16 augustus 2014 door in Android.

AndroidSteeds meer smartphone met Android als besturingssysteem draaien op de 4.4 KitKat-versie. Het aandeel van KitKat is de afgelopen maand gestegen naar maar liefst 20,9 procent. Precies een maand geleden lag dat aantal nog op 17,9 procent. Dat blijk uit cijfers over de verdeling van Android die Google maandelijks vrijgeeft.

Opvallend is dat het aantal mobiele telefoons dat draait op een Android-versie die ouder is dan 2 jaar, nog steeds 50 procent van het totaal beslaat. Android 2.3 Gingerbread is zelfs voor het eerst in tijden weer met 0,1 procent gestegen. Bijzonder, want Android 2.3 is de afgelopen maanden constant gedaald. In de hoogtijdagen van Gingerbread draaide deze versie op meer dan de helft van alle Android-apparaten, maar dat aantal is flink gedaald.

Android 4.3 Jelly Bean

Bij andere versies verandert er niet erg veel. Wel valt op dat de voorlaatste Android-versie, Jelly Bean 4.3, al maanden achtereen aan het dalen is. Deze maand is het besturingssysteem zelfs met 1,1 procent gedaald. Dit is vooral te wijten aan de update die steeds meer Android 4.3-gebruikers uitvoeren naar Android 4.4 KitKat. Daardoor wordt het aantal mobiele telefoons met Jelly Bean 4.3 steeds minder.

Hetzelfde is zichtbaar bij Android 4.1 Jelly Bean, de versie van Android die het meest gedaald is. Gebruikers van deze versie hebben hun smartphones ook veelal al geupdatet naar een nieuwere versie van Android. Hierdoor daalt het aandeel van Android 4.1 snel en sterk, alleen deze maand al met 1,3 procent.

Froyo

De oudste versie van Android die Google Developers meeneemt in de berekening is Android 2.2, oftewel Froyo. Deze versie draait nog op slechts 0,7 procent van alle Android-telefoons. Afgelopen maand is er geen verandering gekomen in het aantal telefoons dat op Froyo draait.

Geef een reactie


nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones