85 procent smartphones draait op Android

AndroidAndroid heeft het afgelopen jaar goede zaken gedaan op de internationale smartphonemarkt. Het marktaandeel van het besturingssysteem van Google steeg maar liefst naar 85 procent. Dat blijkt uit cijfers van analistenbureau Strategy Analytics.

Daarmee heeft Android zijn hoogste punt bereikt op de smartphonemarkt tot nu toe. Verwacht wordt dat er aan het eind van dit jaar nog wel een lichte daling zal zijn, omdat Apple dan zijn iPhone 6 vermoedelijk zal lanceren. Daardoor zullen veel gebruikers switchen naar het besturingssysteem van Apple, iOS.

250 miljoen smartphones

In het tweede kwartaal van 2014 zijn er maar liefst bijna 250 miljoen smartphones verscheept die op Android draaien. Daarmee komt het aantal verscheepte Android smartphones uit op een zevenvoudige van het aantal toestellen dat op iOS draait. Het besturingssysteem van Apple heeft een marktaandeel van 12 procent.

Daarmee laat Android eventuele concurrenten ver achter zich. Het meest in de buurt komt dus iOS, maar Windows Phone, die op nummer drie staat, komt niet verder dan 2,7 procent.

Groei

En de groei is volgens het analistenbureau ook nog niet over. Alleen enkele grote telefoons van Apple en Firefox zouden een eventuele bedreiging kunnen zijn voor Android, maar verder is er niet veel dat de groei kan stuiten. Andere grote telefoons, zoals die van Samsung, LG en HTC, draaien allemaal op Android en zullen de groei dus alleen maar bevorderen.

OS Data

Bekijk het laatste nieuws over Android:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones