30 januari 2015 door in LG.

Smartphonefabrikant LG heeft in het laatste kwartaal van 2014 maar liefst 15 miljoen smartphones verkocht. Dat komt neer op een stijging van 1,8 miljoen ten opzichte van een jaar eerder.

Dat maakt het bedrijf donderdag bekend bij de presentatie van de kwartaalcijfers.

Het totaal aan verkochte smartphones van LG is in 2014 uitgekomen op 59,1 miljoen. Daarmee heft LG een goed jaar gedraaid en komt de totale verkoop 24 procent hoger uit dan in heel 2013.

Noord-Amerika

De smartphonefabrikant doet het vooral goed in Noord-Amerika. Daar steeg het aantal telefoonverkopen in het vierde kwartaal van 2014 met maar liefst 78 procent ten opzichte van een jaar eerder. Het bedrijf heeft geen exacte cijfers bekendgemaakt tijdens de presentatie.

De omzet uit de smartphonetak van de fabrikant steeg met 5 procent naar een totaal van 3,78 biljoen won. Dat komt neer op zo’n 3,1 miljard euro. De gemiddelde prijs van LG-smartphones lijkt te zijn gedaald, aangezien de omzet uit de smartphonetak minder snel stijgt dan het aantal verkochte toestellen.

Televisietak

De tv-tak doet het traditioneel gezien goed in het vierde kwartaal. Dat gold ook in 2014. Er werd in deze tak een omzet gemaakt van maar liefst 5,43 biljoen won (4,4 miljard euro). Dat betekent dat de omzet is gestegen met 20 procent ten opzichte van het kwartaal daarvoor. De omzet is ten opzichte van het vierde kwartaal in 2013 echter wel gedaald, met 8 procent.

Toekomst

Ondanks de lichte omzetdaling, ziet LG de toekomst positief in. Het bedrijf zegt optimistisch te zijn over groei in de markt voor ultra hd- en oled-televisies. LG is in deze markt een van de weinige fabrikanten die nog vol inzet op de relatief dure oled-technologie.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones