Acer Liquid Z6E binnenkort verkrijgbaar in Nederland

Acer Liquid Z6E binnenkort verkrijgbaar in Nederland

Acer introduceert op korte termijn een nieuwe smartphone in ons land: de Acer Liquid Z6E. Het is een budgetsmartphone die voor net geen honderd euro over de toonbank gaat. Een precieze releasedatum is nog niet bekend gemaakt.

De Taiwanese smartphoneproducent bevestigt de plannen tegenover Android Planet.

Het is al weer een poos geleden dat we iets van Acer hebben vernomen. Vorig jaar augustus onthulde de fabrikant de Acer Liquid Zest Plus, een toestel die qua specificaties en prijsklasse zich tussen het low-end en midrange segment bevindt. In september zagen we voorlopig de laatste twee toestellen van Acer voorbijkomen: de Acer Liquid Z6 en Acer Liquid Z6 Plus. Deze reeks wordt nu uitgebreid met een derde model: de Acer Liquid Z6E. Dit is qua specificaties en prijskaartje de instapper van de Z6-reeks.

Specificaties Acer Liquid Z6E

De Acer Liquid Z6E is een toestel voor wie niet al te hoge eisen stelt aan zijn of haar smartphone en daar zeker niet al te veel voor wil neerleggen. Het budgettoestel is prima geschikt om mee te bellen, sms’en, internetten, whatsappen en dergelijke. Je moet vooral geen zware applicaties draaien die veel rekenkracht van de CPU en GPU vergen. Als je kunt leven met dit compromis, dan moet je vooral verder lezen.

De Acer Liquid Z6E heeft een 5 inch scherm met HD-resolutie van 720 bij 1280 pixels. Daarmee komt de pixeldichtheid uit 294 ppi. Onder de motorkap vinden we een MT6580 quad-core processor van MediaTek. Deze bestaat uit vier 1.3 GHz snelle ARM Cortex-A7 cores. Deze chipset zagen we eerder in goedkope low-end toestellen als de Wiko Sunny, Wiko Robby en Wiko Lenny 3. De processor wordt bijgestaan door een Mali-400 GPU van ARM en 1 GB werkgeheugen. Je krijgt standaard 8 GB aan intern geheugen. Gelukkig kun je deze uitbreiden met microSD-kaart. De maximale opslagcapaciteit bedraagt dan 256 GB.

Voor het geld dat je voor de Acer Liquid Z6E neerlegt hoef je geen prachtige plaatjes te verwachten. Je zult genoegen moeten nemen met een 5 en 2 megapixelcamera. De primaire camera is enkel uitgerust met autofocus en LED-flitser. Naast single-band WiFi (802.11 b/g/n) en Bluetooth 4.0 (LE) is het toestel tevens voorzien van 4G/LTE-module. Hiermee kun je verbinding maken met de 4G-netwerken van alle Nederlandse providers. De batterij heeft een capaciteit van 2000 mAh en is vervangbaar, iets wat je niet iedere dag hoort.

De Acer Liquid Z6E draait tot slot op Android 6.0 Marshmallow met daarover Acer’s eigen Android-skin Acer Liquid UI.

Prijs en beschikbaarheid

De Acer Liquid Z6E kun je vanaf nu bestellen bij diverse webwinkels. Volgens de beschrijving is de budgettelefoon over een kleine twee weken beschikbaar. Acer laat tegenover Android Planet weten dat het prijskaartje net geen honderd euro bedraagt, maar op internet hebben wij hem gespot voor 109 euro. De Acer Liquid Z6E is straks verkrijgbaar in twee kleuren: zwart en wit.

Bekijk het laatste nieuws over Acer:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones