-

Microsoft Lumia 950 XL abonnement

Microsoft Lumia 950 XL

Ben je op zoek naar een Microsoft Lumia 950 XL abonnement? Vergelijk alle Microsoft Lumia 950 XL aanbiedingen bij onze betrouwbare aanbieders en bespaar binnen enkele klikken op de kosten van je abonnement.

Alles over de Microsoft Lumia 950 XL

Het kan natuurlijk altijd groter, en daar is deze Lumia 950 XL een goed voorbeeld van. Het is de grotere broer van de Lumia 950 en in alle opzichten heeft deze XL-variant dan ook veel meer in zich dan enkel een groter scherm. De Lumia 950 XL beschikt over een 5.7 inch touchscreen met een maximale resolutie van 2560 x 1440 pixels. Dit is de hoogste resolutie die ooit op een Windows smartphone aanwezig is geweest en hiermee is de Lumia 950 XL dus al uniek. Enkel het vergroten van het scherm was voor Microsoft niet voldoende en ook op het gebied van rekenkracht heeft deze smartphone ook een groeispurt meegekregen. Met de 2 Ghz octa-core processor weet je in ieder geval dat je zeker geen trage smartphone in handen hebt.

Scherm

De grote eye-catcher van deze Lumia 950 XL is natuurlijk het scherm. Het 5.7 inch scherm valt erg op, maar presteert daarnaast ook nog eens erg goed. Met een schermresolutie van 2560 x 1440 pixels doet de Lumia 950 XL gewoon goed mee met de bestaande high-end smartphones van onder andere LG, Samsung en Apple. Ook gaat Microsoft dus mee in de tendens van steeds groter wordende smartphones en kleinere varianten hier op. Het lijkt er op dat Microsoft serieus de aanval heeft ingezet op de grotere namen en dus niet zomaar nog even wat meepikt op de markt. Het scherm is in ieder geval van een dermate hoge kwaliteit dat alles goed afleesbaar is, ook in overbelichte situaties. Ook de kleuren zijn helder en intens en het is dan misschien ook het eerste scherm van Microsoft waarover wij kunnen zeggen dat het ook echt bijdraagt in een goede smartphone. Op dit gebied heeft de Lumia 950 XL echt wel zijn voorsprong opgebouwd.

Alles is groot

Behalve dat het scherm groot is, is ook de processor groot en krachtig. Met de 2 Ghz octa-core processor hoef je niet te vrezen dat de Lumia 950 XL ergens gaat haperen of vast gaat lopen. Ook de 20 megapixels camera is natuurlijk aanwezig en die stelt jou ook nog in staat om in 4K-resolutie te gaan filmen. Hiermee heb je dus ongekend scherpe video's. Maar met een dergelijke kwaliteit aan foto's en video's moet je er rekening mee houden dat de standaard 32 GB opslag zo vol staat. Je kunt de Lumia 950 XL dan ook makkelijk uitbreiden met een microSD-kaart en, schrik niet, dit kan oplopen tot wel 2 TB! Hiermee is de Lumia 950 XL de eerste smartphone die zoveel geheugen extra kan opnemen. Ook de aanwezigheid van USB, type C, duidt er op dat Microsoft zijn zaken serieus neemt en ook echt de Lumia 950 XL als het vlaggenschip zal aanzien.

Software

Natuurlijk wordt de Lumia 950 XL geleverd met een karrenvracht aan software. Denk hierbij aan een compleet Office-pakket, maar denk ook eens aan Lumia Camera en Windows Hello. Met dit laatste stukje software kun je de smartphone ontgrendelen middels een irisscanner. Het is een feature die tot enkele jaren geleden enkel nog in films te zien was, maar inmiddels lijkt de weg naar de smartphones gevonden te zijn. Dankzij Lumia Camera is de bediening en het instellen van de camera erg eenvoudig en kan iedereen een professioneel fotograaf worden.

Conclusie

De nieuwe Lumia 950 XL heeft werkelijk alles in zich om de concurrentie ver achter zich te laten. Werkelijk alles is uit de kast getrokken om dit een succesmodel te laten worden en in onze ogen is dat dan ook prima gelukt. Dankzij Windows 10 gaan de mogelijkheden nog een heel stuk verder dan wat wij hier besproken hebben. Het is dan ook de smartphone die je zeker in de vergelijking moet meenemen wanneer je op zoek bent naar een serieuze nieuwe smartphone in combinatie met een abonnement.