Dagelijks beschadigt vloeistof 100.000 smartphones

Dagelijks beschadigt vloeistof 100.000 smartphones

Het aantal smartphones dat wordt verkocht met een stof- en waterdicht certificering is de afgelopen drie kwartalen gestegen met 45,2 procent in West Europa. Helemaal niet vreemd als je bedenkt dat er dagelijks 100.000 smartphones door vloeistof beschadigd raken.

In West-Europa willen steeds meer mensen hun smartphone beschermen tegen water en stof. Dat blijkt uit cijfers van International Data Corporation (IDC) European Quarterly Mobile Phone Tracker. IDC meldt dat er tussen januari en september 2016 ruim 45 procent meer water- en stof dichte toestellen zijn verkocht.

Stijging van het aantal waterdichte smartphones

In de eerste negen maanden van 2016 werden er 45,2 procent meer smartphones verkocht in West-Europa dan in het jaar daarvoor. Het aantal niet-waterdichte telefoons daalde zelfs met 17 procent. In totaal bereikten 22,5 miljoen waterdichte toestellen een nieuwe eigenaar in die periode. Daarmee groeide het aandeel naar 23% van het totaal in de eerste negen maanden van 2016. Een sterke groei volgens IDC die men name is te danken door succes van Sony en Motorola en vooral de Samsung Galaxy S7 en S7 Edge. Onlangs werden ook de iPhone 7 en iPhone 7 Plus gelanceerd die beide IP67 gecertificeerd zijn. Hierdoor is de verwachting dat het aandeel waterdichte telefoons misschien nog wel toeneemt in dit kwartaal.

Vloeistof schade tweede oorzaak smartphone beschadiging

Het succes van IP67 en IP68 gecertificeerde toestellen komt natuurlijk niet uit de lucht vallen. Volgens het rapport van IDC is vloeistof schade de op één na grootste oorzaak van beschadigde smartphones. In de hele wereld worden 35 procent van alle apparaten gerepareerd als gevolg van water en of vloeistofschade. Die reparaties hebben aanzienlijke kosten tot gevolg voor de gebruikers, de retail, het milieu en de smartphonefabrikanten. Het onderzoeksbureau schat dat er dagelijks meer dan 100.000 smartphones door water of andere vloeistoffen beschadigd raken in West-Europa. De impact van vloeistoffen wordt geschat op meer dan 10,7 miljard dollar (10,2 miljard euro) per jaar in deze regio alleen al.

In het persbericht zegt Francisco Jeronimo, Europese mobiele apparaten onderzoek directeur bij IDC het volgend hierover:
Schades uit ongelukken zijn verantwoordelijk voor 95% van alle defecte smartphones. Terwijl veel fabrikanten proberen te concurreren door middel van lagere prijs punten, willen anderen zich onderscheiden door verbetering van de gebruikerservaring met scherm duurzaamheid en weerstand tegen vloeistoffen, de twee meest voorkomende oorzaken voor smartphone schade. Vandaag de dag, worden smartphones gedurende de dag gebruikt, maar met toenemend gebruik komt er een grotere kans op ongelukken, zoals het laten vallen van het apparaat op de grond of in het water. Met de opmars van de nano-technologie en betere industrieel ontwerp, is vloeistof schade een probleem dat niet langer mag bestaan.

Galaxy S7 Waterdicht

Enkel waterdichte toestellen

Wil jij een los toestel kopen dat beschermd is tegen één van de meest voorkomende smartphone schades? Dan zoek je een telefoon die IP67 of IP68 gecertificeerd is. De volgende toestellen hebben deze certificering en kun je dus gerust in een plas water laten vallen van maximaal 1,5 diep. Je zult te telefoon wel binnen een half uur uit het water moeten halen.

De beide Samsung Galaxy S7 vlaggenschepen. Samsung heeft misschien niet het beste jaar, maar met de lancering van de beide Galaxy S7 en de Galaxy S7 Edge heeft de smartphone fabrikant twee van de beste allround vlaggenschepen van 2016 gepresenteerd. De succesvolle toestellen worden aangedreven door de snelle Snapdragon 820 processor met 4 GB werkgeheugen. Ze kunnen werkelijk alles aan, zijn IP68 gecertificeerd en het zijn ook nog eens prachtige toestellen.

De Sony Xperia XZ is sinds september op de markt. Het toestel heeft enkele krachtige specs en een geweldig goede camera. Zoals je van Sony gewend bent heeft de XZ een herkenbaar industrieel design. Het toestel heeft een 5,2-inch beeldscherm en draait ook op de krachtige Snapdragon 820 processor. De Japanse smartphone heeft echter 3 GB aan werkgeheugen. Net als veel andere Sony telefoons heeft het een IP68 certificering.

De iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Twee toestellen die in september 2016 de markt veroverde met een prachtig design, zwarte kleuren en natuurlijk uitstekende camera´s. De iPhones worden aangedreven door de zeer snelle A10 processor waarmee de telefoons sneller zijn dan alle 2016 Android vlaggenschepen. Apple snapt dat je een telefoon dagelijks gebruikt. De beide vlaggenschepen zijn IP67 gecertificeerd. Let op, deze certificering maakt de iPhone iets minder bestand tegen water dan bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S7.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones