‘2018 iPhones beschikken over 3D-camera’

‘2018 iPhones beschikken over 3D-camera’

Apple zit niet stil en is net na de lancering van de iPhone X alweer bezig met de volgende telefoons. Volgens diverse geruchten van afgelopen week gaat het bedrijf volgend jaar wederom drie nieuwe telefoons op de markt brengen. Naar aanleiding van een rapport dat vandaag is gepubliceerd lijkt het erop dat deze telefoons over een 3D-sensor camera beschikken.

Dat meldt het doorgaans betrouwbare Amerikaanse zakenblad Bloomberg vandaag.

De drie nieuwe iPhones die Apple in 2018 gaat uitbrengen zullen zodoende over een speciale 3D-sensor in de achterste camera’s beschikken. Deze sensor werkt op een andere manier dan de TrueDepth-camera uit de huidige iPhone X. Volgens het rapport gaat deze ontwikkeling de nieuwste innovatie in het telecomlandschap zijn. De huidige voorste camera uit de iPhone X beschikt over een zogenaamde dot-projector. Deze camera legt een patroon bestaande uit zo’n 30,000 lasers over je hoofd heen en meet aan de hand hiervan diverse waarden. Onder meer de onderliggende afstand en eventuele ‘diepte’ van je gezicht worden gemeten. Dit alles gebeurt in een fractie van een seconde. Zodra de sensor akkoord is ontgrendelt het scherm van de telefoon.

Nieuwe techniek

De nieuwe techniek gaat echter op een andere manier te werk. Niet langer wordt er een patroon op je gezicht geprojecteerd, maar werkt de camera eigenlijk op dezelfde wijze als hoe vleermuizen navigeren. Er wordt namelijk een laser uitgestuurd die weerkaatst op een oppervlakte. Vervolgens wordt het signaal weer opgevangen door de telefoon en aan de hand hiervan wordt berekend wat de afstand is tussen de camera en de omgeving. Deze techniek moet vooral de toepassing van Augmented Reality (AR) toepassingen mogelijk maken. Met deze techniek is het bijvoorbeeld mogelijk om hologrammen te projecteren en is sterk in opkomst. Onder meer de Asus Zenfone AR beschikt bijvoorbeeld over dit knappe staaltje technologie.

De Asus Zenfone AR

Apple zet vol in op Augmented Reality (AR)

Je kunt zodoende bijvoorbeeld kijken hoe een IKEA-stoel in jouw interieur past. Dit gerucht past perfect in het feit dat iOS 11, de nieuwste versie van het besturingssysteem, handvatten aanreikt aan ontwikkelaars om AR-toepassingen te gaan maken. Volgens het rapport van Bloomberg blijft de TrueDepth-camera overigens wel aanwezig aan de voorzijde. Het lijkt er dus op dat Apple alle vertrouwen heeft in Face ID en hier graag op wilt verder bouwen. Ook meldt het verslag dat Apple al in gesprek is met cameraproducenten waaronder Sony voor de vervaardiging van deze speciale 3D-camera. Voor nu blijft het echter bij geruchten. Mochten we nieuwe ontwikkelingen meekrijgen lees je dat natuurlijk als eerste bij ons!

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding