20 november 2013 door in Algemeen.

vodafone-4g-ispazio4G is nog niet eens zo gek lang geleden beschikbaar in Nederland, maar inmiddels is het ook toegankelijk voor bijna de helft van alle Europeanen. Hiermee is Europa één van de grootste continenten op het gebied van 4G internet. 4G is geïntroduceerd in 2009 en in Nederland zijn we in 2013 begonnen met de uitrol van 4G.

4G in de Verenigde staten

Hoewel je zou verwachten dat een land als Amerika de nieuwste technologie als eerste zou willen uitproberen is dat in het geval van 4G niet gebeurd. Net als Nederland is Amerika ook dit jaar pas begonnen met het uitrollen van 4G mobiel internet. In Amerika zijn ze zelfs later gestart dan bij ons. Op dit moment is de dekking van 4G in Amerika ongeveer 90 procent.

4G in Nederland

Op dit moment leveren de volgende Nederlandse providers mobiel internet met 4G: KPN, T-Mobile, Vodafone. KPN is de eerste provider die dit jaar alles heeft afgerond. T-Mobile en Vodafone gaan door met de uitrol t/m 2015. Doordat KPN de meeste rechten voor 4G heeft gekocht, hebben zij ook het eerste recht.

Naar alle verwachting zal in 2017 de helft van de wereldbevolking over zijn gegaan naar 4G. Inmiddels vinden er al testen plaats om de snelheden van 5G te pijlen. 5G wordt de opvolger van 4G en zal vanaf 2020 beschikbaar zijn. 5G wordt ongeveer 100 keer sneller dan zijn voorganger, 4G.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones