Top 3 Wileyfox aanbiedingen

1
Wileyfox Swift 2 Plus
Wileyfox Swift 2 Plus100 minuten + 1GB
Bekijk aanbieding
2
Wileyfox Swift 2X
Wileyfox Swift 2X100 minuten + 1GB
Bekijk aanbieding
3
Wileyfox Swift 2
Wileyfox Swift 2100 minuten + 1GB
Bekijk aanbieding

Wileyfox telefoons vergelijken

Wileyfox Wileyfox is een moderne smartphone fabrikant dat naar eigen zeggen bestaat doordat men het zat is om te veel te moeten betalen voor hun mobiele telefoon. Dat kan anders volgens de bedenkers van de Engelse fabrikant. Wileyfox maakt erg mooie smartphones voor een zeer toegankelijke prijs. Het merk is opgericht in 2015 en nog maar zeer recent verkrijgbaar in ons land. Alle smartphones van Wileyfox werken op het besturingssysteem Android. Ze zien er mooi, modern uit en beschikken over zeer goede midden klasse specificaties. Wij vergelijken het merk graag met de beginjaren van Huawei, waarin Huawei ook doorbrak dankzij zijn goed betaalbare smartphones. Inmiddels behoort Huawei tot de derde best verkochte merken ter wereld en het kan maar zo zijn dat Wileyfox dezelfde weg bewandelt. Ze hebben de looks, de specificaties, een bijzonder elegante huisstijl en een pakkende naam! Dat gecombineerd met een zeer voordelige prijs belooft veel goeds.

Meer informatie over Wileyfox

Ontmoet het nieuwe en super hippe merk WileyFox. Vanuit Londen waait er sinds 2015 een nieuwe wind in smartphoneland. De toestellen met catchy logo worden stuk voor stuk aangedreven door het open source besturingssysteem Cyanogen. De nieuwe smartphone maker uit Engeland belooft dat al zijn toestellen hierdoor veel minder bloatware bevatten. Bloatware is overbodige software waar andere fabrikanten je mee overladen. Sterker nog, Cyanogen stelt je in staat om de meest nieuwsgierige apps, die alles van jou willen weten tegen te houden. Je kunt namelijk zelf de rechten bepalen die je geeft en daarna ook terugdraaien.

Nieuwe Europese naam in de smartphonewereld

WileyFox is een slim en hip nieuwe merk vanuit Londen. De nieuwe naam in mobiele telefoon land presteert uitstekend. In minder dan zes maanden wist de ‘Challenger’ fabrikant al de eerste prijs binnen te slepen. Het werd fabrikant van het Jaar door Mobile News. Een bewijs voor het fenomenale succes van dit merk. De twee mid-range mobiele telefoons waarmee de fabrikant in augustus 2015 aftrapte, werden een groot succes. De WileyFox Swift schoot zelf naar de nummer één in de Amazon in pre-orders en Forbes benoemde het toestel tot Smartphone van het jaar.

Het business model van de Londense fabrikant is gebaseerd op smartphones die voldoen aan een basisbehoefte zonder overbodige luxe. Het bedrijf maakt telefoons met behulp van kwaliteitsonderdelen die scherp geprijsd zijn. De fabricage van de telefoons gebeurt in China. De eerste smartphone van uit Londen, de WileyFox Swift, kostte destijds 175 euro. De fabrikant werd in 2016 ook toe gejuicht om zijn uitstekende toegevoegde waarde van de zijn klantzorg. Smartphones worden verstuurt in verpakkingen die door je brievenbus passen. Je mist de levering van je nieuwe smartphone op die manier nooit. Voor een kleine bijdrage heb je zelfs een uitgebreide fabrieksgarantie.

Cyanogen besturingssysteem

Een van de kenmerken van WileyFox smartphones is het besturingssysteem Cyanogen. De rivaal van Android is gebaseerd op Google’s succesvolle besturingssysteem. Cyanogen voegt echter verschillende functies toe zodat je meer kunt aanpassen. Voor veel gebruikers is dat wenselijk aangezien de traditionele Android, die je op veel andere telefoons vindt, weinig aan te passen over laat.

Cyanogen gaat verder dan Android in zijn beveiligingsfuncties. Consumenten die zich zorgen maken over hun privacy binnen smartphones, zullen die mogelijkheden waarderen. Het systeem kan bijvoorbeeld de nummer op je unlock schermen door elkaar gooien tegen pottenkijkers. Daarnaast geeft het besturingssysteem je de mogelijkheid om toegang van apps tot je telefoon te weigeren.

WileyFox smartphone lijn

De Challenger fabrikant heeft tot en met 2016 al zeven toestellen gelanceerd. In 2015 startte WileyFox met de 5-inch Swift en de 5,5-inch Storm. Beide telefoons aangedreven door betrouwbare Qualcomm processors. In 2016 lanceerde het bedrijf uit Londen al vijf smartphones. De drie budget Sparks en midrange Swift 2 en Swift 2 Plus. Toestellen die stuk voor stuk indruk maakte door uitstekende specificaties en hippe look voor een relatief lage prijs. Voor budget toestellen beschikte ze over veel geheugen, opslagruimte en uitgebreide beveiligingsopties dankzij Cyanogen.

Concurrenten van de Challenger

De WileyFox toestellen bevinden zich in de budget en mid-range markt. Daar vind je een arsenaal aan smartphones die stuk voor stuk zijn gewapend met camera´s die over de meeste megapixels beschikken, grootste hoeveelheid aan GB´s en natuurlijk snelle budget processors hebben. De keuze uit deze smartphones is enorm en het vinden van de juiste voor jou is daarom niet eenvoudig. Je hebt natuurlijk het Franse Weiko, Alcatel en Honor. Ook grote merken zoals HTC en zelfs nummer één Samsung brengen budget smartphones uit. De Galaxy J lijn is een geduchte budget tegenstander. In een zee aan budget en mid-range concurrenten blinkt de WileyFox uit. Het hippe design van de toestellen valt op, het slimme logo ziet er stoer uit en de telefoons beschikken over uitstekende hardware in vergelijking met de prijs. Een groot voordeel is het veelzijdig besturingssysteem, Cyanogen.

Waarom een WileyFox kopen?

WileyFox telefoons worden voor veel verschillende redenen gekocht. Veel mensen willen meer controle over hun persoonlijke privacy en vinden het Cyanogen besturingsysteem daarom een geweldige uitkomst. Anderen worden verliefd op het hippe wolfje door zijn looks en uitstekende prestaties. Wij kunnen je vertellen dat de WileyFox smartphones over zeer goede specificaties beschikt tegen een voortreffelijke prijs. De telefoons vanuit Engeland beschikken over genoeg kracht voor multi-tasken en vrijwel al zwaardere apps. Surf je veel over het internet, dan zijn de laatste WileyFox toestellen zeer geschikt met LTE Cat.4 ondersteuning voor de snelle 4G netwerken in ons land.

Je nieuwe telefoon koop je als los toestel of via een telefoonabonnement. Bekijk voor het kopen van een nieuw toestel altijd hoeveel je gemiddeld gebruikt per maand. Zo kun je de beste deals en abonnementen goed vergelijken. Voor de verschillende WileyFox telefoons hebben wij speciaal voor jou de beste deals voor het losse toestel of telefoonabonnement.

Ga terug naar boven »

Veelgestelde vragen over Wileyfox telefoons

 • 1
  Is een Wileyfox toestel simlock vrij?
  Ja, iedere Wileyfox is simlock vrij en ondersteunt een simkaart van iedere willekeurige provider. Je kan dus zelf bepalen bij welke provider je een abonnement wilt afsluiten.
 • 2
  Welk besturingssysteem draait er op een Wileyfox?
  Alle smartphones van Wileyfox maken gebruik van het populaire besturingssysteem Android. Hierdoor heb je direct toegang tot een database van vele duizenden apps en games die je kosteloos kunt downloaden.
 • 3
  Moet ik per sé een abonnement hebben bij mijn Wileyfox telefoon?
  Nee hoor. Dat is zeker niet verplicht. Echter raden wij het wel aan. Je kunt een Wileyfox smartphone prima als los toestel kopen. De prijzen van deze toestellen zijn vaak prima betaalbaar. Echter is het voordelig om daarnaast een sim only abonnement af te sluiten. Bellen of berichten versturen doe je vast wel en het is voordeliger om dat met een abonnement te doen dan met een prepaid simkaart.

Het laatste nieuws over Wileyfox telefoons

Wileyfox komt met een Windows 10 Mobile smartphone
11 apr 2017Wileyfox komt met een Windows 10 Mobile smartphoneIn augustus van dit jaar zal Wileyfox een smartphone op de markt brengen die op Windows 10 Mobile gaat draaien. Met deze keuze wil de fabrikant zich gaan richten op de zakelijke markt. Ook deze smartphone zal weer een betaalbaar model moeten gaan worden. Goedkope smartphone Inmiddels is het bekend dat Wileyfox... Lees verder
Wileyfox over op Android 7.1.1 Nougat
10 apr 2017Wileyfox over op Android 7.1.1 NougatDe stoere Wileyfox smartphones uit Londen worden niet langer meer aangedreven door Cyanogen. Als één van de eerste fabrikanten stapt de fabrikant over op het Android 7.1.1 Nougat besturingssysteem. Vandaag kondigt Wileyfox aan, dat de fabrikant uit Londen Google's nieuwste besturingssysteem (OS) uitrolt. Het... Lees verder
Gehele assortiment Wileyfox krijgt Android Nougat
28 dec 2016Gehele assortiment Wileyfox krijgt Android NougatWileyfox heeft nu Cyanogen OS op haar smartphones geïnstalleerd. Nu het bedrijf achter het alternatieve besturingssysteem zo goed als stop is gezet, is Wileyfox genoodzaakt om een andere manier te bedenken om de telefoons in haar portfolio van updates te voorzien. Hoe ze dat wil bereiken is niet bekend, wel dat het... Lees verder
Wileyfox Swift 2 Plus te koop
18 nov 2016Wileyfox Swift 2 Plus te koopNa de Wileyfox Swift 2 ligt nu ook de Wileyfox Swift 2 Plus bij ons in de schappen. Telefoonabonnement.nl spotte de midrange smartphone bij verschillende online retailers. De Swift 2 Plus gaat heeft een adviesprijs van 239 euro gekregen. Begin deze maand deed Wileyfox de twee nieuwste aanwinsten uit de doeken op een... Lees verder
Wileyfox Swift 2 nu al verkrijgbaar
5 nov 2016Wileyfox Swift 2 nu al verkrijgbaarAfgelopen dinsdag breidde Wileyfox haar assortiment uit met twee nieuwe smartphones: de Wileyfox Swift 2 en Wileyfox Swift 2 Plus. Het eerstgenoemde model is nu al verkrijgbaar via de eerste webshop. Begin deze week meldde de Britse smartphonemaker nog dat de Wileyfox Swift 2 volgende week pas bij ons in de schappen... Lees verder