Meer informatie over Wileyfox smartphones

Ontmoet het nieuwe en super hippe merk WileyFox. Vanuit Londen waait er sinds 2015 een nieuwe wind in smartphoneland. De toestellen met catchy logo worden stuk voor stuk aangedreven door het open source besturingssysteem Cyanogen. De nieuwe smartphone maker uit Engeland belooft dat al zijn toestellen hierdoor veel minder bloatware bevatten. Bloatware is overbodige software waar andere fabrikanten je mee overladen. Sterker nog, Cyanogen stelt je in staat om de meest nieuwsgierige apps, die alles van jou willen weten tegen te houden. Je kunt namelijk zelf de rechten bepalen die je geeft en daarna ook terugdraaien.

Nieuwe Europese naam in de smartphonewereld

WileyFox is een slim en hip nieuwe merk vanuit Londen. De nieuwe naam in mobiele telefoon land presteert uitstekend. In minder dan zes maanden wist de ‘Challenger’ fabrikant al de eerste prijs binnen te slepen. Het werd fabrikant van het Jaar door Mobile News. Een bewijs voor het fenomenale succes van dit merk. De twee mid-range mobiele telefoons waarmee de fabrikant in augustus 2015 aftrapte, werden een groot succes. De WileyFox Swift schoot zelf naar de nummer één in de Amazon in pre-orders en Forbes benoemde het toestel tot Smartphone van het jaar.

Het business model van de Londense fabrikant is gebaseerd op smartphones die voldoen aan een basisbehoefte zonder overbodige luxe. Het bedrijf maakt telefoons met behulp van kwaliteitsonderdelen die scherp geprijsd zijn. De fabricage van de telefoons gebeurt in China. De eerste smartphone van uit Londen, de WileyFox Swift, kostte destijds 175 euro. De fabrikant werd in 2016 ook toe gejuicht om zijn uitstekende toegevoegde waarde van de zijn klantzorg. Smartphones worden verstuurt in verpakkingen die door je brievenbus passen. Je mist de levering van je nieuwe smartphone op die manier nooit. Voor een kleine bijdrage heb je zelfs een uitgebreide fabrieksgarantie.

Cyanogen besturingssysteem

Een van de kenmerken van WileyFox smartphones is het besturingssysteem Cyanogen. De rivaal van Android is gebaseerd op Google’s succesvolle besturingssysteem. Cyanogen voegt echter verschillende functies toe zodat je meer kunt aanpassen. Voor veel gebruikers is dat wenselijk aangezien de traditionele Android, die je op veel andere telefoons vindt, weinig aan te passen over laat.

Cyanogen gaat verder dan Android in zijn beveiligingsfuncties. Consumenten die zich zorgen maken over hun privacy binnen smartphones, zullen die mogelijkheden waarderen. Het systeem kan bijvoorbeeld de nummer op je unlock schermen door elkaar gooien tegen pottenkijkers. Daarnaast geeft het besturingssysteem je de mogelijkheid om toegang van apps tot je telefoon te weigeren.

WileyFox smartphone lijn

De Challenger fabrikant heeft tot en met 2016 al zeven toestellen gelanceerd. In 2015 startte WileyFox met de 5-inch Swift en de 5,5-inch Storm. Beide telefoons aangedreven door betrouwbare Qualcomm processors. In 2016 lanceerde het bedrijf uit Londen al vijf smartphones. De drie budget Sparks en midrange Swift 2 en Swift 2 Plus. Toestellen die stuk voor stuk indruk maakte door uitstekende specificaties en hippe look voor een relatief lage prijs. Voor budget toestellen beschikte ze over veel geheugen, opslagruimte en uitgebreide beveiligingsopties dankzij Cyanogen.

