2017 iPhone waarschijnlijk met 5,5 inch OLED Scherm

2017 iPhone waarschijnlijk met 5,5 inch OLED Scherm

Samsung Display Co zal OLED beeldscherm panelen gaan leveren aan Apple, dat weet de Maeil Business News te melden. Bronnen maken melding van een drie jarige overeenkomst tussen de Koreaanse Techreus en Apple. Volgens de overeenkomst die zo’n 2,3 miljard euro waard is, gaat Samsung 100 miljoen OLED schermen leveren. De panelen met het formaat 5,5-inch worden vanaf mei geproduceerd voor wat wij mogen verwachten de iPhone van 2017. Uit eerdere geruchten hebben we kunnen opmaken dat de iPhone 7 Plus van 2017 wel eens 5,8-inch zou kunnen krijgen. Deze nieuwe bronnen spreken dit gerucht tegen, want deze displays zijn vermoedelijk op weg naar de 2017 iPhone Plus. Als je kijkt naar de timing, dan zal het toestel dat wij in september verwachten, iPhone 7, geen OLED-scherm krijgen.

Productiecapaciteit niet langer in de weg voor samenwerking Samsung Apple

Al langer gingen de geruchten de ronde, maar men dacht dat Apple pas in 2018 op OLED over zou kunnen stappen door gebrek aan productiecapaciteit. Toch blijkt nu dat de productiecapaciteit niet langer het manco is. The Korea Harold heeft bronnen uit de industrie die weten te melden dat Samsung Display de bouw van een aparte productielijn overweegt voor Organic Light- Emitting Diode beeldschermen. Deze productielijn is uitsluitend bedoeld voor de iPhone van Apple produceren. Volgens de bronnen zal de faciliteit in het tweede kwartaal van dit jaar starten en het heeft een productiecapaciteit van wel 120.000 OLED-panelen per maand.

iPhone’s overgang op OLED

Een van de grote redenen achter Apple’s beslissing om over te gaan op OLED kan zijn omdat de productie kosten lager zijn dan LCD’s. Het blijft interessant om te zien of Apple bij LG een verzoek zal neerleggen om OLED-panelen te produceren als een backup.

Samsung Display heeft de bovenstaande geruchten nog niet bevestigd. Tot nu toe heeft Samsung zich wel als de belangrijkste partner van Apple getoond. Een bijzondere samenwerking als je bedenk dat Samsung juist zijn top concurrent helpt aan nieuwe technologie, terwijl beide fabrikanten regelmatig tegenover elkaar in de rechtszaal zitten. Zakelijk gezien levert Samsung Display hiermee wel een klap uit aan LG. Na bekendwording van het bericht zakte het aandeel LG Display met wel 6,7 procent.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones