Top 3 Microsoft aanbiedingen

1
Microsoft Lumia 650
Microsoft Lumia 650100 minuten + 1GB
Bekijk aanbieding
2
Microsoft Lumia 950 XL
Microsoft Lumia 950 XL 100 minuten + 1GB
Bekijk aanbieding

Microsoft Lumia telefoons

Microsoft Microsoft is naast Apple de grootste ontwikkelaar op het gebied van software voor computers en is jaren geleden gestart met de ontwikkeling van eigen producten zoals smartphones, tablets en zelfs spelcomputers. Hoewel Apple vaak bekend staat als de bedenker van de smartphone, had in werkelijkheid Microsoft al ver daarvoor een smartphone draaien op hun destijds ontwikkelde besturingssysteem. Helaas sloeg dit vanwege het ontbreken van gebruiksgemak niet aan en was het wachten op een bedrijf dat een smartphone op de markt bracht die door iedereen te bedienen was. Sinds 2014 heeft Microsoft nu officiƫel Nokia in handen. Inmiddels is hun besturingssysteem ook ver gevorderd en wordt de aanhang van Microsoft liefhebbers steeds groter. Vanaf 2015 heeft Microsoft een besturingssysteem ontwikkeld dat te gebruiken is op ieder platform, of je nu gebruik maakt van een smartphone, tablet, laptop of desktop. Windows Phone 10 wordt razend populair en in combinatie met de Lumia serie ongetwijfeld een succes. Meer weten over Microsoft Lumia of alle Microsoft Lumia aanbiedingen bekijken? Je leest het op deze pagina.

Meer informatie over Microsoft

microsoft lumiaDe grootste nieuwkomer op de smartphone markt is Microsoft, maar geheel nieuw is de fabrikant niet op de markt van de mobiele telefonie. Al geruime tijd ontwikkeld Microsoft software voor smartphones. Zo kent iedereen nog wel Windows Mobile. Het was het eerste echte mobiele besturingssysteem, maar werd helaas snel weer ingehaald door Apple met iOS en Google met Android. Toch heeft Microsoft zich goed staande weten te houden en heeft sinds enkele jaren dan ook Windows Phone op de markt gebracht. Een mobiel besturingssysteem wat echt gemaakt is voor de smartphone. Dit nieuwe besturingssysteem kwamen wij voor het eerst tegen in modellen van Nokia. Nokia heeft onder de Lumia-reeks verschillende modellen uitgebracht met die nieuwe besturingssysteem, maar Nokia kreeg het erg zwaar in de zwaar bevochte smartphone markt en sinds 2013 is Microsoft dan ook vol eigenaar van Nokia.

Microsoft heeft Nokia Lumia overgenomen

microsoft lumia 950 smartphoneMet de overname van Nokia heeft Microsoft zich het doel gesteld om ook de smartphonemarkt te gaan betreden. Hierbij zal de naam Lumia gehandhaafd blijven en zal de ontwikkeling van smartphones nog steeds voor rekening van Nokia zijn. Momenteel heeft Nokia nog wel zijn eigen modellen op de markt staan, maar inmiddels zijn ook de eerste smartphones van Microsoft op de markt gekomen waarbij ook het merklogo Microsoft op de smartphones terug te vinden is. Zo is de Lumia 535 het eerste model met dit logo en er zullen er op korte termijn nog velen volgen. Hiermee zal het merk Nokia langzaam verdwijnen, maar de inmiddels bekende serienaam Lumia zeker niet. Ook op het gebied van het besturingssysteem kunnen wij nog veel verwachten wanneer Microsoft met Windows 10 op de markt verschijnt. Hierbij zal een naadloze samenwerking moeten ontstaan tussen computer, Lumia smartphone en andere apparaten met Windows moeten ontstaan.

Microsoft Lumia smartphones

Met de nieuwe Lumia-reeks wil Microsoft onderscheidt gaan maken in zowel bediening als het gemak. Hierbij wil Microsoft wederom refereren naar de komst van Windows 10. Overigens is het bedienen en het bedieningsgemak hiervan al goed geregeld in de Lumia smartphones. Dankzij de grote 'tegels' kan iedereen makkelijk naar datgene navigeren waar ze willen zijn. Hierin zijn is een Lumia smartphone altijd al sterk in geweest en dus nog steeds. Dit jaar kunnen wij nog meer Microsoft Lumia smartphones verwachten die elk afzonderlijk weer hun eigen pluspunten zullen hebben. Zo zal de ene smartphone goedkoop zijn en vooral op het besturingssysteem leunen, terwijl de andere Lumia weer over een uitmuntende camera beschikken. Het is dit onderscheidt waarmee Microsoft ook duidelijkheid wil scheppen in de complete Lumia-reeks.

Waar kan ik een Microsoft Lumia kopen?

Inmiddels zijn de eerste Lumia smartphones van Microsoft te koop en kunnen wij al direct zien dat Microsoft ook het gevecht is begonnen als het gaat om de prijs. Prijstechnisch gezien zijn de Lumia smartphones erg interessant geprijsd en kunnen andere smartphonefabrikanten hier nog wel iets van leren. Ook met de gratis update naar Windows 10 in het verschiet is dit altijd een mooie gedachte dat je over een up-to-date smartphone beschikt. De combinatie van softwaremaker en hardwarefabrikant maakt het nog eens extra interessant want, net als bij Apple, lijkt dit een goede combinatie te zijn. Je kunt immers als fabrikant de hardware afstemmen op de software en vice versa. Dit maakt de Lumia serie in vergelijking met andere fabrikanten nou zo interessant. Het kopen van een Lumia smartphone is dus zeker geen onverstandige keuze wanneer je ook op de lange termijn aan het kijken bent. Je schaft immers geen smartphone aan om hem na twee maanden weer weg te doen.

Ga terug naar boven »

Veelgestelde vragen over Microsoft telefoons

 • 1
  Hoeveel garantie zit er op een Microsoft smartphone?
  Microsoft telefoons hebben standaard 24 maanden garantie. Let wel op dat accessoires niet onder deze garantie vallen. Een veelvoorkomend misverstand is dat de accu onder accessoires valt. Deze valt dus ook niet onder de 24 maanden garantie.
 • 2
  Sinds wanneer maakt Microsoft ook smartphones?
  De meeste mensen kennen Microsoft van het besturingssysteem Windows voor op hun computer en mogelijk ook de software Office. Dat Microsoft ook smartphones maakt is vaak niet duidelijk. Echter doen ze dit al een behoorlijke tijd. Enkele jaren geleden heeft Microsoft de Finse fabrikant Nokia overgenomen en zo de lijn van Nokis Lumia omgezet naar Microsoft Lumia. Microsoft Lumia maakt vooral midrange smartphones met uiteraard Windows Phone als besturingssysteem.
 • 3
  Is een Microsoft Lumia hetzelfde als een Nokia Lumia?
  Enkele jaren geleden heeft Microsoft de strategische beslissing genomen om de Finse fabrikant Nokia over te nemen. Nokia heeft jarenlang bovenaan gestaan als beste fabrikant van telefoons, maar werd door de komst van onder andere de iPhone en de Samsung Galaxy enorm ingehaald. Nokia had echter wel het grootste aandeel van smartphones met het besturingssysteem Windows Phone maar miste enige vorm van innovatie. En dat is precies wat Microsoft deze smartphones wel kon geven. In feite is een Nokia Lumia hetzelfde als de Microsoft Lumia, maar gaat het dus om een naamswijziging.
 • 4
  Welk besturingssysteem draait er op een Microsoft smartphone?
  Als je aan Microsoft denkt, dan denk je aan Windows. En dat draait er dan ook op alle Microsoft smartphones. Onder de naam Microsoft Lumia maakt Microsoft uitsluitend smartphones die draaien op het platform Windows 10. Voorheen was dit Windows Mobile en Windows Phone.

Het laatste nieuws over Microsoft telefoons

Deze Windows telefoons ontvangen de Creators Update
15 apr 2017Deze Windows telefoons ontvangen de Creators UpdateBenieuwd of jouw Windows telefoon de felbegeerde Creators Update ontvangt? Wij nemen de lijst met toestellen door die de update zeker ontvangen op 25 april aanstaande. Zware positie Windows telefoons hebben het zwaar. Sinds Nokia is overgenomen door Microsoft kondigde het bedrijf uit Redmond aan door te gaan met het... Lees verder
Microsoft staakt verkoop Lumia-smartphones
3 jan 2017Microsoft staakt verkoop Lumia-smartphonesMicrosoft lijkt niet langer haar Lumia-smartphones te verkopen via haar eigen webshop. Toestellen als de Lumia 950, Lumia 950 XL en Lumia 650 hebben weliswaar een eigen productpagina, maar bestellen is niet mogelijk omdat ze niet op voorraad zijn. Of de voorraad nog wordt aangevuld is niet bekend. Het is Microsoft... Lees verder
Gerucht: Surface Phone krijgt Snapdragon 835
26 nov 2016Gerucht: Surface Phone krijgt Snapdragon 835Microsoft heeft weliswaar afscheid genomen van de Lumia-smartphone, maar dat wil niet zeggen dat het Amerikaanse hard- en softwarebedrijf de handdoek in de ring gooit. Medewerkers testen momenteel twee prototypes van de Surface Phone. Deze worden begin volgend jaar gelanceerd. Het beloven twee krachtpatsers te... Lees verder
Microsoft werkt aan ‘ultieme smartphone’
24 nov 2016Microsoft werkt aan ‘ultieme smartphone’Microsoft probeert al jaren om voet aan de grond te krijgen op de smartphonemarkt. Tot op heden zonder succes. Opgeven is echter geen optie. Het Amerikaanse hard- en softwarebedrijf is van plan om een nieuwe poging te doen om zo ‘de ultieme smartphone’ met ‘unieke features’ te lanceren. Dat zegt Satya... Lees verder
Dell Stack in potentie krachtiger dan de HP Elite X3
12 nov 2016Dell Stack in potentie krachtiger dan de HP Elite X3Begin november plaagde Evan Blass ons al met de melding van een toestel dat aangedreven wordt door een Intel processor van laptop klasse. Vandaag toont de internetlekker nog een foto van de Dell Stack phablet. Het is niet helemaal duidelijk wat Blass ons wil vertellen. Want de Dell Stack schijnt te zijn geannuleerd... Lees verder