Acer Liquid Zest Plus nu te koop

Acer Liquid Zest Plus

De Acer Liquid Zest Plus ligt vanaf nu in Nederland in de winkels. Het is een midrange smartphone met twee unique selling points: de camera’s en batterij. Een los exemplaar kost 199 euro.

Vlak voordat de Computex-beurs in Taipei plaatsvond, presenteerde Acer twee nieuwe mobiele telefoons: de Acer Liquid Zest en Acer Liquid Zest Plus. Dat was echter eind mei, inmiddels is het half juli. Waar blijven deze toestellen? De laatstgenoemde ligt sinds deze week in ons land in de schappen en is uitgerust met een aantal interessante features. Zo heeft het Taiwanese bedrijf kosten noch moeite gespaard op de camera’, het scherm en de batterij.

Specificaties Acer Liquid Zest Plus

De Acer Liquid Zest Plus heeft een 5.5 inch IPS LCD-scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels en een pixeldichtheid van 267 ppi. Tevens is het display uitgerust met BlueLightShield-technologie om de uitstraling van het blauwe licht te reduceren. Onderzoek heeft uitgewezen dat dit namelijk minder vermoeiend is voor onze ogen en hierdoor de aanmaak van slaaphormonen niet wordt verstoord.

Onder de motorkap vinden we een MediaTek MT6735 quadcore-processor met vier Cortex A-53 kernen die geklokt zijn op 1.3GHz. Verder vinden we een Mali T720 GPU, 2GB werkgeheugen en 16GB intern geheugen onder de kap. Het geheugen is met een microSD-kaart uit te breiden. Verder biedt het toestel ondersteuning aan dual-sim zodat je bereikbaar bent op twee verschillende telefoonnummers, kun je zonder problemen gebruik maken van Nederlandse 4G-netwerken en draait hij op Android 6.0 (Marshmallow).

Acer-Liquid-Zest-Plus

Camera’s

De primaire camera heeft een resolutie van 13 megapixels. Deze is uitgerust met het zogeheten tri-focussysteem. Zoals de naam al aangeeft maakt hij gebruik van drie verschillende vormen van autofocus: Phase Detection Autofocus (PDAF), Contrast Detection Auto-Focusing (CDAF) en laser-autofocus. De eerste wordt voornamelijk overdag en in goedbelichte omstandigheden gebruikt. De tweede variant wordt daarentegen gebruikt als het donker is of de omgeving slecht belicht is. Laser-autofocus tot slot versnelt het scherpstellen in donkere situaties en op korte afstanden. Door de combinatie van deze drie vormen van autofocus stelt de Acer Liquid Zest Plus naar eigen zeggen in slechts 0,03 seconden scherp.

Voorop heeft Acer een 5 megapixel selfiecamera met groothoeklens geplaatst. Hiermee is het mogelijk om foto’s tot een hoek van 85 graden te schieten. De camera-app is tevens voorzien van een optie die de smartphoneproducent ‘Pause N Shoot’ noemt. Je hoeft dan maar één keer een korte schudbeweging te maken met de smartphone om een interne timer te activeren die automatisch een plaatje schiet.

Accu

Het tweede unique selling point van de Acer Liquid Zest Plus is de batterij. Deze is maar liefst 5.000 mAh. Volgens Acer gaat de telefoon met deze extra grote batterij tot wel drie dagen mee. Opladen gaat zeer snel, als we het bedrijf mogen geloven. Acer belooft dat de Liquid Zest Plus binnen een uur voor minimaal voor de helft is opgeladen. Dat zou in theorie genoeg moeten zijn om een hele dag mee door te komen, zo zegt de fabrikant.

En over opladen gesproken: de Liquid Zest Plus is uitgerust met USB On-The-Go (OTG). Dat betekent dat je andere apparaten op het toestel kunt aansluiten en zowel als slave als host kan gebruiken. Acer noemt echter een andere veelgevraagde toepassing: het opladen van andermans toestellen. In dat geval fungeert de Liquid Zest Plus als krachtbron.

Acer Liquid Zest Plus

Audio

Tot slot heeft Acer veel aandacht geschonken aan de geluidservaring. Zo is de Acer Liquid Zest Plus voorzien van DTS-HD Premium Sound voor een meeslepend luistergenot. Ook heef het toestel een FM-chip zodat je altijd en overal naar de lokale FM-radiozenders kunt luisteren.

Prijs en beschikbaarheid

De Acer Liquid Zest Plus ligt vanaf dit moment in Nederland in de winkels. De vraagprijs van het toestel bedraagt 199 euro, maar hij is ook in combinatie met een abonnement te bestellen.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones