360 graden camera smartphone, binnenkort in China

360 graden camera smartphone, binnenkort in China

Het lijkt er op dat het niet lang meer duurt voordat je 360 graden films eenvoudig kunt delen op Facebook via je smartphone. TENAA heeft deze week twee 360 graden camera smartphone gecertificeerd van Protruly.

Ontwikkelingen op het gebied van smartphones komen steeds vaker en meer vanuit China. Het Chinese Lenovo liet dit jaar al een modulair vlaggenschip zien (de Moto Z) en buigbare smartphones. Het idee om een 360 graden camera met een smartphone te combineren komt ook uit China. Vandaag zien we namelijk twee 360 graden camera smartphones van Protruly. Protruly is een Chinese fabrikant van smartphones en met name digitale actie camera’s en 360 graden camera’s.

Protuly D7

Voordat een nieuw toestel gelanceerd mag worden in China, moet het eerst gecertificeerd worden door TENAA. Een gigantisch aantal smartphones worden gecertificeerd via TENAA. De site biedt een schat aan informatie en zo weten we dus precies welke specs de beide Protruly toestellen hebben.

360 graden Camera smartphone

De Protruly D7 heeft een 5,5-inch Full-HD AMOLED beeldscherm. De resolutie is 1080 x 1920 pixels. Achter het heldere scherm tref je een MediaTek Helio X20. Dat is een deca-core processor en die heeft een maximale kloksnelheid snelheid van 2,3 GHz. De MediaTek processor heeft 3 GB werkgeheugen en 32 GB opslag. Het toestel draait op Android 6.0 Marshmallow en je ontgrendeld de smartphone met de vingerafdrukscanner aan de achterkant.

De smartphone beschikt over drie camera’s. Midden voor en achter heb je twee camera’s voor 360 graden beelden. Een 8-megapixel camera voorop en een 13-megapixel camera aan de achterkant. Achterop is ook nog een 8-megapixel camera voor het reguliere camerawerk. Het toestel heeft een 3.560 mAh batterij en is behoorlijk zwaar, 220,5 gram.

Protruly D8

De Protruly D8 heeft vergelijkbare specs alleen iets meer werk geheugen en een andere opzet van de camera’s. De MediaTek Helio X20 heeft 4 GB werkgeheugen en er is 64 GB aan opslag. Het toestel heeft ook drie camera’s. Een 8-megapixel camera voorop en twee camera’s achterop. Achterop vind je een 13-megapixel camera en 8-megapixel camera met dual LED flitser.

360 graden Camera smartphone

Smartphone met 360 graden camera

Fysiek zijn beide Protruly smartphones vrijwel gelijk. De D7 is voorzien van een vingerafdrukscanner op de achterkant en de beide camera’s zijn anders geplaatst. De D8 heeft de vingerafdrukscanner in de home-knop en heeft iets hogere specificaties.

Dit jaar zagen we al de eerste AR smartphone van Lenovo, de Phab 2 Pro. Nog voordat het jaar voorbij is zien we smartphones met 360 graden camera’s. Deze toestellen maakt het mogelijk voor consumenten om meer met VR te doen. Een zeer interessante ontwikkeling en we kijken uit naar de de mogelijkheden van deze twee smartphones 360 graden lenzen. Iedereen kan straks 360 video’s maken. Super gaaf voor Facebook maar je kunt zo ook je eigen VR games maken.

De twee smartphones zijn gecertificeerd door TENAA en dan mag je verwachten dat het niet lang meer duurt voordat ze gelanceerd worden. Het is onbekend of de twee toestellen ook naar Europa komen.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding