A10 fusion en Snapdragon 821 domineren Antutu sept 2016

A10 fusion en Snapdragon 821 domineren Antutu sept 2016

De top 5 van snelste smartphones getest door Antutu is volledig veranderd in september. Een maand vol met smartphone nieuws. Terwijl de Samsung Note 7 zichzelf opblies, blies de iPhone 7 alle vlaggenschepen van de Antutu benchmark. De beide telefoons staan aan de top van de lijst gevolgd door de Chinese toestellen met een Snapdragon 821.

Maandelijks geeft Antutu ons inzicht in de scores van de tien snelste smartphone in de benchmark. De lijst verandert maandelijks. Na een lange periode van heerschappij van de OnePlus 3 is het toestel gezakt naar de zesde plaats. De scores in het tabel zijn de gemiddelde score van elk model vanaf 1 september 2016 tot en met 31 september 2016. Alleen modellen met meer dan 2.000 testen worden meegenomen.

Apple Logo

De Antutu top 10 is volledig veranderd

Met de lancering van de snelste iPhones ooit, de iPhone 7 en iPhone 7 Plus eindigde ook de koppositie van de OnePlus 3. De iPhone 7 Plus scoort bijna een kwart beter dan de Chinese koploper van de afgelopen maanden. De nieuwe top 5 bestaat uit vijf nieuwe vlaggenschepen met nieuwe processors. De beide iPhone 7’s nemen plek één en twee in. De nummer twee LeEco Pro 3 wordt aangedreven door de nieuwe Snapdragon 821. Het toestel volgt met ruim 10.000 punten minder dan de Apples. De plekken vier en vijf zijn voor Xiaomi met de Xiaomi 5s Plus en Xiaomi 5s.

De volledige top wordt aangedreven door nieuwe processors. Nummer 1 en 2 hebben Apple’s A10 Fusion processor. De drie Chinese vlaggenschepen op plek drie, vier en vijf worden aangedreven door de Snapdragon 821 van Qualcomm. Hoewel men verwachtte dat de LeEco zou verschijnen met 8 GB aan werkgeheugen, werd het toestel met 6 GB RAM gelanceerd. Het is interessant om te zien of het RAM geheugen nog enig verschil kan brengen in de lijst in de aankomende maanden.

Qualcomm met 80% aandeel en toch niet aan kop

Qualcomm, dat vandaag een overeenkomst heeft getekend voor de aankoop van NXP, is de grote runnerup achter Apple’s A10 Fusion. De A10 houdt zowel de Snapdragon 820 als de Snapdragon 821 op forse afstand. We zien daarnaast ook een groot verschil tussen de beide Snapdragons. De helft van de top 10 van de snelste smartphones in september 2016 is aangedreven door een Snapdragon 820. De quad core processor zit in de vlaggenschepen op plaats 6 tot en met 10.

Samsung Galaxy Note 7

De enig Samung smartphone in deze lijst is ondertussen al weer terug getrokken uit de markt. De Samsung Galaxy Note 7 staat op plek 8. Het toestel werd in augustus gelanceerd maar pas in september verzamelde Antutu genoeg gegevens om het apparaat een plek te kunnen geven. Helaas voor Samsung en de Samsung fans is deze telefoon niet meer beschikbaar. Het is natuurlijk wel het vermelden waard dat de Samsung de enige Android telefoon is in deze lijst met slechts 4 GB aan werkgeheugen.

Nieuwe technieken

Zowel de iPhone 7 en iPhone 7 Plus scoren meer dan 170.000. De twee smartphones worden aangedreven door de A10 processor. De quad-core processor heeft kernen maximaal geklokt op 2,4 GHz en de prestaties zijn gigantisch verbeterd ten opzichte van de dual-core A9-processor. De iPhone 6s scoort namelijk 133.781 en is uit de lijst gezet door zijn grote broers.

De LeEco Pro 3 verschijnt ook met een nieuwe processor op het toneel. Het toestel wordt aangedreven door de nieuwe Snapdragon 821 processor. De quad-core processor met kernen maximaal geklokt op 2,35GHz wordt gecombineerd met de Adreno 530 grafische processor en 6 GB werkgeheugen.

LeEco Le Pro 3

Verwachtingen voor de Antutu Top 10

In september is de Asus ZenFone3 Deluxe gepresenteerd met de Snapdragon 821 en deze maand zagen we de presentatie van de Kirin 960 van Huawei. De Chinese fabrikant beloofd dat de processor sneller is dan de Snapdragon 821. De resultaten hiervan kunnen we met veel geluk in de lijst van november zien als de Huawei Mate 9 snel in de winkels ligt. Waarschijnlijk pas in de lijst van december.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones