8 juli 2015 door in Microsoft en Nokia.

Microsoft-directeur Satya Nadella heeft een grote ontslagenronde in het bedrijf aangekondigd. Er worden 7800 arbeidsplaatsen geschrapt, met name in de telefoondivisie. Daardoor moet Microsoft maar liefst $7,6 miljard afschrijven op de aankoop.

In 2013 kocht Microsoft de telefoondivisie over van Nokia voor een bedrag van 7,2 miljard dollar. Toen leek dat helemaal niet veel, maar blijkaar was het voor Microsoft dus toch teveel.

Reorganisatie

De 7800 ontslagen getuigen van een grote reorganisatie binnen het bedrijf. Vorig jaar werden al zo’n achttienduizend (veelal oud Nokia-medewerkers) naar huis gestuurd. Ook de oud Nokia-directeur Stephen Elop moet het pad ruimen. De divisie waaraan hij leiding gaf, komt onder de tak van de organisatie die Windows ontwikkelt.

Eind van dit jaar zou de reorganisatie voltooid moeten zijn. Het bedrijf schrijft 7,6 miljard dollar (6,9 miljard euro) af op de telefoondivisie. Daarnaast komen er nog zo’n 750 tot 850 miljoen dollar aan herstructureringskosten bij.

Gewijzigde focus

De reden hiervoor? Een wijziging van strategie. “De focus binnen de telefoondivisie wordt gewijzigd”, aldus Nadella. Op korte termijn zal het bedrijf een “effectiever en meer gefocust portfolio van telefoons beheren. Dat gebeurt terwijl “we de bekwaamheid houden om op lange termijn heruitvindingen te kunnen doen in mobiliteit.”

Een hoop woorden die eigenlijk niet echt duidelijk maken wat voor praktische vertaalslag hieraan gegeven worden. Het lijkt erop dat de fabrikant simpelweg minder telefoons uit wil brengen.

Minder telefoons

En daarmee lijkt het erop dat Microsoft minder verschillende Nokia-telefoons en Lumia-modellen uit zullen brengen. Volgens ZDNet gaat Microsoft alleen high-end modellen, telefoons voor zakenlieden en goedkope modellen maken.

Lees hier meer over de 7800 ontslagen.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones