Acer kondigt speciale editie Liquid Z6 aan met 4670 mAh accu

Acer kondigt speciale editie Liquid Z6 aan met 4670 mAh accu

Je zou bijna vergeten dat er naast al het geweld van de IFA-beurs ook nog elders op de wereld telefoons aangekondigd worden. Een voorbeeld van een toestel uit deze laatste categorie is de Acer Liquid Z6 Max, een uitgebreidere variant van de ‘reguliere’ Z6. De meest in het oog springende feature van het toestel is de 4670 mAh accucapaciteit.

Acer staat bij ons voornamelijk bekend vanwege diens laptops en pc’s maar ook in de wereld van telefonie heeft het Taiwanese bedrijf zijn positie inmiddels gevestigd. Zo zijn hun telefoons sinds enkele jaren ook in Nederland te verkrijgen. Alhoewel de toestellen niet heel populair zijn, bieden ze wel een prima prijs-kwaliteitsverhouding. Een voorbeeld van een dergelijk toestel is de Acer Liquid Z6 die sinds dit jaar op de markt is. Tijdens de uitreiking van een sportevenement in Taiwan heeft Acer een speciale, limited edition van dit toestel aangekondigd. De naam van deze deluxe versie is de Acer Liquid Z6 Max. Meest in het oog springende feature is de gigantische 4670 mAh accucapaciteit.

Acer Liquid Z6 Max: speciale editie

Acer produceert slechts 380 exemplaren van dit toestel, precies genoeg om alle deelnemers van het sportevenement te voorzien van een toestel. Dit toestel is qua specificaties grotendeels gelijk aan de reguliere Acer Liquid Z6, met enkele aanpassingen. Ten eerste natuurlijk de gigantische accucapaciteit. Ook wordt de Z6 Max aangedreven door een octa-core processor, ten opzichte van de vier kernen die je in de reguliere Z6 aantreft. Daarbij huisvest het toestel onder de motorkap maar liefst 4 GB werkgeheugen en 64 GB interne opslag. Ook de schermgrootte is met 5.5 inch een flink stuk groter, evenals de Full-HD resolutie. Tot slot lijkt het erop dat het toestel over een 16 megapixelcamera aan de achterkant beschikt. Als kers op de taart is de achterkant versierd met het officiële logo van het evenement.

Over de Acer Liquid Z6

De Acer Liquid Z6 is een voordelige alleskunner van Taiwanese makelij. Het toestel beschikt over een compact 5.0 inch scherm met HD-resolutie van 720 bij 1080 pixels. De behuizing is solide en kan zeker weten tegen een stootje. Onder de motorkap wordt hij aangedreven door een quad-core processor, 1 GB werkgeheugen en 8 GB aan uitbreidbare interne opslag. Aan de achterzijde bevindt zich de 8 megapixel hoofdcamera. De selfie-sensor aan de voorzijde huisvest een 2 megapixel resolutie. De reguliere editie heeft een accucapaciteit van 2000 mAh. Deze accu is zelf te verwisselen. Of dit ook het geval is bij de Z6 Max, is niet bekend. De Acer Liquid Z6 kost momenteel rond de 99 euro: een uitstekende prijs.

Acer Liquid Z6

 

Bekijk het laatste nieuws over Acer:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones