-

Microsoft Lumia 535 abonnement

Microsoft Lumia 535

Ben je op zoek naar een Microsoft Lumia 535 abonnement? Vergelijk alle Microsoft Lumia 535 aanbiedingen bij onze betrouwbare aanbieders en bespaar binnen enkele klikken op de kosten van je abonnement.

Alles over de Microsoft Lumia 535

De Microsoft Lumia 535 is de eerste telefoon die het Amerikaanse bedrijf Microsoft uitgeeft onder haar eigen naam. De vorige telefoons in de Lumia serie werden nog uitgebracht onder de naam Nokia. De Microsoft Lumia 535 is de opvolger van de vorig jaar uitgebrachte Lumia 530. De Lumia 530 was een smartphone uit de aller-goedkoopste categorie. Voor minder dan 100 euro kon je er een kopen. Helaas reflecteerde de lage prijs zich in een slechte kwaliteit. Kan de Microsoft Lumia 535, waarvan de nieuwprijs rond de 109 euro ligt, dit goedmaken?

Uiterlijk

Wat betreft uiterlijk doet de Microsoft Lumia 535 het meteen beter dan zijn voorganger. De telefoon is groter en dunner dan zijn voorganger, maar ziet er verder gewoon hetzelfde uit als andere Lumia's: de voorkant is helemaal van glas en de zij- en achterkant worden bedekt door plastic, dat lang niet zo goedkoop meer aanvoelt als bij de Lumia 530. De achterkantjes zijn te krijgen in verschillende kleuren, wat altijd een vrolijk effect geeft. Ook kan je het achterkantje verwijderen, waardoor je bij de batterij kan komen. Deze is, zoals bij alle Lumia’s, verwisselbaar. De telefoon ziet er niet heel strak uit, maar dat kan je ook niet verwachten in deze prijscategorie.

Scherm en camera

Het beeldscherm van de Microsoft Lumia 535 is goed en zeker een stuk beter van die van zijn voorganger. De resolutie van 540 bij 960 pixels is niet hoog te noemen, maar wel voldoende voor een smartphone uit deze klasse. Daarbij zijn de kleuren, scherpte en vooral de grootte van de kijkhoek met sprongen vooruit gegaan. Ook is het scherm met zijn 5 inch een stukje groter dan die van de Lumia 530. De 5 megapixel camera's, zowel voor- als achterop zit er een, van de Microsoft Lumia 535 is ook niet hoogstaand, maar prima voor deze prijscategorie. Je moet niet verwachten dat je bewegende objecten of met slecht licht kan fotograferen, maar bij goed licht kan je met deze telefoon best leuke foto's maken.

Hardware

De Microsoft Lumia 535 heeft dezelfde processor als de Lumia 530. Het werkgeheugen is echter groter geworden, namelijk 1 GB, en ook de opslagruimte is uitgebreid tot 8 GB. Dit is overigens nog steeds vrij weinig, maar gelukkig kan dit via een micro SD-geheugenkaartje uitgebreid worden.

Software

De Microsoft Lumia 535 draait op Windows Phone 8.1. Hoewel dit een degelijk besturingssysteem is, dat voor de beginnende gebruiker bovendien toegankelijker is dan Android of iOS, zitten er ook nadelen aan het gebruik van dit systeem. Het grootste nadeel heeft niet zo zeer te maken met het systeem zelf, maar met de populariteit ervan. Windows Phone is nou eenmaal minder populair en gangbaar dan Android en iOS. Als gevolg hiervan zijn vele populaire apps niet beschikbaar voor dit besturingssysteem. Populaire apps als Facebook en Whatsapp zijn uiteraard wel beschikbaar. Verder probeert Microsoft de telefoon aanlokkelijker te maken voor de koper door er bij voorbaat al een aantal gratis apps op te zetten, zoals Skype en de navigatie-app HERE Drive +.