11% mensen bereid om $1000 neer te leggen voor iPhone 8

11% mensen bereid om $1000 neer te leggen voor iPhone 8

Slechts elf procent van de mensen is bereid om 1,000 dollar of meer neer te leggen voor de nieuwste iPhone 8. Dat blijkt uit onderzoek van de Barclays bank. Onder huidige iPhone eigenaren ligt dit percentage op achttien procent. Lees alles over in het onderzoek in dit artikel.

Uit een nieuw onderzoek van zakenbank Barclays blijkt dat slechts een kleine elf procent van de mensen bereid is om meer dan 1,000 Dollar voor de nieuwste iPhone neer te leggen. De bank baseert zich hierbij op een onderzoek uitgevoerd onder respondenten. De conclusie is gedeeld in een memo aan klanten van de bank. Details over het onderzoek zijn niet bekend gemaakt. We weten dus niet wie de doelgroep van het onderzoek is of met hoeveel ze zijn. Naast bovenstaande constatering worden nog diverse feiten duidelijk uit het onderzoek.

Slecht nieuws voor Apple

Zo blijkt onder meer dat achttien procent van de huidige eigenaren van een iPhone wél bereid is om 1,000 dollar of meer op tafel te leggen voor het nieuwste Apple vlaggenschip. Slecht nieuws voor Apple aangezien er al geruime tijd een hardnekkig gerucht gaat dat de nieuwste smartphone van de fabrikant een prijskaartje tussen de 1,000 en 1,300 dollar gaat meekrijgen. Veel te duur voor de massa, zo concludeert Barclays. Volgens hun onderzoek wil namelijk maar liefst 85 procent van de mensen maximaal 582 dollar aan een nieuwe telefoon besteden. Dit is omgerekend zo’n 530 euro. Indien je de bedragen op maandelijkse basis gaat berekenen wil men maximaal 48.5 dollar per maand kwijt op basis van een jaarcontract.

Apple iPhone 8 uitgesteld

iPhone 7S en iPhone 7S Plus

Wel wil het overgrote merendeel van de personen meer betalen voor de nieuwste smartphones, dan voor oudere modellen. Logisch, zo lijkt ons. Het onderzoek is echter niet enkel negatief voor de nieuwe Apple lancering. Het gerucht gaat immers al geruime tijd dat men van plan is om naast de nieuwe Apple iPhone 8 ook twee andere toestellen op de markt te brengen. Dit worden naar verluidt aangepaste versies van de huidige iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Niet geheel verrassend gaan deze telefoons de namen iPhone 7S en iPhone 7S Plus dragen, net zoals bij eerdere modellen gebeurde. Dit zullen dan de toegankelijke toestellen worden voor mensen die het niet zien zitten om direct de duurste telefoon uit het assortiment aan te schaffen.

Apple inruilprogramma

Daarbij kan Apple ook diens inruilprogramma in de strijd gooien om meer klanten te trekken. Momenteel heeft de fabrikant immers een programma lopen waarmee huidige iPhone eigenaren hun toestel elke twaalf maanden kunnen inruilen voor het nieuwste model. Uiteraard dient hierbij een aanvullend bedrag ingelegd te worden. Dit kan echter een zeer aantrekkelijke optie zijn voor velen.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones