5 november 2014 door in Android.

kitkatTerwijl Android 5.0 al voor de poort staat, heeft Android 4.4 KitKat een aandeel van 30 procent weten te bereiken. De 4.4-versie staat bijna op een derde van alle Android-toestellen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers die Google bekend heeft gemaakt.

Google heeft de een week lang data verzameld van alle Android-toestellen die nog enige activiteit vertonen. Daaruit blijkt ook dat Android 4.1 tot 4.3 Jelly Bean nog steeds het groots is. Deze versies zijn op maar liefst 51 procent van alle toestellen geïnstalleerd.

Oudere versies

De oudere versies van Android nemen steeds meer af. Zo heeft Android 2.2 Froyo een aandeel van slechts 0,6 procent. Ook 2.3 Gingerbread, lange tijd de populairste Android-versie, is nog op slechts 9,8 procent van alle Android-toestellen in de wereld actief. Ice Cream Sandwich, de 4.0-versie, draait op 8,5 procent van de Android-apparaten.

Android 4.4 KitKat heeft de afgelopen maanden een aandeel weten te bereiken van 30 procent. Daarmee is KitKat de afgelopen twee maanden zeer in populariteit gestegen. Normaal publiceert Google elke maand de verdeling van het besturingssysteem Android, maar ik oktober werd de publicatie om onbekende redenen overgeslagen.

Android 5.0

Wereldwijd heeft Android op dit moment een marktaandeel van ongeveer 85 procent. Inmiddels is Google ook al bezig met de uitrol van Android 5.0. Vanaf deze week wordt deze nieuwe versie uitgerold op enkele Nexus-apparaten, en aan het einde van dit jaar zullen ook andere fabrikanten met een update voor hun toestellen komen.

Geef een reactie


nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones