1 mei 2015 door in Apple.

Het is weer tijd voor een iOS 8-update: maar liefst 81 procent van de iOS-toestellen draait op het nieuwste iOS 8-besturingssysteem. Deze meting heeft Apple drie dagen geleden uitgevoerd (27 april 2015). 17 procent van de gemeten toestellen draait nog op iOS 7 en 2 procent heeft een iOS-besturingssysteem dat nog ouder is dan dat.

Weinig fragmentatie

Die 81 procent is een respectabel percentage en onderstaande diagram toont dan ook minder fragmentatie dan Android zou tonen. Zodra Apple een update geeft aan het mobiele besturingssysteem, is deze ook meteen geschikt voor oudere apparaten. Daarom zie je minder fragmentatie bij Apple. Ook rolden er vele iPhone 6 (Plus)-exemplaren en iPad Mini- en iPad Air-tablets over de toonbank, wat ook zeker een boost heeft gegeven aan de zogeheten adoption-cijfers.

Actieve iOS-apparaten

Apple meet de cijfers via de App Store en het is dan ook aannemelijk dat de cijfers kloppen wat betreft actieve iOS-apparaten. De iOS-apparaten die op dit moment het meest gebruikt worden, kregen allemaal de mogelijkheid om te updaten naar het nieuwe besturingssysteem. Ook dat heeft dus zijn invloed gehad.

Het kost andere telefoonfabrikanten veel moeite om telefoons op een nieuw besturingssysteem te laten draaien. En om een eigen interface erover te plaatsen, is veel werk. het Nu Android 5.0 is gepresenteerd, zie je dan ook dat vooral de vlaggenschiptoestellen en relatief nieuwe telefoons een update krijgen.

Welke concrete versie van iOS 8 daadwerkelijk geïnstalleerd is onder al deze gebruikers, laat Apple in het midden.

ios-8-adoption

Bron

Geef een reactie


nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones