14 fabrikanten produceren 22 nieuwe Windows Phones

Windows Phone 8.114 fabrikanten werken aan verschillende telefoons die op Windows Phone draaien. Deze groep van voornamelijk onbekende fabrikanten hebben aan Microsoft beloofd in totaal 22 telefoons te gaan produceren die op het besturingssysteem van Microsoft zullen draaien.

Dat meldt Microsoft op het Windows-blog. Enkele telefoons worden op het blog ook al uitgelicht.

Fabrikanten

Zoals gezegd gaat het voornamelijk om onbekende fabrikanten als New Generation Mobile, Yezz, Blu en Kazam. Ook het wat bekendere budgetmerk Archos gaat een Windows Phone produceren.

De mededeling is een opsteker voor het veelgeplaagde Microsoft. Steeds meer grote fabrikanten en bekende merken laten weten zich niet of nauwelijks bezig te houden met de productie van Windows Phone-toestellen. HTC bracht onlangs nog een variant van de One M8 op de markt, maar daar blijft het dan ook bij. Ook Huawei, die eerder nog de Huawei W1 en W2 introduceerde, zegt te stoppen met de productie. De fabrikant leed met beide toestellen verlies.

Smartphones

Op het Windows-blog geeft Microsoft al enkele voorbeelden van de te produceren toestellen. Zo maakt New Generation Mobile een dual sim-toestel met een 5,0 inch scherm met 1280 bij 720 pixels. Ze werken daarbij samen met het bekende motormerk Harley-Davidson.

Smartphonebouwer Kazam komt met de Thunder340W, een 4,0 inch telefoon met een resolutie van 480 bij 800 pixels.

Fabrikant Archos kennen we al van enkele Windows Phones. Daar komt er nu nog een bij, de ARCHOS 40 Cesium. Ook deze telefoon is 4,0 inch groot en zal 149 dollar (79 euro) gaan kosten.

Van enkele toestellen is een lanceerdatum al bekend, veelal zal dat in oktober gebeuren. De prijzen zijn nog niet van elk toestel duidelijk, maar afgaande op de specificaties zullen de prijzen niet erg hoog komen te liggen.

Bekijk het laatste nieuws over Windows Phone:
Auke van Eijsden
Over de auteur: Auke van Eijsden

Journalist uit het wonderschone Ede. Zeer geïnteresseerd in politiek, sport en natuurlijk ook telecom. Schrijft met het grootste plezier het hele nieuwsarchief vol. Houdt tevens veel van fietsen, en is fan van Manchester United.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding