17 augustus 2013 door in Algemeen.

lteHeb jij al een smartphone die geschikt is voor 4G? Steeds meer Nederlanders hebben dit in ieder geval wel. Er is nog geen landelijke dekking voor het 4G netwerk in Nederland maar 24 procent van de smartphonegebruikers is er al wel op voorbereid.

650.000 smartphones met 4G verkocht

Onderzoeksbureau GfK Retail heeft bekend gemaakt dat het marktaandeel van Nederlanders met een 4G smartphone in een kwartaal tijd is gestegen van 14 procent naar 24 procent. Het afgelopen jaar zijn er 650.000 smartphones verkocht met 4G ondersteuning. De prijs van zo’n toestel ligt gemiddeld genomen een stuk hoger dan een smartphone met alleen 3G.

Dekking van 4G in Nederland

De telecomproviders in ons land zijn op dit moment bezig om de dekking van hun 4G netwerk te vergroten. KPN is koploper en heeft nu in meer dan de helft van Nederland een goede dekking. Vodafone is begonnen met de lancering in de eerste steden en T-Mobile begint er later dit jaar mee. De planning is om in 2014 met iedere provider landelijk gebruik te kunnen maken van de razendsnelle mogelijkheden van 4G.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones