313 Apple iPhone X stuks gestolen ter waarde van €350,000

313 Apple iPhone X stuks gestolen ter waarde van €350,000

Slecht nieuws voor Apple in de Verenigde Staten. In San Fransisco zijn namelijk maar liefst 313 exemplaren van de vandaag gelanceerde Apple iPhone X ontvreemd. Deze toestellen vertegenwoordigen een winkelwaarde van ruim 350,000 euro. Vermoedelijk zijn ze echter waardeloos bij doorverkoop. Gedupeerde klanten krijgen vandaag overigens alsnog hun nieuwe telefoon geleverd.

Vandaag, 3 november 2017, staat natuurlijk in het teken van de Apple iPhone X lancering. Zowel in Nederland als in de Verenigde Staten kunnen geïnteresseerden hun slaag slaan en met het nieuwste Apple vlaggenschip wederkeren. Of nou ja, als je geluk hebt. Zoals altijd bij iPhone lanceringen overstijgt de vraag namelijk het aanbod. Dit resulteert in lange wachrijen voor de fysieke winkels in Amsterdam, Den Haag en Haarlem, uitverkochte signalen op de webshop en teleurstelling. Je kunt er daarom ook voor kiezen om op de illegale tour te gaan. Zo moet(en) de dief of dieven in San Fransisco ook hebben gedacht. In de Amerikaanse stad zijn in de nacht voorafgaand aan de officiële release namelijk maar liefst 313 exemplaren van het nieuwe vlaggenschip gestolen.

Gestolen toestellen vermoedelijk waardeloos

De dief, of dieven, hebben de toestellen gestolen uit een busje van bezorger UPS. Deze bus was onderweg naar de lokale Apple-winkel. Mensen die de Apple iPhone X tijdelijk hadden gepreorderd (vooruitbesteld) hadden er namelijk voor gekozen om hun toestel fysiek te komen ophalen bij de winkel. Zo was althans het plan, totdat de dieven toesloegen. De 313 exemplaren vertegenwoordigen een winkelwaarde van ruim 350,000 euro. Een flinke smak geld dus. Het is echter niet waarschijnlijk dat men deze buit er ook mee binnen gaat halen. Alle toestellen zijn namelijk voorzien van een uniek IMEI-nummer welke bij Apple bekend is. Zodoende kan de fabrikant ervoor kiezen om alle gestolen exemplaren op afstand te blokkeren.

Of de fabrikant hier echter voor kiest, is nog niet duidelijk. Tot slot voegt een politiewoordvoerder toe dat alle ‘gedupeerden’ alsnog worden voorzien van een Apple iPhone X. Vermoedelijk heeft Apple ergens in de omgeving van San Fransisco nog een voorraadje liggen.

Over de Apple iPhone X

De Apple iPhone X is dé bekroning van tien jaar iPhone. Het toestel is uitgerust met een fraaie, compleet uit glas bestaande behuizing waardoor draadloos opladen mogelijk is. Ook is het toestel ontdaan van de Touch-ID functie waardoor het schermoppervlak groter dan ooit tevoren is. In plaats daarvan ontgrendel je het toestel met de nieuwe Face-ID functie. Eventjes in de voorste camera kijken en klaar ben je. Verder is het jubileummodel eveneeens voorzien van de beste processor ooit en is de fotokwaliteit beter dan ooit tevoren. Het model komt in twee varianten op de markt. Het instapmodel heeft 64 GB aan opslagcapaciteit, het uitgebreide model het viervoudige. De adviesprijzen bedragen respectievelijk 1159 en 1329 euro.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones