Acer onthult drie nieuwe smartphones op IFA-beurs

Acer onthult drie nieuwe smartphones op IFA-beurs

Acer trapt de IFA-beurs af, en wel op een hele spectaculaire manier. De Taiwanese smartphoneproducent heeft niet één, niet twee, maar drie nieuwe telefoons onthuld: de Acer Liquid Z6, Acer Liquid Z6 Plus en Acer Iconia Talk S. De eerste is een budgettoestel, de andere twee hebben midrange prijzen. Weliswaar zijn nog niet alle specificaties bekend gemaakt, maar we hebben in ieder geval helderheid over een aantal belangrijke zaken.

In de afgelopen twee maanden bracht Acer twee nieuwe smartphones naar ons land: de Acer Liquid Zest Plus en Acer Liquid Jade Primo. Het eerste toestel komt vergezeld met Android 6.0 (Marshmallow), de tweede met Windows 10 Mobile.

Ook nu weer bewijst Acer dat het niet stil zit. De IFA-beurs vindt volgende week plaats in Berlijn. In aanloop naar een van Europa’s grootste elektronicabeurzen houden de grote techbedrijven persconferenties waar ze hun nieuwste telefoons, tablets, wearables en andere gadgets aan het grote publiek presenteren. Het Taiwanese technologiebedrijf bijt de spits af door maar liefst drie  nieuwe mobiele telefoons te presenteren.

Acer maakt jammer genoeg geen gebruik van de mogelijkheid om alle specificaties aan te kondigen. In het bijbehorende persbericht wordt slechts een handjevol specs benoemd. Deze info hebben we hieronder voor jullie opgesomd.

Acer Liquid Z6

Specificaties Acer Liquid Z6

De Liquid Z6-serie is ontwikkeld voor wie op zoek is naar een smartphone met een minimalistisch design, maar die hij voor alle uiteenlopende productiviteitsdoeleinden kan gebruiken. De Acer Liquid Z6, het instapmodel, heeft een 5 inch IPS LCD-display met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Tevens is het scherm voorzien van 2.5D Glass, waardoor de randen enigszins gebogen zijn. Onder de motorkap heeft Acer een MT6737 quad-core processor van MediaTek geplaatst, samen met 1GB werkgeheugen en 8GB opslagcapaciteit.

Aan de achterkant vinden we een 8 megapixelcamera met autofocus en LED-flitser. Voorop heeft Acer een 2 megapixel selfiecamera geplaatst. Dat worden dus niet de mooiste zelfportretten, maar de kwaliteit is goed genoeg om Skype-gesprekken mee te voeren. Tot slot draait het toestel op Android 6.0 (Marshmallow).

De Acer Liquid Z6 ligt vanaf november bij ons in de winkels voor 119 euro.

Acer Liquid Z6 Plus

Specificaties Acer Liquid Z6 Plus

Zoals de naam al aangeeft is de Acer Liquid Z6 Plus op de belangrijkste vlakken wat groter en krachtiger dan het instapmodel. Zo heeft het scherm een beelddiagonaal van 5.5 inch met dezelfde Full HD-resolutie. Daarmee komt de pixeldichtheid uit op 400 ppi. Ook is dit toestel, net als het instapmodel, voorzien van 2.5D Glass. In tegenstelling tot Liquid Z6 is het achterpaneel gemaakt van aluminium waardoor hij beter in de hand ligt en een luxueuzere indruk maakt.

Acer heeft ook in de Acer Liquid Z6 Plus een chipset van MediaTek geplaatst, maar wel een die aanzienlijk meer rekenkracht in huis heeft. Het gaat om de MT6753, die geen vier maar acht kernen telt (octa-core). Verder vinden we 3GB aan RAM en 32GB aan intern geheugen onder de kap. Ook de camera’s leveren betere foto’s en video’s af dan zijn kleinere broertje. De primaire camera heeft een resolutie van 13 megapixels, de front-facing camera is opgeschroefd tot 5 megapixels. Tot slot heeft het toestel een vingerafdruksensor aan de achterkant en wordt het aangestuurd door Android 6.0 (Marshmallow).

De Acer Liquid Z6 Plus verschijnt in december in Europa. De vraagprijs is vastgesteld op 249 euro.

Acer Iconia Talk S

Specificaties Acer Iconia Talk S

Met de Acer Iconia Talk S (A1-734) heeft de smartphonefabrikant zijn zinnen gezet op professionals uit het bedrijfsleven en consumenten die regelmatig onderweg zijn. Zo is de telefoon onder meer uitgerust met Microsoft Office, Iconia Suite, 4G/LTE-module en biedt hij ondersteuning aan twee simkaarten. Van het scherm is alleen de resolutie bekend gemaakt: 1280 bij 720 pixels. Over het schermformaat tasten we op dit moment nog in het duister. De behuizing is voorzien van een anti-sliplaag zodat het toestel niet zo gemakkelijk uit je handen valt.

Onder de motorkap schuilt een quad-core processor. Of deze, net als bij de Acer Liquid Z6 en Liquid Z6 Plus, afkomstig is van MediaTek, laat de fabrikant in het midden. Dat geldt ook voor de hoeveelheid werkgeheugen en de opslagcapaciteit. Wat Acer wel laat doorschemeren is dat je het intern geheugen kunt uitbreiden tot 128GB met een microSD-kaart. De hoofdcamera heeft een resolutie van 13 megapixels. Ook hier geldt dat Acer Googles besturingssysteem Android Marshmallow vooraf heeft geïnstalleerd.

De Acer Iconia Talk S is vanaf september te koop in Europa. De adviesprijs van deze middenmoter bedraagt 169 euro.

 

Houd Telefoonabonnement.nl goed in de gaten voor het laatste nieuws over de IFA-beurs. 

Bekijk het laatste nieuws over Acer:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones