17 oktober 2013 door in Algemeen.

smartphonesZeg nou zelf. Kan jij jezelf je leven voorstellen zonder je smartphone? Natuurlijk niet! En met jou 72 procent van alle Nederlanders ook niet meer. Smartphonegebruikers groeien met de dag. Van 56 procent eerder dit jaar naar 72 procent van de Nederlanders op dit moment. Verreweg de meest verkochte smartphones zijn van het merk Samsung en Android wint het verreweg als het gaat om het besturingssysteem Android. What else is new?

Aantal gebruikers van smartphone blijft groeien

Marktonderzoeker Telecompaper heeft opnieuw een onderzoek gedaan naar het aantal smartphonebezitters. Onder ruim 20.000 Nederlanders bleek dat slechts 72 procent hiervan in het bezit was van een smartphone. Zoals verwacht is het merk Samsung de grootste leverancier van smartphones. Het aandeel van dit merk is gestegen naar 47 procent.

Samsung verkoopt ook de meeste feature phones

Samsung domineert de telecommarkt steeds meer. Voor concurrenten wordt het lastiger om marktaandeel te kunnen verkrijgen. Naast de grootste smartphone fabrikant is Samsung dit jaar voor het eerst ook de grootste leverancier van feature phones. Feature phones zijn beperkte mobiele telefoons die niet het uitgebreide aanbod aan functies hebben als een smartphone maar bijvoorbeeld wel beschikken over een muziek/video speler. Tot voor kort was Nokia de grootste fabrikant op het gebied van feature phones.

Aandeel Android stijgt naar 69 procent

Met de groei van Samsung kan het niet anders dan dat Android ook meer aandeel krijgt als besturingssysteem. Android is nu gestegen naar een marktaandeel van 69 procent. iOS van Apple is ook gestegen naar 22 procent. Windows Phone en Blackberry zijn hierdoor behoorlijk in aandeel gedaald.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones