15 verbeteringen iPhone XS ten opzichte van iPhone X

15 verbeteringen iPhone XS ten opzichte van iPhone X

De nieuwe iPhone XS is een flinke upgrade ten opzichte van de iPhone X. Het toestel is sneller, heeft meer geheugen, maakt mooiere foto’s, is waterdichter dan ooit en is beter beschermd tegen krassen.

Heb je genoeg geld om de iPhone X te kopen? Dan heb je vast ook wel genoeg geld om de iPhone XS te kopen. Het nieuwe vlaggenschip is op alle fronten net wat beter en dat maakt de telefoon wel zo aantrekkelijk. Kijk je alleen naar je portemonnee? Dan is er maar één keuze mogelijk, want dan sluit je een iPhone X abonnement af. Dit toestel is bijna evengoed en is al snel honderdvijftig euro goedkoper. Haast je wel op want de iPhone X is (heel slim) door Apple uit de store gehaald en de voorraad slinkt snel!

iPhone XS is beter ten opzicht van de iPhone X

Zoals gewoonlijk maakt Apple ieder jaar de nieuwe iPhone lichting bekend in september. Dit jaar presenteerde de Amerikaanse fabrikant opnieuw drie nieuwe telefoons. De iPhone X opvolger en de meer voordelige iPhone XR. Wat is nu het verschil tussen de iPhone X en de iPhone XS? Er zijn verschillende verbeteringen en we nemen je mee in de beste 15 verbeteringen van het nieuwe vlaggenschip ten opzichten van de oude.

Snellere A12 Bionic processor

De nieuwe A12 Bionic processor is sneller dan ooit. De processor bestaat uit zes kernen en naast de grafische processor (GPU) beschikt de processor ook over een Neural engine, of artificial intelligence processor. Deze AI processor is nog krachtiger dan ooit en zorgt ervoor dat de iPhone XS nog meer taken aan kan. De neural engine helpt bij het verwerken van de foto’s en zorgt ervoor dat de Apple meer geheugen aan kan. Dat zorgt ervoor dat je de telefoon niet alleen met 64 GB of 256 GB aan opslagruimte kunt kopen. Je kunt nu ook een iPhone XS met een halve Terabyte (512 GB) aan opslagruimte op de kop tikken.

Naast de snellere A12 processor krijgt de nieuwe iPhone XS ook nog eens meer werkgeheugen. In tegenstelling tot de iPhone X met 3 GB is het nieuwe vlaggenschip uitgerust met 4 GB werkgeheugen.

iPhone XS en iPhone XS Max

Betere behuizing

De behuizing van de nieuwste generatie Apple telefoons is op verschillende fronten beter. De iPhone XS is beter beschermd tegen krassen. De krasbestendigheid van het glas voor het AMOLED beeldscherm en aan de achterkant is verbeterd. Daarnaast is het toestel nog meer waterdicht dan voorheen. Je kunt je nieuwe iPhone XS gerust in een glas bier laten vallen. Een duik in water van 2 meter diepte is ook geen enkele probleem, mits je er binnen 30 minuten weer uit bent. Het toestel is namelijk IP68 gecertificeerd.

Je nieuwe Apple kan dus beter tegen water. Het toestel is ook beschikbaar in twee groottes. Je kunt kiezen voor een model met 5,8 inch AMOLED beeldscherm of de groter 6,5 inch variant. De premium smartphone levert ook nog eens een beter geluid. De stereo speakers van de iPhone XS zijn beter en leveren een breder stereo geluid. Ideaal voor de gamers onder ons. De behuizing is nu ook beschikbaar in een extra kleur, namelijk goud.

Face ID en TrueDepth iPhone XS

Je kunt de iPhone XS ook via Face ID ontgrendelen. De traditionele vingerafdrukscanner is in geen velden of wegen meer te bekennen. Dat is ook helemaal niet erg want de vernieuwde Face ID is veiliger en sneller dan ooit. Een ingewikkelde algoritme zorgt ervoor dat je bestanden nog veiliger zijn achter de eenvoudige gezichtsontgrendeling van Apple. Daarnaast kun je nu nog mooiere selfies maken met de TrueDepth camera De nieuwe camera wordt geholpen door de Face ID en dat zorgt voor schitterende diepte effecten. Je zal je vriendinnen en vrienden jaloers maken met die prachtige selfies die je straks online zet.

Beste dual camera ooit van de iPhone XS

In tegenstelling tot vorige modellen zijn de camera’s van de iPhone XS en iPhone XS Max gelijk. Het toestel beschikt vermoedelijk over de beste dual in de smartphone wereld van dit moment. In vergelijking tot de iPhone X heeft het toestel slimmere camera’s en grotere lenzen. Doordat de A12 processor de foto’s nog mooier en sneller bewerkt zijn de resultaten flink verbeterd. In portretmodus kun je zelfs het bokeh effect in je foto achteraf bewerken. De functie Bokeh zorgt ervoor dat je achteraf het diepte effect zelfs kunt regeling. Daarnaast is er een super handige functie smart HDR. Hiermee maakt de smartphone nog voordat jij een foto maakt al een serie foto’s. De telefoon kiest hieruit de beste opname zodat jij met een druk op de knop de prachtige en haarscherpe foto’s schiet. De camera’s werken ook goed samen met de speaker zodat je video’s kunt opnemen in stereo geluid.

iPhone XS Max camera

Dual sim dankzij eSim en extra lang doorwerken

De nieuwe iPhone XS is gemaakt om de hele wereld mee te bereizen. De smartphone ondersteunt namelijk dual Sim via een fysieke sim-kaart en de eSim. In Nederland kun je nog geen gebruikmaken van die functionaliteit omdat de Nederlandse providers nog geen eSIM ondersteunen. Reis je een paar maanden door Australië of Amerika dan is de eSim wel een uitkomst.

Het vlaggenschip heeft daarnaast een langere accuduur dan zijn voorganger. In vergelijking tot zijn voorganger gaat de iPhone XS zo’n 30 minuten langer mee.

Waarom dan toch de iPhone X kopen?

Met al die voordelen ten opzichten van het jubileum model zou je bijna niet meer voor de iPhone X kunnen kiezen. Of toch wel? De iPhone XS is namelijk op alle vlakken een verbetering ten opzichte van de iPhone X. Maar voorganger is nog altijd een uitstekende camera smartphone en de snelheid van beide toestellen is in het dagelijks leven nauwelijks te onderscheiden. Daarnaast krijg je voor hetzelfde geld niet 64 GB maar 256 GB aan opslagruimte. Daarvoor krijg je een telefoon die niet veel langzamer is en ook prachtige foto’s maakt.

Apple iPhone X Q1 2018 smartphone verkopen

De beschikbaarheid van de iPhone X loopt in hoog tempo af. Je kunt nu nog kiezen tussen de iPhone X en de nieuwe iPhone XS.

Bron: Apple

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones