-

Meer informatie over Wiko smartphones

Wiko bestaat al 5 jaar. Tijdens het Mobile World Congress 2016 in Barcelona vierde het Franse merk feest en lanceerde wel vijf nieuwe toestellen. Oprichter Laurent Duhan is al 20 jaar actief in de smartphone wereld. Vijf jaar geleden, toen de smartphone revolutie voor de deur stond, zag hij een kans.

Wiko is zeer trots op zijn Franse roots

In februari 2011 startte hij zijn bedrijf in Marseille, Frankrijk. Voor de fabrikant zijn de Franse roots erg belangrijk, maar in de praktijk is de smartphone fabrikant voor een groot deel Chinees. Grootaandeelhouder Tinno Mobile Technology, ook drijvende kracht achter het Indiase Micromax, verzorgt de techniek in de apparaten vanuit China. De marketing en design afdelingen zitten in Frankrijk. Wiko is een verbastering van het Engelse: ‘We and the Community’. Het bedrijf wil via de gemeenschap een basis creëren van mensen die iets met hun merk hebben. “Bij Wiko zijn er mensen, verhalen en ideeën die van elke telefoon een uniek product maken, ontworpen en gecreëerd om te voldoen aan ons allen.”

Onderscheidend budget merk

Waarin onderscheidt het merk zich? Ten eerste gebruikt de Franse fabrikant zeer tot de verbeelding sprekende namen voor zijn toestellen. Daarnaast zijn de toestellen beschikbaar in modieuze kleuren en gemaakt van verschillende soorten materiaal. Wiko’s visie behelst enkele vragen: waarom zou een smartphone duur moeten zijn? Waarom is de laatste technologie koud en intimiderend? Hierop antwoord het merk met betaalbare smartphones van een degelijke kwaliteit zoals de Wiko Highway.

Succes

Logisch dat het bedrijf sinds 2011 alleen maar groeide. Wiko levert in meer dan 30 landen smartphones en in 2016 wil het bedrijf ruim 15 miljoen toestellen verkopen. Elke 4 seconden wordt er een toestel verkocht. Drie jaar nadat de fabrikant startte stond het al op de tweede plaats van smartphone verkopen in Frankrijk. Wiko staat op plek nummer vijf van de smartphone verkopen in België en Spanje. In Portugal heeft het slechts één verkoper boven zich staan. Wiko wil de top 5 van smartphone fabrikanten in de wereld bereiken in 2020.

De fabrikant bracht het eerste 3G toestel onder de 50 euro uit en het eerste 4G toestel voor nog geen 100 euro. Technisch liet het merk ook van zich horen. De Wiko Wax was het eerste toestel dat draaide op een Nvidia Tegra 4i processor en de Wika Highway was het eerst toestel met een octa-cora processor. Niet alleen intern weet het Franse bedrijf te verrassen ook extern weet het slimme staaltjes techniek te laten zien. Het eerste glow in the dark toestel komt namelijk uit Frankrijk. Ideaal voor feestjes bezoeken en wanneer je op de camping je smartphone weer eens uit het zicht bent verloren.

Wiko smartphones

Wiko’s smartphones zijn te omschrijven als hip en trendy voor een zeer schappelijke prijzen. De Franse fabrikant geeft zijn smartphones namen die tot de verbeelding spreken en persoonlijk zijn. Er is de Cool-lijn met budget smartphones. Be-Cool, Keep-Cool en Super-Cool zijn allemaal hippe en kleurrijke toestellen voorzien van prima specificaties vanaf 50 euro. Veel persoonlijker dan de Y-lijn kan het niet. Toestellen met een naam eindigend op Y, de Lenny 3 en de Tommy. Wiko smartphones zijn beschikbaar in felle kleuren maar ook stijlvol aluminium. De vlaggenschepen van Wiko verschijnen in de U-lijn. Deze telefoons hebben een eigenzinnig design en geavanceerde technieken. De Ufeel heeft bijvoorbeeld een zeer snelle vingerafdrukscanner. Je kunt die afstellen met 5 verschillende vingerafdrukken. Je kunt op die manier programma’s openen met je pink. De Ufeel heeft een metalen behuizing en 2.5D gebogen glas.

Ga terug naar boven »

Veelgestelde vragen over Wiko telefoons

 • 1
  Hoeveel garantie heb ik op mijn Wiko smartphone?
  Wiko hanteert een garantieperiode van twee jaar. Let er echter wel op dat de garantie van twee jaar alleen geldt op de hardware. De accu wordt gezien als accessoire en heeft slechts zes maanden garantie.
 • 2
  Is mijn Wiko telefoon simlock vrij?
  Ja, een smartphone van het merk Wiko is in principe altijd simlockvrij. Er zijn echter wel uitzonderingen als je de telefoon bijvoorbeeld in combinatie met een prepaidkaart koopt. Lees altijd de informatie op de betreffende webshop waar je je Wiko telefoon wilt kopen om zeker te zijn dat het goed zit.
 • 3
  Kan ik een Wiko smartphone in Nederland bestellen?
  Ja, sinds kort is Wiko ook actief in de Nederlandse markt. Hoewel het merk op dit moment nog niet zo bekend is voor ons Nederlanders, zal je het in de nabije toekomst steeds vaker horen en tegenkomen.
 • 4
  Welk besturingssysteem zit er op een Wiko telefoon?
  Vooralsnog maken alle Wiko smartphones gebruik van het populaire en gebruiksvriendelijke Android van Google. Hierdoor heb je direct toegang tot vele duizenden apps en games die je gratis kan downloaden.
 • 5
  Is Wiko een Europees smartphonemerk?
  Ja Wiko is een van de weinige Europese smartphone fabrikanten. Het merk werd in 2011 opgericht in Marseille Frankrijk. Het merk maakt aantrekkelijk geprijsde smartphones waarmee het dagelijks leven een stuk eenvoudiger wordt. De smartphones worden bedacht en ontworpen in Frankrijk, maar zoals iedere smartphone gemaakt in Azië. In 2013 was het merk al zo populair in Frankrijk dat het de tweede smartphone fabrikant in het land werd, na Samsung. Langzaam maar zeker verovert het merk andere markten.
 • 6
  Kun je een Wiko telefoonabonnement afsluiten?
  Jazeker, een Wiko smartphone kun je al enige tijd via een telefoonabonnement kopen. De telefoons zijn ook los te koop. Het voordeel van een Wiko telefoonabonnement is, dat je de telefoon in 12 tot 24 delen betaalt. De meeste zijn ook nog eens goedkoper dan 250 euro, zodat je geen rekening hoeft te houden met het BKR. Let op, lenen kost geld.
 • 7
  Hoe maak je een screenshot met een Wiko smartphone?
  Afhankelijk van het type toestel kun je een screenshot maken van je Wiko telefoon door gelijktijdig op de power-knop en omlaag-knop te drukken. Een alternatief is gelijktijdig op home en power te drukken.
 • 8
  Mijn Wiko is nat geworden, wat kan ik doen?
  Wiko telefoons kunnen niet tegen water, de telefoons zijn niet IP67 of IP68 gecertificeerd. Water of vocht kan tot een defecte mobiele telefoon leiden. Mocht je telefoon onverwacht nat worden, dan kun je de Wiko het beste direct drogen. Haal alles los wat je los kan maken, zoals de achterkant en batterij. Maak de smartphone zo goed mogelijk droog met een keukenpapier (vaak sterker) of wc. Leg het toestel eventueel in een bak droge rijst. Rijst trekt namelijk vocht aan. Je kunt ook een haardroger (laagste stand) gebruiken.
 • 9
  Zijn er dual SIM Wiko telefoons?
  Ja, er zijn dual sim Wiko modellen. Niet iedere smartphone type is standaard dual SIM, controleer dat altijd wanneer je een nieuwe telefoon koopt.
 • 10
  Mijn dual sim telefoon kan niet op internet, wat nu?
  De oudere dual sim smartphones ondersteunen alleen 3G en 4G op de eerste simkaart. Het toestel ondersteunt 2G bij de tweede simkaart. Je kunt dus maar vanaf een simkaart internet gebruiken.
 • 11
  Zijn Wiko telefoons goedkoop?
  De Franse fabrikant maakt voordelige smartphones met goede specificaties. Het merk maakt telefoons gericht op het budget segment en maximaal het midden segment. Het top model van Wiko in 2017 (Wiko Wim) is bijvoorbeeld geprijsd in het middensegment. De telefoon heeft voor dit segment een uitstekende prijs kwaliteitsverhouding. Wiko toestellen kun je over het algemeen dus goedkoop noemen.
 • 12
  Is er een Wiko phablet te koop?
  Ja, er zijn enkele Wiko phablets. Een phablet is een smartphone met een beeldscherm vanaf 5,5 inch. Er zijn enkele modellen met een 5,5 inch beeldscherm. De meeste Wiko telefoons zijn compacter met 5 inch beeldschermen.
 • 13
  Mijn Wiko wordt traag, waar kan dat aan liggen?
  Iedere smartphone wordt na verloop van tijd langzamer. Je kunt een paar dingen doen om het toestel weer sneller te maken. Zet de telefoon zo nu en dan uit. Als je de telefoon altijd aan laat staan, dan loopt het werkgeheugen langzaam vol. Uitzetten helpt. Voorkom dat je werkgeheugen (RAM) volledig wordt gebruikt. Zet daarom apps uit die je toch niet gebruikt. Je ziet welke apps draaien door op de knop met het vierkantje te drukken. Veeg de apps weg die je niet gebruikt. Een Wiko toestel kan ook langzaam worden doordat de opslagruimte vol zit. Zet foto’s en downloads op je computer of verwijder ze.
 • 14
  Heeft een Wiko smartphone goede camera’s?
  De Wiko telefoons hebben in verhouding met vergelijkbare merken prima camera’s. Bijna alle Wiko telefoons zitten echter in het midden segment of lagere segment. Daardoor is de kwaliteit van de camera altijd iets minder dan bijvoorbeeld een high end Samsung Galaxy of Apple iPhone.
 • 15
  Waarom een Wiko mobiele telefoon kopen?
  Veel mensen kopen een Wiko smartphone omdat het complete mobiele telefoons zijn voor een aantrekkelijke prijs. Een Wiko is uitermate geschikt voor mensen, die een goedkope telefoon willen met alle faciliteiten van een smartphone. Koop je een Wiko telefoon, dan koop je een degelijk, kwalitatief en voordelig toestel met snelle hardware. Ze zijn geschikt voor de basis en gemiddelde gebruiker en mensen die voor het eerst voor een smartphone kiezen.