14 oktober 2014 door in Apple.

iPhone 6 PlusDe iPhone 6 en 6 Plus lijken enorm populair te zijn in China. Naar schatting zijn de smartphones al zo’n 20 miljoen keer voorbesteld. Vrijdag zullen de nieuwe iPhones officieel te koop zijn in de Chinese winkels, maar er lijkt van tevoren dus al een grote vraag naar de nieuwste telefoons van Apple.

Webwinkel

Dat meldt de Chinese telecomsite QQ. De site baseert zich daarbij op cijfers van enkele providers die de iPhone 6 en 6 Plus te koop aanbieden, en op basis van gegevens van de webwinkel JD.com.

Uit de gegevens van de webwinkel blijkt ook dat de iPhone 6 Plus iets populairder is dan de ‘normale’ iPhone 6. Er zijn maar liefst 4,82 miljoen bestellingen gedaan voor de iPhone 6 Plus, terwijl de kleinere versie met 4,66 miljoen bestellingen iets minder populair is.

Providers

De drie grootste providers in China hebben daarnaast al ruim 10 miljoen bestellingen ontvangen. Daaruit concludeert QQ dat er in totaal al zo’n 20 miljoen iPhones in de voorbestelling zijn gekocht.

iPhone 6 en 6 Plus

De iPhone 6 en 6 Plus werden op 9 september officieel gepresenteerd door Apple. De dag daarna lagen ze in de meeste landen in de winkel, maar de lancering in China werd uitgesteld. Het plan was om de telefoon in China en de VS tegelijkertijd uit te brengen, maar dat bleek vanwege problemen met overheidslicenties niet mogelijk. Vanaf vrijdag 17 oktober kunnen de Chinezen echter ook genieten van Apple’s nieuwste smartphones.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones