5 verwachtingen van de nieuwe LG G5

5 verwachtingen van de nieuwe LG G5

De LG G-serie heeft voor een hele hoop telefoon verkopen gezorgd voor LG. Daarom is het ook een interessante telefoon om in de gaten te houden. Afgelopen jaar was de LG G4 het vlaggenschip van het Koreaanse bedrijf, en voor volgend jaar zal dat de G5 gaan worden. Het zou niet meer zo heel lang duren voordat LG met de LG G5 komt, dus is het tijd voor een aantal verwachtingen van de telefoon.

1.     Groter QHD scherm

Tegenwoordig zijn bijna alle vlaggenschepen uitgerust met een QHD scherm, oftewel 1440 x 2560 pixels op het scherm. LG was de eerste die een smartphone uitbracht met zo’n scherm, de LG G3. Natuurlijk had ook de G4 dit scherm, en het is ook de verwachting dat de LG G5 een QHD scherm zal krijgen. Om de resolutie namelijk nog meer op te voeren, lijkt zinloos. Al werd dat natuurlijk ook gezegd van de stap van Full HD naar Quad HD. Hoe dan ook, geruchten spreken over een minimale groei van het scherm naar 5,6 inch. Wel zal het toestel zelf niet echt groot zijn vergelijken met andere vlaggenschepen, omdat de knoppen aan de achterkant zitten en de bezels mooi dun zullen zijn.

2.     Metalen behuizing voor de G5

Een trend die LG nog niet helemaal gevolgd heeft, is het aankondigen van een telefoon met een metalen behuizing. In plaats daarvan, koos LG met de G4 ervoor om deze bijvoorbeeld met een lederen achterkant te krijgen. Voor de LG G5 zal het wel goed mogelijk zijn dat LG de nieuwe telefoon een metalen behuizing geeft. Dit zou ook een unibody design zijn, net als de HTC One M telefoons en de iPhones. Wel zal het hierdoor waarschijnlijk niet meer mogelijk zijn om de batterij zomaar te vervangen, of om een micro sd kaart toe te voegen.

3.     21 megapixel laserfocus camera

Er gaan geruchten rond voor een nieuwe camera voor de LG G5, of eigenlijk twee camera’s. Zowel de camera aan de achterkant als die aan de voorkant zouden namelijk een upgrade krijgen. In dit geval gaat het om een 21 megapixel camera aan de achterkant, en een 5 megapixel selfie camera. LG zou deze camera’s dermate goed willen maken, met behulp van optische beeldstabilisatie en laserfocus, dat ze de strijd aan kunnen gaan met de camera’s die Sony voor de telefoons maakt.

4.     High-end Snapdragon 820 processor

Afgelopen jaar bracht LG de G4 uit met een hexa-core Snapdragon 808 processor. Op zich niks mis met die processor, maar vergeleken met de Snapdragon 810 was het wel een mindere (al had die geen last van oververhittingsproblemen). Voor de LG G5 zal wel weer gebruik gemaakt gaan worden van een top of the line processor, namelijk de Snapdragon 820 octa-core processor. Deze processor is sneller, energiezuiniger, ondersteunt snellere RAM en is intelligenter. Wat betreft de specificaties lijkt het dus wel snor te zitten bij de LG G5!

5.     Aankondiging in februari 2016

Het ligt wel redelijk voor de hand dat LG het Mobile World Congress in Barcelona gebruikt om de LG G5 aan te kondigen. Dit zou dan duiden op een aankondiging in februari, waar de telefoon dan hopelijk in april in de winkels zal liggen. Voor de aankondiging van de LG G5 is er nog de meeste onduidelijkheid. Wat betreft de prijs kunnen we wel weer verwachten dat LG wat onder de concurrentie zal zitten, en dus kunnen rekenen op zo’n 600 euro als adviesprijs in het begin.

Bekijk het laatste nieuws over LG:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones