijn nog velen volgen. Hiermee zal het merk Nokia langzaam verdwijnen, maar de inmiddels bekende serienaam Lumia zeker niet. Ook op het gebied van het besturingssysteem kunnen wij nog veel verwachten wanneer Microsoft met Windows 10 op de markt verschijnt. Hierbij zal een naadloze samenwerking moeten ontstaan tussen computer, Lumia smartphone en andere apparaten met Windows moeten ontstaan.

Microsoft Lumia smartphones

Met de nieuwe Lumia-reeks wil Microsoft onderscheidt gaan maken in zowel bediening als het gemak. Hierbij wil Microsoft wederom refereren naar de komst van Windows 10. Overigens is het bedienen en het bedieningsgemak hiervan al goed geregeld in de Lumia smartphones. Dankzij de grote 'tegels' kan iedereen makkelijk naar datgene navigeren waar ze willen zijn. Hierin zijn is een Lumia smartphone altijd al sterk in geweest en dus nog steeds. Dit jaar kunnen wij nog meer Microsoft Lumia smartphones verwachten die elk afzonderlijk weer hun eigen pluspunten zullen hebben. Zo zal de ene smartphone goedkoop zijn en vooral op het besturingssysteem leunen, terwijl de andere Lumia weer over een uitmuntende camera beschikken. Het is dit onderscheidt waarmee Microsoft ook duidelijkheid wil scheppen in de complete Lumia-reeks.

Waar kan ik een Microsoft Lumia kopen?

Inmiddels zijn de eerste Lumia smartphones van Microsoft te koop en kunnen wij al direct zien dat Microsoft ook het gevecht is begonnen als het gaat om de prijs. Prijstechnisch gezien zijn de Lumia smartphones erg interessant geprijsd en kunnen andere smartphonefabrikanten hier nog wel iets van leren. Ook met de gratis update naar Windows 10 in het verschiet is dit altijd een mooie gedachte dat je over een up-to-date smartphone beschikt. De combinatie van softwaremaker en hardwarefabrikant maakt het nog eens extra interessant want, net als bij Apple, lijkt dit een goede combinatie te zijn. Je kunt immers als fabrikant de hardware afstemmen op de software en vice versa. Dit maakt de Lumia serie in vergelijking met andere fabrikanten nou zo interessant. Het kopen van een Lumia smartphone is dus zeker geen onverstandige keuze wanneer je ook op de lange termijn aan het kijken bent. Je schaft immers geen smartphone aan om hem na twee maanden weer weg te doen.

Ga terug naar boven »

Veelgestelde vragen over Microsoft telefoons

 • 1
  Hoeveel garantie zit er op een Microsoft smartphone?
  Microsoft telefoons hebben standaard 24 maanden garantie. Let wel op dat accessoires niet onder deze garantie vallen. Een veelvoorkomend misverstand is dat de accu onder accessoires valt. Deze valt dus ook niet onder de 24 maanden garantie.
 • 2
  Sinds wanneer maakt Microsoft ook smartphones?
  De meeste mensen kennen Microsoft van het besturingssysteem Windows voor op hun computer en mogelijk ook de software Office. Dat Microsoft ook smartphones maakt is vaak niet duidelijk. Echter doen ze dit al een behoorlijke tijd. Enkele jaren geleden heeft Microsoft de Finse fabrikant Nokia overgenomen en zo de lijn van Nokis Lumia omgezet naar Microsoft Lumia. Microsoft Lumia maakt vooral midrange smartphones met uiteraard Windows Phone als besturingssysteem.
 • 3
  Is een Microsoft Lumia hetzelfde als een Nokia Lumia?
  Enkele jaren geleden heeft Microsoft de strategische beslissing genomen om de Finse fabrikant Nokia over te nemen. Nokia heeft jarenlang bovenaan gestaan als beste fabrikant van telefoons, maar werd door de komst van onder andere de iPhone en de Samsung Galaxy enorm ingehaald. Nokia had echter wel het grootste aandeel van smartphones met het besturingssysteem Windows Phone maar miste enige vorm van innovatie. En dat is precies wat Microsoft deze smartphones wel kon geven. In feite is een Nokia Lumia hetzelfde als de Microsoft Lumia, maar gaat het dus om een naamswijziging.
 • 4
  Welk besturingssysteem draait er op een Microsoft smartphone?
  Als je aan Microsoft denkt, dan denk je aan Windows. En dat draait er dan ook op alle Microsoft smartphones. Onder de naam Microsoft Lumia maakt Microsoft uitsluitend smartphones die draaien op het platform Windows 10. Voorheen was dit Windows Mobile en Windows Phone.

Het laatste nieuws over Microsoft telefoons

Alleen nog maar beveiligingsupdates voor Windows 10 Mobile
30 jan 2018Alleen nog maar beveiligingsupdates voor Windows 10 MobileInsider builds van Windows 10 Mobile behoren tot het verleden. Vanaf nu brengt Microsoft alleen nog maar beveiligingsupdates uit voor haar besturingssysteem. Dat betekent dus dat gebruikers niet meer op nieuwe features of andere toevoegingen hoeven te rekenen. Dat zegt Brandon LeBlanc, Senior Program Manager van... Lees verder
Presenteert Microsoft de Surface Phone tijdens MWC2018?
17 jan 2018Presenteert Microsoft de Surface Phone tijdens MWC2018?Hoewel Microsoft het bestaan van de Surface Phone nooit heeft erkent, gaan er al jaren geruchten over het toestel rond. Nieuwe geruchten over het toestel hinten zelfs op een lancering tijdens MWC 2018. De Surface Phone zou wel eens een vouwbare smartphone kunnen zijn, de Galaxy X van Microsoft. Sinds 2016 is het al... Lees verder
Deze telefoons krijgen de Windows 10 Fall Creators Update
19 okt 2017Deze telefoons krijgen de Windows 10 Fall Creators UpdateMicrosoft heeft een lijst online gezet met daarop alle smartphones die de Windows 10 Fall Creators Update krijgen. Twee Windows-telefoons treffen we opvallend genoeg niet aan op deze shortlist. Benieuwd welke? Lees dan snel verder. Onlangs rolde Microsoft een grote nieuwe update uit voor Windows 10: de Windows 10... Lees verder
Dit is de geannuleerde Microsoft Lumia 435
11 okt 2017Dit is de geannuleerde Microsoft Lumia 435Bezel-less displays zijn anno 2017 de normaalste zaak van de wereld. Maar wist je dat Microsoft in 2014 op het punt stond om haar eerste randloze telefoon te lanceren? Het is er uiteindelijk nooit van gekomen, maar de Microsoft Lumia 435 heeft wel degelijk bestaan als prototype. Windows Central heeft de hand weten te... Lees verder
Nieuwe Surface-producten van Microsoft in aantocht
7 sep 2017Nieuwe Surface-producten van Microsoft in aantochtMicrosoft staat op het punt om nieuwe Surface-producten te lanceren. Het Amerikaanse technologiebedrijf bevestigt tegenover The Verge dat het eind oktober haar jaarlijkse Future Decoded evenement houdt in Londen. Volgens een anonieme bron krijgen we ten minste ‘één nieuw Surface-product’ te zien. De keynote... Lees verder
⇧ Terug naar boven