Concurrenten van de Challenger

De WileyFox toestellen bevinden zich in de budget en mid-range markt. Daar vind je een arsenaal aan smartphones die stuk voor stuk zijn gewapend met camera´s die over de meeste megapixels beschikken, grootste hoeveelheid aan GB´s en natuurlijk snelle budget processors hebben. De keuze uit deze smartphones is enorm en het vinden van de juiste voor jou is daarom niet eenvoudig. Je hebt natuurlijk het Franse Weiko, Alcatel en Honor. Ook grote merken zoals HTC en zelfs nummer één Samsung brengen budget smartphones uit. De Galaxy J lijn is een geduchte budget tegenstander. In een zee aan budget en mid-range concurrenten blinkt de WileyFox uit. Het hippe design van de toestellen valt op, het slimme logo ziet er stoer uit en de telefoons beschikken over uitstekende hardware in vergelijking met de prijs. Een groot voordeel is het veelzijdig besturingssysteem, Cyanogen.

Waarom een WileyFox kopen?

WileyFox telefoons worden voor veel verschillende redenen gekocht. Veel mensen willen meer controle over hun persoonlijke privacy en vinden het Cyanogen besturingsysteem daarom een geweldige uitkomst. Anderen worden verliefd op het hippe wolfje door zijn looks en uitstekende prestaties. Wij kunnen je vertellen dat de WileyFox smartphones over zeer goede specificaties beschikt tegen een voortreffelijke prijs. De telefoons vanuit Engeland beschikken over genoeg kracht voor multi-tasken en vrijwel al zwaardere apps. Surf je veel over het internet, dan zijn de laatste WileyFox toestellen zeer geschikt met LTE Cat.4 ondersteuning voor de snelle 4G netwerken in ons land.

Je nieuwe telefoon koop je als los toestel of via een telefoonabonnement. Bekijk voor het kopen van een nieuw toestel altijd hoeveel je gemiddeld gebruikt per maand. Zo kun je de beste deals en abonnementen goed vergelijken. Voor de verschillende WileyFox telefoons hebben wij speciaal voor jou de beste deals voor het losse toestel of telefoonabonnement.

Ga terug naar boven »

Veelgestelde vragen over Wileyfox telefoons

 • 1
  Is een Wileyfox toestel simlock vrij?
  Ja, iedere Wileyfox is simlock vrij en ondersteunt een simkaart van iedere willekeurige provider. Je kan dus zelf bepalen bij welke provider je een abonnement wilt afsluiten.
 • 2
  Welk besturingssysteem draait er op een Wileyfox?
  Bijna alle smartphones van Wileyfox draaien op Android. In de vroege dagen van het merk werd gebruik gemaakt van Cyanogen OS. Tegenwoordig heeft de fabrikant een eigen versie van Android. Er is in 2017 ook een Windows Phone Wileyfox gelanceerd, de Wileyfox Pro.
 • 3
  Moet ik per sé een abonnement hebben bij mijn Wileyfox telefoon?
  Nee hoor. Dat is zeker niet verplicht. Echter raden wij het wel aan. Je kunt een Wileyfox smartphone prima als los toestel kopen. De prijzen van deze toestellen zijn vaak prima betaalbaar. Echter is het voordelig om daarnaast een sim only abonnement af te sluiten. Bellen of berichten versturen doe je vast wel en het is voordeliger om dat met een abonnement te doen dan met een prepaid simkaart.
 • 4
  Waar komt Wileyfox vandaan?
  Wileyfox is een zeer jonge fabrikant uit Engeland. Het merk werd in 2015 opgericht en heeft een hip logo in de vorm van een vos. De Engelse fabrikant heeft als doel om betaalbare smartphones te maken met degelijke hardware. De eerste lichting Wileyfox smartphones, de Storm en Swift, zijn uitgerust met snelle Qualcomm processors en hebben behoorlijk wat geheugen voor hun prijscategorie. In verschillende markten hebben Wileyfox smartphones prijzen gewonnen.
 • 5
  Is er ook een Wileyfox telefoon met Windows Phone?
  Bijna elk Wileyfox toestel draait op Android. Toch heeft de onderneming tijdens IFA 2017 de Wileyfox Pro aangekondigd. Een aantrekkelijke smartphone voorzien van Windows Phone gericht op de zakelijke markt.
 • 6
  Wat is de batterijduur van een Wileyfox smartphone?
  Wileyfox smartphones hebben vaak een prima accuduur. De voordelige telefoons hebben zuinige processors en bescheiden beeldschermen waardoor je vaak langer met je accu kunt doorgaan. Je zal bij gemiddeld gebruik één tot twee dagen halen. Zwaar gebruik van de smartphone verkort natuurlijk de batterij duur.
 • 7
  Hoe verleng ik de batterijduur van mijn smartphone?
  Je kunt de accuduur op verschillende manieren verlengen. Sommige telefoons bieden de mogelijkheid om de schermresolutie te verlagen om de accu te besparen. Bij de meeste telefoons draaien er veel apps op de achtergrond. Schakel die uit zodat je meer werkgeheugen overhoudt en de accu minder belast. Spellen en bijvoorbeeld Google Maps op de achtergrond vragen namelijk ook energie.
 • 8
  Zijn er ook dure Wileyfox telefoons?
  Wileyfox richt zich alleen op de goedkopere segmenten. De topmodellen zijn dan ook maximaal uitgerust met middensegment specificaties. Er zijn geen dure Wileyfox telefoons te koop.
 • 9
  Wat is het verschil tussen de Wileyfox Swift 2 en de Swift 2 Plus?
  In tegenstelling tot veel andere merken gebruikt Wileyfox de toevoeging Plus voor betere specificaties en niet een grotere telefoon. Het tweetal heeft een 5 inch scherm en het verschil ligt vooral in de snellere specificaties van de Swift 2 Plus. De Plus heeft namelijk meer werkgeheugen en opslag en is voorzien van een zwaardere hoofdcamera. Hierdoor haal je net iets meer uit de Plus versie van de Wileyfox Swift 2.
 • 10
  Welke processors gebruikt Wileyfox?
  De Engelse fabrikant gebruikt de betrouwbare processors van Qualcomm. Afhankelijk van de Wileyfox telefoon vind je een Snapdragon 200 tot 600 serie in de smartphone.
 • 11
  Waarom zou ik een Wileyfox telefoon kopen?
  Koop je een Wileyfox telefoon, dan koop je één van de weinige smartphones uit Europa. De telefoons beschikken stuk voor stuk over goede specificaties voor een aantrekkelijke prijs. De fabrikant gebruikt producten van betrouwbare partijen en geeft de telefoons relatief veel werkgeheugen en opslagcapaciteit. De smartphones zijn aangedreven door snelle Qualcomm Snapdragon processors uit de 200 tot 600 series. De telefoons hebben dan ook 4G ondersteuning en kunnen Voice over LTE aan.
 • 12
  Wat vind je in verpakkingsdoos van een Wileyfox?
  Een Wileyfox smartphone wordt alleen verscheept met een USB kabel en een PC koppeling.
 • 13
  Hoe zet ik bestanden van mijn Wileyfox over naar mijn PC?
  Je kunt de Wileyfox telefoon eenvoudig aan je PC koppelen. Gebruik hiervoor de bijgeleverde USB kabel. Er komt een melding op de PC en op je smartphone. Kies bij de smartphone voor data overdracht en installeer de benodigde gegevens op je PC. De melding op je computer kun je na de eerste keer te hebben geïnstalleerd in het vervolg overslaan. Vervolgens vind je de opslagruimte van de telefoon onder ‘Mijn Computer’. Daar kun je MP3 bestanden of foto’s overzetten en van de telefoon afhalen.
 • 14
  Mijn Wileyfox toestel wordt langzamer, wat kan ik doen?
  Een telefoon kan langzamer worden naarmate je het toestel langer gebruikt. Er zijn een aantal oorzaken voor het langzaam worden. Je kunt teveel apps tegelijkertijd draaien, hierdoor gebruikt de telefoon veel werkgeheugen. Een toestel heeft maar een beperkte hoeveelheid werkgeheugen en wordt traag als er veel gevraagd wordt. Sluit overbodige applicaties en apps die op de achtergrond draaien en niet veel worden gebruikt. Een andere oorzaak is de opslagruimte. Een telefoon heeft een beetje ruimte nodig om goed te functioneren. Verwijder daarom overbodige apps en bekijk welke downloads weg kunnen. Het scheelt veel als je de foto’s bijvoorbeeld geregeld op je PC zet. Zo heb je ook direct een backup van al je plaatjes. TIP: zet zo nu en dan de telefoon uit en start opnieuw op. Mocht de telefoon extreem traag blijven, neem dan contact op met de winkel waar je de Wileyfox hebt aangeschaft.
 • 15
  De simkaart past niet in mijn Wileyfox telefoon, wat nu?
  Er zijn drie verschillende soorten simkaarten. De meeste Wileyfox telefoons gebruikten een microsimkaart. Veel providers leveren 3-in-1 simkaarten en daarmee kun je de kaart groter of kleiner maken al naar gelang. Mocht je nog een oude kaart hebben, dan kun je de kaart kleiner en in het juiste formaat knippen. Kijk uit en knip de kaart niet kapot. Bij veel telecom winkels kun je een simkaart gratis op maat laten knippen. Je kunt altijd een nieuwe simkaart bestellen bij je provider. Als je niet verlengt, rekenen de meeste hier een klein bedrag voor.
 • 16
  Mijn Wileyfox wordt warm bij gebruik, wat kan ik doen?
  Een smartphone kan bij zwaar gebruik warm worden. Vaak is er niets aan de hand en heeft de telefoon gewoon veel taken of zware taken te verwerken. Sluit overbodige apps of start je Wileyfox opnieuw op. Mocht de telefoon extreem warm worden, neem dan contact op met de winkel waar je de telefoon hebt gekocht.

Het laatste nieuws over Wileyfox telefoons

CEO Wileyfox: ‘Voortbestaan is niet langer in geding’
13 feb 2018CEO Wileyfox: ‘Voortbestaan is niet langer in geding’Wileyfox is van de ondergang gered. Michael Coombes, CEO van Wileyfox, zegt dat zijn bedrijf blijft voortbestaan. Wel wordt er flink geherstructureerd worden. Coombes laat in het midden hoe hij denkt de problemen op te lossen. Vorige week meldden we nog dat Wileyfox aan de rand van de financiële afgrond verkeerde.... Lees verder
Wileyfox verkeert in financiële problemen
7 feb 2018Wileyfox verkeert in financiële problemenHet doek lijkt te vallen voor Wileyfox. De Britse smartphonemaker kampt met financiële problemen en staat om die reden onder curatele. We mogen het bedrijf nog niet afschrijven: er bestaat een kans dat het een doorstart maakt. Wie of wat is Wileyfox ook alweer? Even ter herinnering: het is een kleine Britse... Lees verder
Wileyfox stunt met lagere verkoopprijzen door Add-X
7 dec 2017Wileyfox stunt met lagere verkoopprijzen door Add-XZou jij interesse om tientallen euro’s minder te betalen voor een smartphone als er reclame te zien was op het vergrendelingsscherm? Wileyfox kijkt of consumenten daartoe bereid zijn. Via haar eigen website biedt de smartphonemaker verschillende modellen met Add-X aan. Wileyfox is een kleine Britse... Lees verder
Wileyfox Pro met Windows 10 Mobile in aantocht
23 nov 2017Wileyfox Pro met Windows 10 Mobile in aantochtWileyfox staat op het punt om een nieuwe smartphone aan te bieden. In plaats van Cyanogen OS draait het toestel op Windows 10 Mobile. Het toestel ligt over twee tot drie weken in de Benelux in de schappen voor 229 euro. Dat ontdekte Tweakers.net. De Nederlandse techsite stuitte op een listing van de Amerikaanse... Lees verder
Wileyfox komt met een Windows 10 Mobile smartphone
11 apr 2017Wileyfox komt met een Windows 10 Mobile smartphoneIn augustus van dit jaar zal Wileyfox een smartphone op de markt brengen die op Windows 10 Mobile gaat draaien. Met deze keuze wil de fabrikant zich gaan richten op de zakelijke markt. Ook deze smartphone zal weer een betaalbaar model moeten gaan worden. Goedkope smartphone Inmiddels is het bekend dat Wileyfox... Lees verder
⇧ Terug naar boven