100.000 dollar prijzengeld voor iPhone 6S Hack

100.000 dollar prijzengeld voor iPhone 6S Hack

Terwijl Apple in Amerika wordt gesommeerd de FBI te helpen met het kraken van haar eigen iPhone 5s. Maakt COSEINC zojuist haar hackers evenement bekend: PWN0RAMA. Hack wedstrijden geven zogenaamde “white hat” beveiliging onderzoekers (brave hackers) een kans om te laten zien hoe goed ze zijn en ook nog eens grote geldprijzen te winnen. PWN0RAMA is een van de grootste hack wedstrijden op basis van de prijsgeld.

Hackers evenement PWN0RAMA

Het evenement vindt plaats in Singapore tussen 23 en 24 maart en er zijn een groot aantal doelen. Hackers worden uitgedaagd verschillende telefoons te hacken, van de iPhone 6S, Samsung Galaxy S6 tot aan de Huawei Nexus 6. Een totaal van 500.000 dollar aan prijzengeld verdelen de hackers over de te kraken telefoons. De top prijs, van 100.000 dollar, zal gaan naar de hacker die de Apple iOS tot op het diepste niveau kan kraken, Kernel niveau voor de kenners. Nog eens 100.000 dollar krijgt degene die een target telefoon kan open stellen zonder enige interactie met de gebruiker.

Valkuil voor de brave hacker

Er is alleen één valkuil voor de brave hackers. Zij willen namelijk onmiddellijke oplossingen voor de kwetsbaarheden die ze bloot leggen. De organisator, COSEINC, maakt de kwetsbaarheden niet direct openbaar. Winnende hackers worden dan ook in zes maandelijkse termijnen betaald om te voorkomen ze de hacks zelf verkopen.

Ontwikkeling telefoonbeveiliging

Hackers maken het telefoonfabrikanten al jaren lastig. Zo dwingen ze de fabrikanten steeds betere bescherming te ontwikkelen. Vroeger hielden de fabrikanten nog enige mogelijkheden open om een telefoon te kraken. Maar zoals vandaag blijkt is Apple sinds 2014 al begonnen met extra encryptie software die zij zelf ook niet meer kan doorbreken. De sommatie van de rechter in Amerika maakt in ieder geval duidelijk dat de FBI niet zomaar bij je gegevens kan komen op je iPhone 5s.

Misschien kun je wel zeggen: “dankzij hackers blijven onze mobieltjes veilig”.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones