8 augustus 2013 door in LG.

lg-logoDe nieuwste smartphone van LG is de LG G2 en dit is de volwaardige opvolger van de LG Optimus G. Eerder hebben we al gesproken over het feit dat LG is gestopt met de generatie “Optimus” en de eerste smartphone sinds deze aankondiging is nu uitgebracht. De G2 is een zeer snelle phablet en belooft een aanrader te worden op het gebied van high end smartphones. Lees alles over dit nieuwe toestel.

Eigenschappen van de G2

Wat direct opvalt aan deze nieuwe mobiele telefoon is dat het anders werkt dan een gebruikelijke smartphone. De fysieke knoppen zitten namelijk op de achterkant. Softwarematig zijn er ook een aantal wijzigingen doorgevoerd. De volumeknoppen zitten niet aan de zijkant van de telefoon maar aan de achterkant. De knoppen zijn vooral aan de achterkant geplaatst om de randen om het toestel kleiner te maken. De randen zijn hierdoor nauwelijks zichtbaar.

Een nadeel van het weg halen van de randen is de homeknop. Normaal gesproken zit er altijd een home knop op de behuizing maar hier is nu geen ruimte voor. Deze knop zit dus op het touchscreen. Dit werkt uitstekend, maar daardoor is er wel minder ruimte om apps te plaatsen op je home screen.

Aan de achterkant van je telefoon zitten nu 3 “back buttons”. Dit zijn knoppen om je volume te regelen en andere veelvoorkomende functies. LG heeft hiermee iets nieuws verzonnen en denkt hierdoor het gebruiksgemak te kunnen verbeteren. Als je belt heb je je vingers toch al aan de achterkant van je telefoon. Volgens LG is het dan logisch om daar ook de meestgebruikte knoppen te plaatsen.

lg-g2

Specificaties

Allereerst heeft de LG G2 een groot royaal 5,2 inch touchscreen en is de telefoon slechts 8,9 mm dik. Als besturingssysteem is voor Android 4.2.2. gekozen. Dat is op dit moment de nieuwste versie van Android. Hieronder de belangrijkste specificaties:

Beeldscherm: 5,2 inch IPS
Resolutie: 1080 x 1920 pixels (full hd)
Afmetingen: 138,5 x 70,9 x 8,9 mm
Processor: 2,26 GHz Snapdragon 800
Opslag: 16 of 32 GB (Geen MicroSD)
Werkgeheugen: 2 GB RAM
Camera’s: 13 megapixels en 2,1 megapixels frontcam
Accu: 3000 mAh
Besturingssysteem: Android 4.2.2
Kleuren: Zwart en wit

Beschikbaarheid van de LG G2

Wanneer dit toestel exact in Nederland leverbaar is, is nog niet bekend. Wel is er verteld dat de G2 de komende 6 weken wereldwijd wordt uitgerold. Naar alle verwachting zal de G2 in ons land voor oktober dit jaar al leverbaar zijn.

Bekijk hier alvast de beste aanbiedingen van LG.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones