Bijna 80% iPhone gebruikers Amerika trouw aan Apple

Bijna 80% iPhone gebruikers Amerika trouw aan Apple

Uit een recent onderzoek van Fluent blijkt dat Apple iPhone gebruikers zeer trouw zijn aan het merk. Bijna 80 % van alle iPhone gebruikers kiest opnieuw voor het merk en 67 % van alle gebruikers vind de iPhone de beste smartphone.

Het onderzoeksbureau Fluent heeft in Amerika een onderzoek gedaan naar het gevoel van mensen bij hun smartphone. De onderzoekers hebben ruim 2.000 volwassenen gevraagd over hun smartphone gebruik en toekomstige smartphone keuze. De Amerikaanse premium vlaggenschipmaker komt zeer goed uit het onderzoek.

Fluent iPhone onderzoek

Een reden voor Fluent om het iPhone onderzoek uit te voeren is de vraag of Apple liefhebbers ook bij de iPhone blijven wanneer dit apparaat meer dan 1.000 dollar ( circa 850 euro ) kost. De andere vraag is of eigenaren van een ander merk overstappen op een toestel met een dergelijk hoge prijs. Om antwoorden te krijgen op die vragen heeft het bureau tweeduizend Amerikanen gevraagd naar hun smartphone merk en smartphone voorkeuren.

79% Apple iPhone gebruikers kiest opnieuw voor het merk

In Amerika heeft Apple een marktaandeel van 34 % volgens het onderzoek van Fluent. Na Apple heeft een kwart van de Amerikanen een Samsung smartphone en daarop volgt LG met 10 procent. De onderzoekers hebben aan iedere smartphone gebruiker gevraagd of ze opnieuw voor het huidige merk zouden kiezen. Apple eigenaren blijken zeer trouw te zijn. Van alle iPhone bezitters kiest 79 % ervoor om opnieuw een iPhone aan te schaffen. Samsung eigenaren zijn behoorlijk trouw, 63 % van hen kiest opnieuw voor een Samsung smartphone. Opvallend weinig Samsung eigenaren zeggen een iPhone te gaat kopen, 5 %.

Onderzoek Amerika Type smartphone trouw

Amerikaanse iPhone eigenaren

Ruim drie kwart van de Amerikaanse smartphone bezitters heeft een Apple vlaggenschip. We zagen al dat zij zeer trouw zijn aan het hippe Amerikaanse merk. Van alle iPhone eigenaren blijkt uit het onderzoek dat bijna de helft al vier of meer iPhones in zijn of haar bezit heeft gehad. Slechts 15 % van de eigenaren heeft voor het eerst een telefoon van Apple en dat wil dus zeggen dat 85 % al jaren met een smartphone van Apple rondloopt.

Hoeveelheid iPhones gehad

Wanneer iemand eenmaal een Apple vlaggenschip heeft gekocht, zal diegene dus niet snel meer overstappen. Uit het onderzoek blijkt dat ruim 67 % van de eigenaren de iPhone de beste smartphone vinden. Ruim 40 % is nu gewend aan iOS en wenst daarom niet meer over te stappen. Hetzelfde percentage mensen is zeer tevreden over de support van Apple en bijna 40 % vind het fijn dat de iPhones synchroniseren met ander Apple producten.

Het onderzoek laat ook zien dat Apple iPhone eigenaren meer merk bewust zijn dan andere smartphone eigenaren. Ruim 25 % van hen vind het merk belangrijk bij de keuze voor een nieuwe smartphone. Bij Samsung eigenaren is dat bijvoorbeeld maar 17 % en slechts 10 % van de LG eigenaren vind het merk belangrijk bij de keuze voor een nieuwe smartphone. Het belang van prijs zie je logischerwijs een tegengestelde beweging maken. Want LG eigenaren zijn namelijk meer prijsbewust dan Samsung en helemaal Apple eigenaren. Apple verkoopt natuurlijk ook alleen premium vlaggenschepen met een behoorlijke vanaf prijs.

iPhone 8

In 2017 zal Apple niet alleen twee upgrades lanceren maar ook een jubileum toestel. In september verwachten wij de iPhone 7S en zijn grote iPhone 7S Plus broer. De opvolgers van de iPhone 7 zullen in ontwerp weinig afwijken maar in specs op alle vlakken zijn verbeterd. De prijs van het tweetal ligt waarschijnlijk op het zelfde niveau als in 2016.

De iPhone 8 verschijn misschien zelfs in september, maar waarschijnlijk iets later dit jaar. Het jubileum toestel is door de smartphone markt gedoopt tot iPhone 8. Het toestel wordt nog exclusiever en dus ook duurder. Er zijn zelfs geruchten dat de smartphone meer dan 1300 dollar gaat kosten. Omgerekend is dat 1.090 euro, maar de prijs zal in Europa dan eerder 1.300 euro zijn. Fluent heeft ook gekeken of men in Amerika van plan is om de iPhone 8 te kopen. De uitslag is veelbelovend voor Apple.

Van al die iPhone eigenaren die opnieuw voor een iPhone kiezen wil een overgrote meerderheid een iPhone 8 (40 %). Bijna 20 procent zegt een iPhone 7S Plus te willen en 17 % zal een iPhone 7S kiezen. Een kwart van alle ondervraagde weet nog niet welke iPhone zij gaan kopen.

Wanneer de iPhone 8 kopen?

De onderzoekers hebben ook gevraagd wanneer de potentiële jubileum editie kopers het vlaggenschip willen kopen. Slechts 9 % gaat het vlaggenschip vanaf dag één reserveren. Net iets minder mensen wachten een maand ( 7 % ). Ongeveer 15 % zal de iPhone in 2017 kopen en bijna 40 % wacht tot 2018. Van de ondervraagden weet 30 % niet precies wanneer ze de iPhone X kopen.

Apple is een zeer populair merk in Amerika. Het hippe merk heeft ook in Europa een zeer goede naam. De cijfers uit dit onderzoek gelden alleen voor Amerika, in Nederland zien we waarschijnlijk minder Apple eigenaren. De loyaliteit van de iPhone eigenaren aan Apple zal waarschijnlijk wel behoorlijk overeenkomen.

Het duurt niet lang meer voordat Apple de eerste iPhone van 2017 lanceert. Blijf op de hoogte van al het nieuws omtrent Apple.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones